Amsterdam huilt! Eberhard heeft hun verlaten!

Bewondering heb ik al jaren voor de – veel te vroeg- overleden burgemeester van Amsterdam (en partijgenoot) Eberhard van der Laan, de burgervader onder de burgermeesters!

Maar dat zijn dood bijna leidt tot een heilig verklaring gaat mij te ver.

Kijk ze eens zitten aan de  t.v. tafels en de verering komt als warme broodjes  kroket op tafel. Verslikken zich in de hete Febo automatiek kroket. 1bekende overleden mens en hup…het gereutel begint. ‘jah, ik weet nog goed die ene keer toen we samen in het urinoir aan de Keizersgracht stonden te pisssen, toen vond ik hem al een toffe peer toen hij ineens zei ‘ doe maar een stapje dichterbij hij is korter dan je denkt!’ Da’s  pas Amsterdamse humor Humberto, Jeroen, Eva en Andries. De sprekers die – en dat kan je zien- met enige gêne hun verhaal fluisterend vertellen en bij thuiskomst beginnen te janken van verdriet, die zijn oprecht.

Maar de meeste aanschuivers  zitten graag prominent in beeld en praten over hun ‘ eiguh’ nu heilig aanbeden Amsterdammer onder de Amsterdammers.

‘Sodemieter op!, zou Eberhard direct geroepen hebben. ‘Ik ben dood!, dus zorg nu maar zelf voor de stad en voor elkaar! Vaarwel!

Amsterdam huilt!

Dit bericht werd geplaatst in Actualiteiten, Algemeen, Maatschappij door Nummer 22 . Bookmark de permalink .
Nummer 22

Over Nummer 22

Oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Albert Camus aanhanger! Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker is een alter ego, waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog.

8 gedachten over “Amsterdam huilt! Eberhard heeft hun verlaten!

    • Hey Arta, hij was een markant mens en persoonlijkheid maar dat zijn overlijden een media hype veroorzaakte en dat ‘ jan en alleman ‘ ineens opdraven aan ‘ tafels’…?.Mag dat? Jawel maar het had ook wat gepaster kunnen zijn of…?

Geef een reactie