CX Café

Welkom Gast 

Toon/verberg dit

Welkom Gast, posten in dit forum vereist registratie.

Pagina's: Lijst << 311 312 313 [314]
Auteur Onderwerp:Kleintjes..
Mien
CXer
Berichten: 5229
Permalink
Stuur Bericht
Post Kleintjes: Geen verstand
op June 2, 2017, 09:34
Quote

Boos schreeuwde de trainer door de zaal naar zijn pupil. ‘Je hebt niet genoeg verstand, let daar nu toch eens op!’ Het kleine meisje liet niet zien dat ze schrok en trok haar glimpakje tussen haar benen strak. Vol moed zette ze een nieuwe poging in. De duizendste van vandaag in haar beleving.’

‘Nee, nee!’, riep de trainer verbeten. Kwam hij nu op haar af? Dat is het laatste dat ze wilde. Snel herhaalde ze de oefening. Voor de duizendeerste keer. Ze hoopte dat het nu in een vloeiende beweging zou lukken, haar verstand. Ver genoeg en met souplesse, want dat is wat haar trainer wilde. Tot haar grote verbazing gleed ze er dit keer soepeltjes in. In haar verstand.

Image

Mien
CXer
Berichten: 5229
Permalink
Stuur Bericht
Post Kleintjes: Geen idee
op June 9, 2017, 10:19
Quote

Waar is Geert gebleven? En waar is Giel? Waar is Barack? En waar is Sepp? Waar is Ancilla naartoe? Heeft iemand Theo nog gezien? Waar is Spekman? En waar is Willy Wortel? Donald? Willem H.? En Marc, met baard? Waar is Luv gebleven? En waar de liefde? Mijn paard? En waar zijn alle koeien?

Waar het goede weer? En waar de zon en de maan? Waar gaan ze ’s nachts en overdag naartoe? En waar is Dracula? Het monster van Lochness? Heeft iemand ze jongstleden nog gezien? En waar is de mol? Meneer de Ooievaar? Klukkluk, Pipo en Marloe? En heeft iemand nog het thema gezien? Het thema van de week? En de koekkoek, en de griet? Waar de bloemen?

Image

Mien
CXer
Berichten: 5229
Permalink
Stuur Bericht
Post Kleintjes: Geen commotie
op June 11, 2017, 12:44
Quote

Hij komt op. Voor zijn muziek. Spreekt het publiek toe in de kleine zaal. Effenaar Eindhoven. ‘So guys, you’re getting younger either!’

Dan maak je vrienden. De toon gezet. Concentratie. Geen commotie. Haarzuivere stem. Prachtig gitaarspel. Cynisme smooth gevangen. Verdrinken in een stem. Waar is die man twintig jaar lang gebleven?

Zichzelf, vooral zichzelf. Onbuigzaam mooi. Hilarisch is zijn woordenspel. Inbetween te lines. In het tweede stuk een special guest. Zoon William. Virtueus het samenspel. In gitaar. A look-a-like Cole. Looks like Lloyd.

Op de website schrik ik van de gelijkenis. De natuur is soms onverbiddelijk in zijn gelijkenis. Het DNA stroomt waar het niet gaan kan.

Verder geen commoties. Een prachtige avond gehad. Dankjewel Lloyd Cole. Rattlesnakes in love.

Image

Mien
CXer
Berichten: 5229
Permalink
Stuur Bericht
Post Kleintjes: Loos uit Loosdrecht is boos
op June 12, 2017, 08:59
Quote

Ze heeft het nog zo gezegd tegen haar kleinste. ‘Geen bommetje!’ Melkunie, denkt u nu wellicht. Nou mooi niet. Dit bommetje gaat verder dan Bella, de melkkoe.

Bella de forse melkkoe, kent u ze nog? Van de reclame. De reclamekoe die olijk van de duikplank springt, nog vol van melk, in het mooie zwembad van villa Hoogstaete te Loosdrecht.

Wel Bella heeft inmiddels een kleintje gekregen. En zo moeder zo dochter. Met één groot verschil. Dat Loos, zo heet het kalf uit Loosdrecht heel toepasselijk, daar was laatst… precies!… dat Loos overal springt. Ze springt tot op de bodem.

Boos is Loos dat dat niet mag van Bella. Maar ja Bella staat nog steeds onder contract. Samen met haar dochter.

Image

Mien
CXer
Berichten: 5229
Permalink
Stuur Bericht
Post Kleintjes: Ad Fundum
op June 16, 2017, 09:01
Quote

Ad Fundum heeft dorst, veel dorst. Niemand die hem daarin kan verslaan. Maar het is niet de enige kwaliteit waar Ad over beschikt.

Ad Fundum is wereldkampioen Stiefeltrinken. Al heel jong is hij in en van leer gegaan. Gelijktijdig met zijn ontdekking van onlesbare dorst. Van jongs af aan drinkt Ad alles leeg wat vloeistof bevat. Te beginnen bij zijn moeder. Naast Stiefeltrinker is hij ook een dorstige borstenman.

Met sprookjes is alles begonnen. Sinds het aanhoren van Klein Duimpje en de Gelaarsde Kat gaat Ad helemaal los. Geen laars is meer veilig voor hem. Bij voorkeur regenlaarzen met hemelwater.

Stiefeldrinken leert Ad van Anton in Tirol. Ad Fundum gaat tot op de bodem. Drinkt sindsdien iedereen onder de tafel.

Image Image

Mien
CXer
Berichten: 5229
Permalink
Stuur Bericht
Post Kleintjes: Orkestreren op de hei
op June 17, 2017, 20:46
Quote

Het orkest zat met handen in het haar. Van spelen kwam niets meer terecht. De dirigent, vers van Amerika ingevlogen had ook niet meteen het juiste antwoord. Waar ging het nu precies mis?

Hij stelde voor een grote pauze in te lassen. Een pauze van een week. Het hele orkest moest op teambuilding, inclusief de instrumenten, onmisbare ledematen voor de meesten. Maten die op dit moment met lede ogen beschouwd werden, want er kwam alleen maar valse muziek uit.

Een totaalplaatje werd gezocht, dat zag de dirigent heel goed in. Hout- en koperblazers, strijk- en slagwerk, het moest beter matchen. En los moest het orkest. Zonder toeters en bellen, zonder demping en versterking. Hobodempers, aambeeldkussens, triangelversterkers mochten dus niet mee.

Image

Mien
CXer
Berichten: 5229
Permalink
Stuur Bericht
Post Kleintjes: Brabodemonstratie
op June 18, 2017, 21:42
Quote

Bier, licht, zand, veen, Efteling, Loonse en Drunense duinen, van Gogh, Provinciehuis, Philips, textiel, kermis, carnaval, katholiek, sigaar, schoen, textiel, Kruikezeiker, Oeteldonk.

Maas, Waal, Biesbosch, Kerkhof, Kuijlen, Aerle, Hellemond, Doe Maar, Armand, Lenny Kuhr, Beekse Bergen, Bavaria, Peel, Campina, Dorst, Brainport, automotive, TU/e, UvT, Dutch Design, Glow, Hieronymus, Sint Jan.

Boer, tractor, koe, rivier, kanaal, varken, mest, melk, Bergeijk, Teeuwen, Lammers, Theo, rood, wit, blokjes, Evoluon, Roze maandag, bloemencorso, Effenaar, 013, Verkade, Mezz, Bourgondiër, hockeystick, handwerper. Anky, Ireen, Leontien, Dorus, Pierre, Corry, Guus, Krol(s), Toon.

Braeckbant, broek, streek, dras, hei, ven, Strabrecht, Beu, Kempen, heemkundekring, schutterij, Bokkenrijders, processie, Brabantse dag, worstenbrood, Bossche Bol, koffietafel, ASML, van Abbe, de Pont, kapel, VDL, DAF, braderie. Griesele, affesere, durske, meepesant, houdoe én bedankt.

Image

Mien
CXer
Berichten: 5229
Permalink
Stuur Bericht
Post Kleintjes: Bodem
op June 19, 2017, 09:06
Quote

Ik zit er nu op. En hoe dat voelt? Zacht. Ja zacht. Had ik niet verwacht. Wat er aan vooraf ging voelde helemaal niet zacht. Integendeel. Het voelde keihard. Het was een grote worsteling waaraan ik mij waagde. Waagde? Niet het juiste woord. Onderging is beter. Een worsteling die ik onderging.

Geen vat had ik erop. Het ontglipte me allemaal. Trok aan me voorbij. Als een film. Een keiharde film. Droevig ook. Wat heb ik onderweg veel afgehuild. En nog.

Maar het moet gezegd. Het voelt nu zacht. Op de bodem. De diepe donkere bodem van de put. Als ik nu omhoog kijk dan zie ik licht. Een heel klein puntje licht. Ook dat licht voelt zacht. Zenzacht. In overgave.

Image

Pagina's: Lijst << 311 312 313 [314]
Mingle Forum by cartpauj
Versie: 1.0.34 ; Pagina geladen in: 0.17 seconden.

Comments are closed.