Factor 50!

De geur van – de met  factor 50 – ingevette bleekscheten lichamen met ingekerfde afbeeldingen en namen, deed mij wankelen in de vleeswinkel met de Patta Negra aan de plafondhaken.

Het vet druipt in de bakjes onder de zwarte hoef.  Ik ben aan de Costa del Sol, een vergaarbak  van liggende,  bakkende en grillende toeristen die de koperen ploert aanbidden als hun zonnegod. En als de zon verdwijnt achter de bergen worden de lichamen rare, medium en zelfs well-done aan de boulevard loerders getoond. Kilometers gekocht woongenot in  beveiligde complexen, all inclusive resorts en steden met namen als Fuengirola, Cala Mijas en Marbella. Restaurants en rommel verkopende winkeltjes op de boulevard. Koop hier! Eet hier! In menig w.c. ontbreekt het papier.

De bedekte bilspleet toont – als een naaktslak spoor-   een vochtige streep.

Wat ik daar doe? Wachten op de terugvlucht na bijna 2 weken Andalusië te hebben verkend. Het Alhambra bijvoorbeeld. Ronda en ook de Mezquita in Cordoba.

Bij 41 graden celcius en… factor 50!

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Actualiteiten, Algemeen, Overig, Reisverhalen door Nummer 22 . Bookmark de permalink .
Nummer 22

Over Nummer 22

Oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Albert Camus aanhanger! Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker is een alter ego, waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog.

4 gedachten over “Factor 50!

Geef een reactie