Hoe dan…

Hoe dan???????? Het nieuwste rage dingetje van de laatste tijd. Op alles wat er gebeurt, hoe dan zeggen. Persoonlijk krijg ik daar een vage jeuk van. Hoe dan? hoor ik je vragen. Geen idee. Ik ben gestopt om daar over na te denken.

Op de normaalse zaken hoor ik die kreet”Wil je zout op je ei, lieverd? :’HOE DAN!!’ 

Wil je even boodschappen doen, schat?: HOE DAN!!’

Kortom… Gister nog. Kwam ik mijn vriend Wiebe tegen. Hij is bijna jarig. En ik vroeg hem alleen maar wat hij voor zijn verjaardag wilde: ‘wil je twee pinguïns,  een boomstronk of een oude uitlaat voor je verjaardag?’ ‘HOE DAN?!! ‘  En ik leg hem uit hoe irritant ik dat vind. Hij geeft mij gelijk, en legt mij uit dat hij inderdaad de laatste tijd vaak HOE DAN, roept.

Dan passeert ons de assistente van de slager. ‘Effe controleren of zij ook altijd “hoe dan” roept,’  zegt hij: ‘Hee Clara, morgen ben ik jarig kom je ook? Ik hoef geen cadeau want ik neuk vegetarisch….’

‘HOE DAN?????,’ roept Clara.

‘Nou, gewoon, naakt roffelend op een oude geit, dat vergeet je nooit meer.’

Wiebe vergeet het ook nooit meer nadat Clara hem een knietje geeft. Hij slaakt een ijzige kreet die verdacht veel klinkt als HOE DAN…

20 gedachten over “Hoe dan…

  1. Ach, waarde mede Absurdist.
    Hej gast? Uh uh uh. Ik zou zeggen. Meneel Hoe Dan van het wokparadijs waar de gegrilde corpus delictus erectus elephantus al jaren een topper(tje) Meneel Hoe Dan Hoe Dan? Met als gevolg dat de stotterende klant zo op de grillplaat zijn rechterhand al sissend bruin zag worden Hoe Dan? Hoe Dan wat doe je nou,vroeg zijn keukenchef met beslagen brillen glazen ( sterkte +12 links en – 8 rechts,varifocus met leesgedeelte, maar dit terzijde)? Hoie Dan Hoe Dan… nou zo dan! Klinkt er vanachter het luikje ‘ riep je mij Hoe Dan?’ Nee, Zo Dan! Nou Dan begon een partijtje te meppen met zijn tafeltennis batje..niet normaal Van Gellekom. Nu Dan heeft een Zesda Dan karate, ook dit terzijde. Hoe Dan Nou Dan dus Zo Dan ..Niet Dan?

  2. Enne hoe dan verhuizen waarmee dan of dan toch met een inboedel van HoDAn verhuisbedrijf uit Termunterzijl of Vlagtwedde. Melk Kan laten staan. Koekepan ook en Dan Nog Even Dit. Als ‘ hoe niet wet dan waar de bal in geschoten zullen wie dan niet de bal kunnen schoppen Hoe Dan ook geen voetballer zijn’ ( vrij naar JC, nummer 14). Overigens een kleine vraag : hoe dan tel je de afgeknipte kalknagels van de tenen? Kom op..hoe dan? In alke hmHoe Dan igheid als mede absurdist met waarde groet, nummer 22.

  3. Hier Hoe Dan weer. Van het wok restaurant waar het gezellig is tot de zon ( in het oosten) weer verschijnt, maar dit terzijde. Deze week het speciale Hoe Dan menu en vergeet uyw stempelkaart niet! 674 stempels extra voor een gratis darmonderzoek.
    Menu van de week? Hetzelfde als altijd:
    Opgewarmde varkenspest vrij vlees van de grill.

Geef een reactie