Kooievaar, de nieuwste hype in culinair Europa. Bij voorkeur vers te nuttigen, meteen na vangst. Nu op de menukaart van trendy restaurants.

Waar is ie het lekkerst? Op Gibraltar. Tip: The Landing’s Restaurant, Queensway Quay. Na het uit de lucht schieten van deze grote zwart-witte vogels met rode snavel en poten, wordt direct de maag geledigd en geschraapt. Gelukkig staat onze vriend niet meer op de Rode Lijst bedreigde vogelsoorten.

Waarom Gibraltar? Omdat de lekkerste ooievaar, de Nederlandse, wellicht nog boordevol stukjes kikker, muis, mol, insect, hagedis, regenworm, jonge vogel, aas en afval zit. De ultieme mix voor kooievaar.

Hoe nuttigen? Gewoon aan tafel in een romantische ambiance. Met tangomuziek, houten castagnetten en Cava. Luidruchtig klepperen hoort er namelijk bij.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

2 reacties

Nummer 22 · 4 september 2017 op 17:48

Precies. Op Gieeebralltarr doen ze aan geboortebeperking..het is daar al zo vol op de rots. Een kooievaar kruizen met een aap dat geeft moeilijkheden. Dat is verboden. De fish and chips is bij de Marrokaan links naast de 2 rode telefooncellen het lekkerst. Nog geen Kooievaar met chips gezien?

Smakelijke column Mien.?

van Gellekom · 5 september 2017 op 11:04

Je gaat er over nadenken. Of liever niet. Prima column

Geef een reactie

Avatar plaatshouder