Kruispeiling

Ik bevind me in Kruis, gemeente Nuth en vraag de koster het kruis uit zijn broek. Verbaast kijkt hij op en slaat een andreaskruis. Een complexe vorm van weesgegroet. Nee, hij kent Andrea Kruis niet. Nooit van gehoord. Striptekenaar, illustrator en schrijfster? Toe maar.

Ook op de volgende vragen blijft het antwoord schuldig. Een bolkruis, taukruis, tasjeskruis, overkruis? Hij kent ze geen van allen. Een zoenkruis en krukkenkruis daar is ie wel mee bekend. En ik maar denken dat in een kruiskerk alle antwoorden te vinden zijn.

De kruisheer laat het afweten. Kruiscorrelatie gaat niet helpen. Een kruisharing evenmin. Bij de vraag waar ik in de buurt wellicht nog een kruisenruiker kan vinden raakt de koster het spoor volledig bijster.

2 gedachten over “Kruispeiling

  1. Zeg maar zo iets als een inlegkruisje wees geroken gegroetje? Hapje van de hoestie smaakt het herder van uw geloof? Een echte kruisridder op een ezel a la don Quichote , ik bedoel zeg maar ern kruisbes kruisraket kruiskopschroevendraaiende serpentica aqua metallica: de doucheslang. Zeg maar😁

  2. Weinig kruisbestuiving zeg. En dit terwijl juos onze grootste kruis dat we ons hele leven bij ons hebben de dood is Alleen wanneer dat moment is weten we niet. De mens lijdt het meest……
    Ik speel dan ook liever boter kaas en eieren.
    X

Geef een reactie