Op weg naar de hemel

“Dag God, hoe lang moet ik reizen voordat ik in de hemel ben?”
“Dat hangt ervan af naar welke hemel je wilt”.
“Zijn er meer dan?”
“Jazeker, er zijn er zeven”.
“Oh, en zijn ze allemaal verschillend?”
“Ja, want anders hadden we aan één hemel wel genoeg. Er zijn er zeven omdat de mensen niet kunnen kiezen. Ik zal het je uitleggen.” “De eerste hemel is klein, je zit daar wat dicht op elkaar, de mensen die er blijven houden van gezelligheid, zijn snel tevreden en al op leeftijd.
De tweede hemel is wat groter en heeft een tuin, daar vertoeven de mensen die van bloemen en omgewoelde aarde houden.
De derde hemel heeft ook nog een moestuin, uitstekend geschikt voor liefhebbers van biologisch voedsel.
De vierde gaat al wat meer op een dorp lijken met kleine winkels en de leveranciers aan huis, daar blijven veel mensen van het platte land achter.
De vijfde hemel is in bezit van een theater en een bibliotheek, de culturele hemel, je treft er schrijvers en lezers, de intelligentsia zal ik maar zeggen
In de zesde hemel gaat het er vrolijk aan toe. Er zijn restaurants en een muziekhal waar we festivals organiseren. Er is een kleine wietplantage. Je zult begrijpen dat daar de muzikanten en hun aanhang eindigen.
Ja, en de zevende hemel heeft bijna alles wat je op aarde ook zult vinden. Die is het meest in trek. Alleen zijn er in de zevende hemel geen oorlogen en godsdiensttwisten.”
“Wat zeg je, ga je terug, je kunt je keus nog niet maken? Ja, dat kan. Wel opschieten want de laatste engel vertrekt zometeen. Goeie reis en tot ziens dan maar.”

10 gedachten over “Op weg naar de hemel

 1. Doet me denken aan een liedje van Toon Hermans. Wie kent het nog?

  We hebben het paradijs in eigen hand,
  maar kunnen het niet laten
  elkaar af en toe te haten
  en dan steken we het paradijs in brand.

 2. De vierde, met een gezellige kroeg en een niet gekanaliseerd riviertje langs het dorp. En een bord bij de ingang; ‘Niets in deze hemel mag worden veranderd of verbeterd, streng verboden voor watergraven’.

 3. Eens met Arta. Leuk om die vooruitgang te zien.
  Een luchtige Dante zet je neer.
  Komt er ook nog aandacht voor de hel en het vagevuur?

  [b][url=http://blog.studenti.it/diogenedis/wp-content/uploads/2011/12/dante-alighieri-divina-commedia.jpg]Dante Mien[/url][/b]

 4. Ik voelde bij het lezen alsof het op een geweldig gevatte pointe aan zou komen. Dat was dus niet, en eigenlijk is dat maar goed ook. Dus ja, goed geschreven, vind ik

Geef een reactie