Rare vogels (ZKC)

Vogelteldag. Ik zit op een harde keukenstoel. Omgekeerde raamprostitutie. Normaal kijken de vogels verlokkelijk naar binnen. Ik naar buiten. Waar zitten ze nu? Normaal wemelt het van de vogels in mijn tuin der lusten. Brood in het vogelhuis, vetbollen en pindanetjes aan het rek, water in de bak. Altijd feest.

Een merel landt. Het is toch niet? Nee. En daar, alarm, de roodborst, waakzame troubadour. Ik mis Lowieke, onze sluwe ekster. Waar blijft ie nou? Verder vijf mussen, drie koolmezen, twee vinken en een koppel tortelduiven. Beflijster, kapoen en rietkip tel ik niet mee. De laatste kijkt een beetje verdwaald.

12 gedachten over “Rare vogels (ZKC)

 1. Wat een prachtig plaatje schets je. Idyllisch.

  Althans, in schrift.

  Het valt mij op dat er veel lentevogels al aardig van zich laten horen. Een of andere duif en/of merel? zit elke dag op mijn dat te fluiten en te koeren. Als ik een geweer had … haha. Ik word er knetter van!

 2. Mooi! Ik heb geen enkele schijtlijster kunnen ontdekken in mijn tuin..wel een nieuwe soort. De urine incontinente dutch paay. (urological disorder dutch bird). Wat een geseik tegen mijn ramen..zeg.๐Ÿ˜†

   • Precies en dan klagen dat ze niet gefilmd mogen worden. De Vlaamse Paay!. Vogelaars, Potloodventers zijn massaal op zoek naar deze bijzondere soort uit de BNN familie die niet meer zo bekend zijn maar graag bij MAX nog wel bekend willen blijven. Te herkennen aan een te grote huid waardoor het lijkt dat ze familie zijn van de uitgestorven DODO, De Kalkoen en de kipsoort De Barnevelder. Zo kennen we de dus Vlaamse Paay, de Brard (Overwintert op Ibza), De Flying Talpa (de Hysterica groep der HAHA vogels, De Borsato waarvan de mannelijk variant zingt, Van de Ven (op Vlieland te ontdekken) ook bekend uit de famiie Turks Fruit als de “Nude Bird” en Van Rooyen ook bekend als de Vagina Inkijk Vogel met zeer kenmerkend opengesperde poten en 2 Labia Majora en 2 Labio Minora. Paart graag met jonger fladderende net uitgevlogen nestelingen. Benader deze niet, maar waarschuw Dion Gaus van de Dierenpolitie, de Voedsel en Waren Autoriteit, Rentoo Kill en 112.. Vergeet niet bij het ontdekken van de Vlaamse Paay ook de Urologen Vereniging Nl te informeren.
    ;

Geef een reactie