Dwaas ontving onlangs een brief van de gemeente. Een uitnodiging van wethouder.
De wethouder komt naar het buurthuis kennis te maken met Dwaas.
Dwaas naar het buurthuis daar zat de wethouder, op Dwaas te wachten. Samen met zijn ambtenaren.
Helaas niet alleen Dwaas was uitgenodigd nee de zaal zat vol met genodigden.
De beheerder stond achter van het buffet en alle bezoekers kregen een kopje koffie of thee met een koekje aangereikt. Betaald door de gemeente.
We mochten horen hoe zwaar de gemeente het had. Hoeveel de gemeente wel had bezuinigd, door efficiënter te gaan werken. Gelukkig wisten ze nog geld te reserveren voor het fietspadenplan.
Er was meer goed nieuws. Onze straat verlichting palen krijgen LED lampen. Daar mochten we niet tegen zijn. Toch waren er bezoekers met kritische op en aanmerkingen Over de nadelen voor de vleermuizen en uilen.
De wethouder, belooft de sprekers dat hij de op en aanmerkingen mee zal nemen naar de leverancier.
Dwaas kijkt en luistert, denkt: Zou de wethouder morgen ook denken dat had ik beter moeten formulieren. Helaas wijzigen wil niet meer. Heeft de wethouder ook zwakke punten.
Het was tijd voor en korte pauze. De gemeente betaald ook het tweede kopje koffie of thee.
En dan was er nog tijd voor een paar korte vragen, het was al laat.
Zei, de wethouder.
En ja daar was die weer de vraag; Wat gaat er gebeuren aan die hard rijders bij ons in de straat.
Zullen er door de gemeente georganiseerde avonden zijn geweest waar dit onderwerp niet ter sprake kwam.
Dus had de wethouder er op gerekend.
De wethouder begon een lang verhaal.
Dat het moeilijk en duur was om op elke straathoek een politie agent te laten posten. Dat de burgers ook zelf verantwoordelijk waren. Drempels slecht korte tijd effect hadden. Zelf gevaarlijk voor ouderen op een E Bike. Bij versmallingen de brutaalste won wat ook weer als onaangenaam werd ervaren. Vaak als gevaarlijk werd gezien. En, er weinig geld voor extraatjes,
De gemeente liever geld wilde besteden aan veilige fietspaden.
Nee, hij had voor de bewoners geen leuke boodschap.
Dit nog even ondersteund door gegevens die zijn ambtenaar bij de politie had opgevraagd Er werd in de straat niet echt hard gereden. Er was de afgelopen vijf jaar slechts een ongeval geweest. Een van de bewoners was achteruit van de afrit afgereden en daarbij een passerende fietser geraakt. Hier was geen sprake van hoge snelheid.
Of de bewoners waren overtuigd
Nee, helaas voor de wethouders niet. En de avond sleepte zich voort over de voor en nadelen van de verkeer remmende maatregelen. Wat de arme wethouder ook probeerde om geen geld uit te geven voor maatregelen die geen effect zouden hebben.
Het bewoners comité wilde drempels.
Ja, in andere straten waren ze vaak niet nodig, en hadden daar ook geen zin. Het comité was zeker van hun zaak, bij hun in de straat zou het wel tot een veiligere situatie lijden.
Dat een van de sprekers de achteruit rijder was deed er nu niet toe. Zij wilden drempels. Het werd steeds later.
Gelukkig voor het comité heeft de wethouder jonge kinderen die, de volgende morgen, door papa naar school moeten worden gebracht. De wethouder wilde naar huis.
Echter het comité had alle tijd.
Dus besloot de wethouder de avond met de toezegging aan het comité dat er drempels komen.

Categorieën: PolitiekVerkeer

dwaas

Dwars Dwaas Dwars dwaas kijkt met verbazing de wereld in. Dwars dwaas verwondert zich hoe zaken worden geregeld. Dwars Dwaas vraagt zich vaak af of de resultaten werkelijk het beoogde doel is. Simpele dingen houden Dwars Dwaas bezig.

4 reacties

Yfs · 26 mei 2016 op 09:31

Het vergt heel wat giswerk om deze column goed te kunnen lezen. Taaltechnisch schort er namelijk nogal wat aan. Ik vraag me ernstig af of de Nederlandse taal je moedertaal is. Zoniet, dan is het knap dat je columns schrijft, zoja dan zou ik je sterk aanraden om de column eerst door iemand anders te laten lezen alvorens deze in te sturen.

Goed dat er drempels komen! 😉

Mien · 26 mei 2016 op 10:20

Laagdrempelig. Dat was het eerste dat in mij opkwam. De drempels moeten laagdrempelig zijn. Dan heeft niemand er moeite mee. Toch?

J.oost · 26 mei 2016 op 12:02

Het is wel typisch ambtenarij.. de politie heeft geen tijd om er aandacht aan te besteden.. en volgens de politie is er ook niet te hard gereden….
‘Heee’.. 🙂
Net zoiets als een snelheidsmeting verrichten als de weg is afgesloten. (dat hebben ze bij ons een keer gedaan)
Kortom, ik kon me wel inleven in deze column!

pally · 27 mei 2016 op 13:13

In de inhoud kon ik mij wel vinden, al vond ik hem wat saai. Het bijna totale ontbreken van leestekens brak mij wel op.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder