Je kent dat wel dat de puf uit je lichaam is en dat je alleen maar wil luieren. Je bent de hele dag door moe en verlangt naar je heerlijke eigen bedje. Wat kan de oorzaak hiervan zijn? Er zijn verschillende oorzaken te noemen. Misschien ga je iedere avond te laat naar bed? Misschien vier je het hele weekend feest (mm die past wel bij mij) of je bent gewoon levensmoe. Allemaal erg vermoeiend klinkt dit maar wat als je hier last van hebt? Je kan proberen je slaapritme om te gooien, dus vaste tijden naar bed en uit je bed maar je kan ook heerlijk gaan hardlopen. En dat laatste is zeer effectief, doordat ik weer 3 keer per week hardloop, wordt ik weer langzamerhand fit en fruitig. Ook een avondje minder stappen kan geen kwaad, maar ach daar heb ik ook weer moeite mee.

Het ellendige aan oververmoeidheid is dat je geen puf meer hebt en dat je omgeving dat ziet. Zo jij ziet er witjes uit! Jeetje heb je met je hoofd in een grindbak gelegen. Allemaal leuk en zorgzaam van iedereen maar van binnen denk je jeetje wat kan ik hieraan doen?

Ach alles veranderd (met het) weer, want die heerlijke zomer komt er weer aan en wat is er dan niet gezelliger om met zijn allen rondom het kaarsje in de tuin, camping of terrasje te zitten, met een heerlijk glas wijn of dat heerlijke goedsmakende biertje. En trouwens zodra de zon weer volledig actief is in het land, hebben we er allemaal weer de kracht voor. Zou het misschien het weer zijn dat sommige mensen moe maakt?

Categorieën: Algemeen

4 reacties

smartie88 · 21 juni 2007 op 12:47

Hoi! Erg herkenbaar…Als ik uit bed kom moet ik gwoon wat actiefs doen(fietsen ofzo) anders lig ik na een uurtje alweer laveloos op m’n bankje te suffen..
Ik denk idd dat het door het weer komt; grijs weer(zoals vandaag..)is niet echt aanlokkelijk..niet echt verleidelijk om lekker in de tuin te gaan hopsen ofzo..
Mss is de zonnebank ook een oplossing voor het futloze probleem..(als in: lichttherapie) helpt wel..mits je bankrekening het kan verdragen(lees: ben blut!)
Muh..
Nou ik ga maar weer neercrashen op m’n bank;)

(K)

Arne · 21 juni 2007 op 18:24

Ik snap niet helemaal wat je wilt zeggen maar het is heel erg herkenbaar. Ik denk dat iedereen hier wel eens last van heeft

Arne

Shitonya · 23 juni 2007 op 12:16

Mja als je niets te zeggen hebt, kun je beter niets zeggen of het op je blog laten. Maar als column, verhaal of wat dan ook vind ik dit echt magere melk

dave2006 · 23 juni 2007 op 12:24

hahaha shitonya moet weer even laten horen dat zij beter schrijft… wannaB avril

Geef een reactie

Avatar plaatshouder