Afgelopen zondag kreeg de reddingsbrigade  een melding binnen dat er dertien rubberbootjes van ACTION op de Noordzee rond dobberden. Deze schepen bevonden zich ongeveer 20 km ten noorden  van De Eemsmonding; het gebied waar de Eems uitmondt in de Waddenzee en Noordzee.

De reddingsbrigade van Termunterzijl ging er met al het beschikbare materiaal op af. Tot hun verbazing troffen zij hier dus dertien rubberbootjes van ACTION (sléchter kunnen we het niet maken, wél goedkoper) aan, vol met Nederlandse bejaarden en gepensioneerden. De senioren zaten onder erbarmelijke omstandigheden op deze overvolle bootjes. De kustwacht heeft de boten naar de haven van Termunterzijl gesleept en de senioren ondervraagd.

De oudjes, bij monde van Fucktor van der Blindenmol (82), verklaarden:’ Wij waren van plan om onze paspoorten overboord te gooien en ons aan te melden als asielzoekers, om op deze manier aanspraak te maken op betere voorzieningen dan we nu hebben. Denk bijvoorbeeld aan gratis wonen in een verzorgingshuis bij een pretpark naar keuze, gratis luiers, gegarandeerd douchen en aankleden voor 9 uur in de ochtend , gratis rollators, opleidingen, verzekeringen, medicijnen, gratis medische hulp en een uitkering met vakantiegeld en geen sollicitatieplicht!. Zeg maar, het standaardpakket voor asielzoekers.

Daarnaast willen wij niet genegeerd worden als NIET TERZAKE DOENDE. Ook wij zijn een soort mensen, ja!’ Hierna heeft de kustwacht, na een felle berisping en een waarschuwing, de senioren weer opgestapeld in hun bootjes en losgelaten op volle zee.

Volgens waarnemend-waarnemend-loco  burgemeester en speelgoed tycoon Henk Konijnenpuree (33) Is hier sprake van een verkiezingsstunt. Konijnenpuree:’ Het heeft alleszins te maken met de verkiezingscampagne. Ik zie hier duidelijk de hand van Henk Krol van de politieke partij 50plus in. Toevallig ken ik zijn Neef Erwin, die weerman is geweest voor NPO, welke een linkse partij van de elite is. Dan weet je het wel. Beide Krollen waren niet bereikbaar voor commentaar.

Dit was van Gellekom voor Absurdistisch Magazine vanuit de kust van Termunterzijl

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

1 reactie

Nummer 22 · 30 november 2019 op 16:36

Man oh man, wat heb ik liters wijwater vanuit de drinkbank moeten tappen om die uitgedroogde senioren toch te laten urineren. U en velen met ons houden van geseik. Pardon, toetert Patries P. de senior onder de senorita’s ‘ ik hou van geseik, kijk we hebben nu gele hesjes, ja ja deze waren eerst wit. En die tekst dan?, vroeg ik Patries Pis, excuse me
Patries Papagaai natuurlijk. Wat nou tekst, lees man.. ‘ senioren plassen niet!, ze seiken’ De SP is dè parij! Senior Pissen! Stem voor! Jan Marijpissen, lijst 675.

Geef een reactie