‘Bij de verkiezing Website van het Jaar 2013 is Beter Spellen bekroond met drie trofeeën: zowel Beste als Populairste website in de categorie Educatie en voorlichting en daarbovenop de titel Website van het Jaar 2013 voor de beste van alle deelnemende websites.’

Nadat ik het voorgaande gelezen had dacht ik: mooi dat zo’n site bestaat want je breekt tegenwoordig bijna je nek over de spelfouten, en zo kunnen de brekebenen hun kennis een beetje bijspijkeren. Zelf had ik zoiets natuurlijk niet nodig want scoorde ik vroeger op school niet vaak een tien voor dictee? Nou dan. [Uit overmoed – maar ook wel eens om een beetje te pesten – wees ik zelfs anderen op hun spelfouten, maar alleen als het de spuigaten uitliep].

En met de overige taaldisciplines zat het ook wel snor meende ik, ondanks mijn beperkte begrip van de grammatica [op de lagere school kreeg ik uitgelegd dat in de zin ‘Jan slaat Piet’ Piet het lijdend voorwerp was. ‘Maar als Piet het nu fijn vindt om geslagen te worden?’ vroeg ik me af. En: ‘Een voorwerp is dood, maar Piet leeft, tenzij hij door Jan doodgeslagen wordt [enz enz]; kortom: ik dacht veel te veel na, maar dit alles terzijde]. Niettemin abonneerde ik me op Beter Spellen – wat tijdverdrijf kon geen kwaad en misschien stak ik er nog iets van op, je wist het maar nooit – en kreeg vervolgens iedere werkdag vier multiple-choice-vragen via de email binnen.

Poe, viel dat even tegen, soms had ik er maar liefst drie van de vier fout! Er bleken allerlei nieuwe regels te zijn en er bestonden zelfs óude waar ik nog nooit van gehoord had.. Nu, na zes weken, zit ik bijna op de gemiddelde score van mijn niveau, bijna.. Maar iedere dag zie ik mijn huiswerk met angst en beven tegemoet. Kortom: ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Ps: Mocht dit stukje spel- of taalfouten bevatten dan zijn deze doelbewust aangebracht en moeten gezien worden als voorbeelden van vrije expressie.. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden:
http://www.beterspellen.nl/website/index.php?pag=3

Categorieën: Algemeen

16 reacties

Mien · 21 februari 2014 op 17:18

Niets leuker dan een taalspel. Voor sommigen taaie taal. Voor anderen talige taai. Kortom talige taai taai. De laatste alinea had voor mij niet gehoeven. En ik geef het je op een briefje. Voor anderen juist wel.

troubadour · 21 februari 2014 op 18:11

Tsjongejonge, bollebozen onder elkaar! Toch blijf ik de hoogste in mijn categorie, dat is het voordeel van een cognitieve laagvlieger. Als je toch je boodschap maar leesbaar kunt overbrengen? Echt, als ik Philip Freriks al zie, krijg ik al maagzuur.
Ik weet zeker dat er druppels in zijn pantalon vielen toen hij ‘Kowalski paard’ uitsprak. Maar goed, dat kan ook zijn omdat hij niet stotterde. Er moet een standaard zijn. dat is zo. Er zijn ook mensen die naar de ‘standaard meter’ in Parijs gaan kijken.
Van mij mag die best 100,2 cm zijn. Vooral als ik elastiek koop.
Ok, dit is een illegale column.

Nachtzuster · 21 februari 2014 op 18:49

:rotfl: :yes: :yes: Ook jij mag van mij weleens CvdM worden, Spencer!

Meralixe · 21 februari 2014 op 19:59

‘Mocht dit stukje spel- of taalfouten bevatten dan zijn deze doelbewust aangebracht en moeten gezien worden als voorbeelden van vrije expressie..’

Beste Spencer.. Mag ik deze zin lenen om van nu af mijn schrijven te onderleinen? :rotfl:

    Spencer · 21 februari 2014 op 20:10

    Uitturraart. Maar als u zig abboneert op Betur Spellun hept u hem op de lange duur niet meer nodich.

trawant · 21 februari 2014 op 21:03

Wil niet veel zeggen maar eh…..Vandaag 100% gescoord ( op 3f hoogste niveau..)

Yfs · 22 februari 2014 op 11:31

Aangemeld !! ( iets zegt me dat ik daar nog ‘overmoedig’ aan toe voegen)

Ontzettend leuk Spencer.
Vooral het voorbeeld van Jan slaat Piet!! :rotfl:

Yfs · 22 februari 2014 op 11:51

Donders….!!! Drie van de vier fout!!

Dat jij dat ook soms had is een hele troost!!! 🙂

trawant · 24 februari 2014 op 15:52

Ratatattaaaa! Wederom douze points ( 100%) pour Trawant..!
( maandag 24/2 3f) eindelijk scoor ik ook eens op die domme testjes.

Pierken · 24 februari 2014 op 18:20

Mail dit betoog eens naar de redactie van Beter Spellen.nl. Ideale promotie. Met als toevoeging, ‘Ik had sateetje fout’ en de koppeling naar deze column..

‘Maar als Piet het nu fijn vindt om geslagen te worden?’ vroeg ik me af. En: ‘Een voorwerp is dood, maar Piet leeft, tenzij hij door Jan doodgeslagen wordt [enz enz]; kortom: ik dacht veel te veel na’ :yes: 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder