Dat nieuws. Je gaat er toch over nadenken. Neem het klimaat. Dan lig ik net in mijn recent aangeschafte hangmat te genieten van onze Zuid-Franse temperaturen, en word ik geconfronteerd met de radio van mijn redelijke dove  buurman: Temperatuur in Groenland gestegen naar 25 graden. Schreeuwerig, ophitserig, sensatiebelusterig. 

Vind ik het dan niet erg dat heel Groenland smelt? Dat, als het zo doorgaat de zeespiegel met zeven meter stijgt?

Mwow..Nee, vind ik niet erg. We hebben erom gevraagd. En de wereld verdient de ramp waar het om vraagt. Hoewel, niet de wereld zelf maar een deel van de mensheid, dat eigen gewin belangrijker vind dan het welzijn van moeder aarde.

Ja, maar mijn kinderen dan? Kleinkinderen?  Ja, dat is zo, maar is het voor hen erger dan, dan voor de rest van de mensheid? Daar ben ik vrij rechtlijnig in.

Veel mensen denken nog steeds dat het hun tijd wel zal duren.. Dat is, volgens mijn bescheiden idee, een stuitende misvatting.

In dit tempo zijn we over een jaar of vijf wel klaar met alles. Dan is het iedereen voor zich en God voor allen. Als het al vijf jaar duurt. Pessimistisch? Nee hoor, realistisch. Wie niet horen wil moet maar voelen. Als je nu nog onbewust bent van wat er gaande is met het klimaat, verdien je het niet om door te gaan met het graaien en pakken resulterend in het uitputten van de aarde.

Maar genoeg gehuild. Was er ook nog geestig nieuws? Absoluut!  Het boerkaverbod. Het boerkaverbod????  Jazeker, we mogen niet meer met gezichtsbedekking een bank binnenlopen.

Wij van de Cronickle Absurdia Duckstadia, troffen bij een bank  De heer W van der Zorro en vroegen hem  om commentaar: “Geen gezichtsbedekking? ” O jee, ik heb mijn masker laten implanteren. Het is mijn handelsmerk, ik verdien er mijn brood mee! O jee , o jee, huilt de heer van der Zorro mistroostig.

Even later zien wij twee zware jongens uit het naburige Termunterduckzijl, de bankdirecteur aan zijn voeten de bank uitslepen. Wij vragen de, illegaal, gemaskerde zware jongens wat zij aan het doen zijn.

‘Zie je dat niet? gromt, een zware jongen terwijl hij de tegenspartelende directeur diens bril van zijn neus graait: “Deze directeur troffen wij illegaal gebrild achter een bureau aan. Dat heet gezichtstbedekking, ja! Mag niet meer! Wij doen onze burgerplicht als gediplomeerd eigen rechter en verwijderen dit gemaskerde subversieve element uit de samenleving.

Maar waar is uw collega? De derde zware jongen? Jullie zijn toch altijd met z’n drieën?

“Omdat we met onze maskers geen bank meer in kunnen, werkt één van ons nu als Clown Mikkiemok in Circus Ravage.” Hij kijkt mij aan: “Als je lacht krijg je een klap voor je bek.”

Ik lach niet. Sterker nog, ik ren weg en zie aangekomen bij de achterkant van de bank, clown Mikkiemok met een zak op zijn rug, de achterdeur uitsnellen… Er zitten nogal wat haken en ogen aan het boerkaverbod, vermoed ik.

Boerkaverbod…Lekker belangrijk, gelet op de klimaat-toekomst. Maakt niet uit. Je accepteert alles. Wat moet je anders..

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

3 reacties

Nummer 22 · 5 augustus 2019 op 08:35

Waarde van Gellekom! Allereerst welkom terug met of zonder bivakmuts!

Boerkaververbod? Ik lees toch altijd maar weer een significante spellingvout, pardon speling fout, excuseer mij ee spelling fout.
Het is , volgens mevrouw T.Aalgevoelig, emeritus hoogleraar Taalwetenschap, namelijk: Boer Kadaver Verbod! Alhoewel als een kadaver aan de openbare weg gelegd wordt om door het destructie bedrijf “Wij halen alles op wat dood is” (sinds de Kruistochten) te worden opgetakeld en naar een onbekende vleesverwerker uiteindelijk als biologisch vlees op menig bord te belanden en aan tafel te horen “Doe mij maar een extra T-bone steak, moeder” Da’s goed vader, gij werkt in het zweet des aangezicht van een god, wie dat ook maar moge zijn voor jou vader maar nooit voor mij want ik vloek graag en dat is aangeleerd zeg jij en ik zeg dan ‘bidden ook”, maar dat terzijde.
Boerkaverbod, zoals u wilt. Het moet verboden blijven!, net zoals sex! Sex, moeder? Ja, jij bent nu 89 en boer. Lekker belangrijk dus, schiet op de koeien moeten gemolken worden, de zonnepanelen op het dak, de dijk verstevigt, een windmolens op ons land tot aan de horizon en – voor ik het vergeet.. blaas jij nog even de rubberbootjes op en maak nu eens onze ark van Noach af. Wat? Noach, wie is dat nu weer moeder. Oh, dat is zomaar een naam vader. Voor ik het vergeet vader, doe je even jouw bivakmuts af want ik weet niet of je wel echt mijn Dirk-Jan bent of een pratende orakel uit Den Haag!

    Nummer 22 · 6 augustus 2019 op 09:32

    Zou ik ook doen. Moslima als doekje voor het bloeden

Geef een antwoord