Jan Smit gezien bij Barend en van Dorp. Sorry, maar ik begrijp niet dat jullie zo een leegschedel in een programma van niveau halen of was het bedoeld om een komische uitzending te maken. Hij lult haast voor een normaal mens onverstaanbaar, met dat gore Volendams accent. Het is dan ook een echte volendammer, dom en simpel. Ook is hij ervoor om de doden herdenking af te schaffen, om de reden dat hij hier niets mee heeft. Toen Frits vroeg of hij niets met geschiedenis had, was zijn antwoord ik ben met mijn vijftiende van school gegaan. En lees je dan geen boeken? Daar heb ik geen tijd voor was het antwoord. Naar mijn inziens ontbreekt hem de intelligentie, begrijpend lezen is moeilijk. Er komt dan ook geen zinnig woord uit die jongen zijn mond . Ook een mooie, ik leef met de dag, dat wisten wij al lang, een volendammer haalt alleen maar adem. Nog een uitspraak, ik word ouder en mijn publiek jonger, treed hij soms voor kleuter en basisschool op.

Dan komt de docu soap aan bod, waarin wij het wel en wee kunnen volgen van Jan. Welke omroep haalt het in zijn harses om van zoiets een programma te maken, waar in je hem met vrienden in de kroeg kan zien, sja waar anders, of zijn vader die in drie kwartier tijd zijn eten naar binnen werkt. Dat is toch niet interessant . Ook een vraag van Frits of hij niet bang was dat het ook in Duitsland word uitgezonden. Het antwoord was heel intelligent, het is in het Hollands en er word daar niets ondertiteld,dus hebben zij er niets aan. Frit merkte direct op dat zij wel na synchroniseerde, zat hij met zijn bek vol paling vet. Ik begrijp nu ook waarom hij de herdenking wil af schaffen, doet misschien pijn voor zijn freunden. Zelfs Jan Mulder begreep dat het geen partij voor hem was een liet hem dan ook met rust. Naderhand zat hij aan tafel, en deed alleen aan dom lachen, en begreep niets meer van het gesprek, zat er bij als een gehoor gestoorde. Wat ik zo jammer vind is dat volendam goede muzikanten huis vest. Met de top Jan Akkerman o ja dat is nog een Amsterdammer ook. Heeft Jan soms zendtijd gekocht, wil hij soms in Nederland een poot aan de grond krijgen, lijkt mij wel, staat ook nog in de Telegraaf pagina prive god bewaar ons. Tot slot nog een liedje vrienden voor het leven,als dit Idols was geweest had hij er bij de eerste ronde uitgelegen. Elke artiest krijgt spraakles om een accent te verminderen, is bij hem waarschijnlijk onbegonnen werk. Misschien een inburgering cursus. Kunnen wij deze gozer niet naar Duitsland deporteren?

Dus Frits, Henk en Jan willen jullie dit nooit meer doen zonde van jullie programma.

Denk aan Smit koop oor bescherming. AB.


23 reacties

Avatar

Kees Schilder · 21 maart 2005 op 17:12

Herkenbaar, Herr Dr. Ab 😀

Avatar

WritersBlocq · 21 maart 2005 op 17:15

Ai ai ai, ik wil jou weleens bij die azijnzeikers eh wijndrinkers aan tafel zien zitten! Die pisvlek van een Mulder lijkt me mooi voer voor jou. Jan Smit, who the … is Jan Smit?Maakt niet uit, je bent het weer kwijt 🙂

Avatar

Eddy Kielema · 21 maart 2005 op 17:21

Doe Maar gaf over dit soort problemen in de jaren ’80 al een goed advies in het nummer [url=http://lyrical.nl/song/8520]Doris Day[/url]:
Er zit een knop op je tv / die helpt je zo uit de puree! 🙂

Avatar

Raindog · 21 maart 2005 op 18:21

Zomaar even zwischen zwei haakjes: wie krijgt het eigenlijk in zijn harses om uberhaupt naar BvD te kijken? Amen op Writersblocq haar legendarische woorden: azijnzeikers en pisvlekken.
Interviews met voetballers zijn al erg genoeg. De quasi-alles kul van omhooggevallen voetbalinterviewers is zo mogelijk nog erger.

(‘Voor al uw begrafenissen en (linkse) partijen’ ;-)).

Avatar

Bakema_NL · 21 maart 2005 op 18:45

Hahaha, Raindog was me voor……..naar B & v. D kijken….kenonne. Ik kan verder niet oordelen over de domheid van Jantje….pardon, Jan Smit, ik heb niet gekeken en luisteren wil ik al helemaal niet. Het zal wel zo zijn dat die knakker ons allemaal uitlacht, hij verdient zijn centen wel, dus zo dom is hij, samen met de manager, ook weer niet. En de afschaffing van de dodenherdenking heb ik ook al eens over nagedacht en dat klinkt nog geeneens zo gek niet, het is inderdaad zo dat de meeste mensen er vrij weinig meer mee hebben, het is net zo’n uitstervend iets als het kijken naar het songfestival. Dit lijkt een zeer oneerbiedige vergelijking, maar het is zo, je keek vroeger naar dat festival omdat je ouders het ook deden, hetzelfde geld voor veel mensen met betrekking tot dodenherdenking. En dan hebben we ook een stijgend aantal mensen van andere komaf in ons land die er al helemaal niks mee hebben en sterker nog, het die Joden stiekem nog wel gunnen ook dat ze uitgemoord werden/worden.
Ik heb met veel Volendammers op school gezeten, het is apart volk, maar ik heb flink lol gehad met die gasten en zo dom zijn ze niet allemaal. Zo zijn er nog wel wat plaatsjes waar je wat over kunt zeggen.

Avatar

vannes · 21 maart 2005 op 20:21

Niet gek dat de regering wil bezuinigen op het publieke bestel! Dat zullen programma’s als die real life soaps niet meer gemaakt worden. Ook al is het bij de tros, de publieke zenders komen altijd te laat achter het feit dat de commerciele zenders vaak met de grootste kaskrakers komen en dat het concept na een jaar of 2 uitgewerkt is…

Avatar

Li · 21 maart 2005 op 21:07

[quote]Kunnen wij deze gozer niet naar Duitsland deporteren? [/quote]

Waar kan ik mijn bijdrage storten? 😛

Li

Avatar

Mup · 21 maart 2005 op 22:21

[quote]in een programma van niveau halen [/quote]

Na het fiasco van dat sport7 net, bedankte Barend zijn kijkers samen met zijn collega’s met de middelvinger, sindsdien weiger ik om naar die kwatskut te kijken. Zijn niveau kan me gestolen worden.

Ieder zijn smaak Ab, maar ben wel blij dat het niet kijken beloond is, heb ik toch mooi Jan Smit gemist 😀

Groet Mup.

Avatar

Louise · 21 maart 2005 op 22:24

Van mij mag Jantje Smit ook gerust bij BvD zitten, zolang hij zijn benen niet onder mijn tafel steekt 😉

Avatar

Wright · 22 maart 2005 op 08:35

[quote]de publieke zenders komen altijd te laat achter het feit dat de commerciele zenders vaak met de grootste kaskrakers komen [/quote]

Met de grootste shit zul je bedoelen.
Ik begrijp je reactie totaal niet!
Naar mijn mening worden kwalitatief goede programma’s alleen door de publieke omroepen gemaakt.
(Al is het nog veel te weinig!)
Dat het geen kijkcijfer kanonnen zijn heeft helaas te maken met de wansmaak die blijkbaar toch hoogtij viert.
Bezuininigen op het publieke bestel is kiezen voor nog meer pulp!

Avatar

Raindog · 22 maart 2005 op 09:09

[quote]Bezuininigen op het publieke bestel is kiezen voor nog meer pulp![/quote]

Oei, da’s een heilig huisje Wright. Wél bezuinigen, omroepen afschaffen, BBC-model. Is veel beter! Publieke omroep moet nu in feite vals concurreren en dat verklaart de pulp. Ledengeld opheffen, er is geld genoeg, reclame van de buis en zou er dan wél te weinig geld zijn, dan zou ik het nog prima vinden wanneer het alsnog iets extra moet kosten (aan belastinggeld). Stel je eens voor; ‘Oud Geld’ revisited! Heerlijk idee toch?

Avatar

Wright · 22 maart 2005 op 09:45

Dat er nog genoeg bezuinigd kan worden bij de omroepen ben ik absoluut met je eens.
Helaas bepaalt de top waar er bezuinigd wordt en (uiteraard) spaart zij zichzelf.
Het BBC-model is inderdaad een uitstekende optie .
Overigens zouden ze ook eens bij onze zuiderburen, de Belgen, kunnen gaan kijken.

Brideshead revisited, rivisited.. 😉

Avatar

Raindog · 22 maart 2005 op 10:25

Heb even gegoogled. Die serie ken ik dus niet.
Zuiderburen is ook een prima optie, moest ik later ook nog aan denken. En nu houden we erover op voordat we bij de oosterburen terecht komen. Alsnog weer Jantje Smit kijken zeker…
😉

Avatar

Ma3anne · 22 maart 2005 op 13:43

Wat een gedoe om Jan Smit hier. Laat dat jong toch lekker zingen en succes hebben in Duitsland.

BvD is nog steeds één van mijn favoriete programma’s op TV. Juist door het aanbod van zoveel diversiteit aan tafelbezoekers. Jan Mulder vind ik de heerlijkste en meest sexy sjaggerijn die er rondloopt op TV. 🙂

Avatar

WritersBlocq · 22 maart 2005 op 14:02

[quote]Jan Mulder vind ik de heerlijkste en meest sexy sjaggerijn die er rondloopt op TV. [/quote]Ai Ma3, als ik in het café je glas omspoel, zal ik je bril ook meenemen 😆

Avatar

Ma3anne · 22 maart 2005 op 14:14

@Pauline: ik kan me voorstellen dat jongere vrouwen de charme van een oudere man als Mulder niet zien. Ik heb niets met jonge strakke mannen. Vroeger wel, maar ik word er niet koud of warm meer van. Geef mij maar een lekker doorgroefde kop, waaraan ik kan zien dat iemand een intens leven heeft geleefd.

Ik spreek niet voor alle 50+ vrouwen hoor, maar ik merk dat mijn smaak voor mannen met mijn leeftijd meegroeit. En dat bevalt me uitstekend, moet ik zeggen.

Avatar

prikkels · 22 maart 2005 op 15:23

Op zich best een leuke column waarin je je flink hebt uitgeleefd. Maar dat je om 1 gelijk alle Volendammers over dezelfde kam scheert, schiet mij ietwat in het verkeerde keelgat.

Avatar

WritersBlocq · 22 maart 2005 op 16:09

[quote]@Pauline: ik kan me voorstellen dat jongere vrouwen de charme van een oudere man als Mulder niet zien.[/quote]
WOW, ben ik ineens jong! Het gaat mij niet om zijn vulkaanuiterlijk hoor, ik zou het een mooie man kunnen vinden, als mens, als ik hem zou mogen. Maar ik vind Jan zóóóó irritant. Wellicht lijk ik wel op hem, meestal storen mensen zich aan hun eigen tekortkomingen bij een ander. BOEWAAHHH! 😮 😮

Avatar

Wright · 22 maart 2005 op 16:30

[quote]Maar dat je om 1 gelijk alle Volendammers over dezelfde kam scheert, schiet mij ietwat in het verkeerde keelgat.[/quote]

Tja Volendammers, ze hebben toch het imago van ‘de grootste familie van Nederland’? (Of waren dat nou de Staphorstenaren);-)

Moet ik de greep van Heimlich toepassen, Prikkels? 😮

Avatar

vannes · 22 maart 2005 op 18:39

Ik zeg ook niet dat de programma’s van goede kwaliteit zijn. daar gaat het tegenwoordig toch ook niet meer om?

Avatar

Ab · 22 maart 2005 op 23:13

KEES, voor jouw herkenbaar wij maken die klanten dagelijks mee.
WRITERSBLOCQ, lijkt mij leuk aan tafel bij BvD samen met jouw want jij zegt tegen Ma3anne dat je misschien wel op J.M. lijkt.
EDDY, ik zat niet in de puree, ik wou ook wel eens lachen.
RAINDOG, ben ik met je eens, dat gelul over voetbal, daar krijg ik ook uitslag van , maar gelul over voetbal kom je meer tegen bij de publieke.
BAKEMA, wat doe liever, nadenken in het leven met minder geld, of alleen maar adem halen met een hoop geld,dat is volendams. En wat betreft dat zij niet allemaal dom zijn klopt dat is maar 98% wat dom is.
VANNES, dit word nooit een kaskraker want het word niet ondertiteld.
LI, kost niets ik doe hem gratis in mijn kofferbak. MUP, waar moet je anders naar kijken om die tijd. Andries Knevel ?.
LOUISSE, als het allen zijn benen zijn benen zijn, kan ik mij wat bij voorstellen.
WRIGHT, nou niet alle publieke maken goede programma’s alleen de Vara en de EO vind ik nog interessant. En wat de grootste familie betreft, in volendam is de jalousie alom.
MA3ANNE, met jouw kan ik praten, vooral over die oudere mannen. Dank je.
PRIKKELS, maar jij maakt ze niet dagelijks mee, jij woont te ver weg wees maar blij. Het gaat daar alleen om geld, coke en drank te beginnen op 12 jarige leeftijd. Ik wil je wel eens rond leiden.
Maar het is gelukt, toch wat op gang gebracht. ab

Avatar

Bakema_NL · 23 maart 2005 op 10:48

Volgens mij is Ab ooit eens verkracht door een Volendammer of zo, er zit hem/haar nog iets in de weg.
Ach ja, als iemand die in de omgeving van Amsterdam woont zou ik Rotterdammers moeten haten of zo, maar daar wonen best leuke mensen. Dat dorp vs. dorp gelul, wat nog heel veel bestaat, heb ik nooit zoveel mee gehad.

Avatar

melady · 23 maart 2005 op 21:43

[quote]Geef mij maar een lekker doorgroefde kop, waaraan ik kan zien dat iemand een intens leven heeft geleefd[/quote]

Ik heb er nog één in de aanbieding ma3anne 😛

Melady 🙂

Geef een antwoord