Please or Registreren to create posts and topics.

Absurdisme met taal! Wie schrijft de meeste onzin?

De geur van een nest net geworpen kittens in een bushok gaf de zakratten geur van de dakloze verblijvende logé een aangename Chanel pour homme odeur.  Geen bus stopte meer en de foodtruck met gegrilde kakkerlakken bereikte een duizelingwekkende omzet per dag. De geur was een lokgeur voor de lonely ones dressed in haute lingerie couture zonder catwalk. Oh oh tjis is a heavenly smell!, merkte Karel  Lagerveldwachter op en ging strak in de houding staan! Was machts du sprak een dyslectisch hoogbegaafde bank stagiare. Nichts um sonst nicht! En de gegrille en gefritemuurde kakkerlanden, muggen en sprinkhanen gingen al krakend gemaald door de tandenloze monden van de aanwezige tandarts......

Wie schrijft die blijft.
- Ja, maar waar dan?
Onder stoelen en banken.
- Niet op de sofa?
Nee, hooguit nog in een vissenkom.
- Vissenkom?
Met haaien. Scherpgebekte haaien.
- Eng!
Nee hoor. Gewoon eerst de tanden poetsen.
- Met McCleans?
Ben je helemaal gek geworden?
- Nee, hoezo?
Met Elmex natuurlijk. De groene!
- Natuurlijk!

Even tussendoor: Keileuk nieuw topic!

Het was niet in de laatste plaats dat het ertoe deed. Toch kwam het ervan. Niet omdat het nou heel bijzonder was. Wél heel nodig.Toen het zover was, deed het er eigenlijk niet meer toe. Het was overbodig, niemand zat er op te wachten. Bijzonder was het wel. Wat gek is, dat toen het moment daar was, het eigenlijk ook wel weer een ijkpunt bleek. Althans, dat zeiden omstanders. Ik heb dat nooit begrepen.
Het kampioenschap ver spugen heb ik toch maar mooi gewonnen. In ‘the pocket’ zogezegd. Al voelt dat niet fijn. Zo vochtig. Ik had toch liever een beroemde klootschieter willen zijn.

Vijfhonderdduizendmiljoen kilo onzin. Niet te bevatten. Opgeslagen in even zoveel zakken fout plastic. De grote woorden worstelen. Ze passen er amper in. Schreefloos. Dwars. Uitgemeten. Allemaal woorden van minimaal vijftig klinkers en medeklinkers. Niet door elkaar gehusseld. Het kan altijd erger. Ik kan er helaas geen enkele reproduceren. Waarom zou ik ook? Boeit het, onzin? Altijd. Ook in de diepste onzin zit nog zin, nietwaar. Ik leg het voor aan dokter Writable. Maar ook hij is niet in staat om de verbale diarree vast te maken. Vloeibaar slurpt hij de bruine woorden binnen. Ook al heeft hij aan consumeren een broertje dood. Bij seks en liefde ongeacht het huwelijk lukt het ook altijd. De volgende dag staat in de krant dat een toekomstige crematie niet aan de orde is. Wegens plaatsgebrek. De grote zak vol woorden past evenvoudigweg niet in een kist. Gestapeld zouden de woorden ook niet goed branden. Laat staan de vingers. Ik fluister stil en glijd langzaam van het wegdek. Ik rijd toch autoque?

Ik kreeg niets van Sinterklaas. Een gele. Ging ik hem ruilen voor een blauwe. Ik zag het voor mijn ogen gebeuren.

Vroeger was ik overigens autoseksueel. Hield ik lang verborgen. Kwam ik pas laat mee uit de showroom. Tankte ik mij geblinddoekt af langs de snelweg.

Dat was in de tijd dat ik een bijbaantje zocht. Werd ik Imker. Weer dat inzicht dat ik toen al had .Uniek! Dat is het woord dat ik zoek.

Betonzinnen schrijf ik. Gewapend met ijzeren woorden. Mijn handen gebonden op de rug. Er valt niets te breken. Niet meer. Wel te vallen. Diep, heel diep. Door de ratten besnuffeld. Ze trappen er niet in. Nemen liever de lift. Naar hemel, hel of paradijs. Met de staart tussen de benen. Rectaal. Het gooit poepschema's compleet overhoop. Het stopt. Geen banaan die daar over peinst. Fruitpapjes helpen niet meer. Veel beter zou men babyjenever nuttigen. Of nog beter, byebyejenever. Met alcoholpromilage van honderd procent. Dan rookt de schoorsteen tenminste weer eens. Kan alles opnieuw gladgestreken. Gezichten uit de plooi. Gladjanuslooks met blikken glans.

Betonzinnen schrijf ik met handen gebonden op mijn rug. Gewapende betonzinnen, met woorden die schieten in vuur en vlam. Spervuren van wilde letters die slecht verbinding zoeken. Beton plakt niet in slechte verstandhouding. Lettercorosie weekt de hersenen. Achter gesloten deuren verstoppen zich de woorden die nog niet toe zijn aan bevrijding. Aan lucht hebben ze een broertje dood. Veel liever verdrinken ze in zuur water. Zoet is te makkelijk.

Toen Wiebe hoorde dat condooms mogen van de Paus ging hij meteen met een collecte-emmer langs de deuren voor oude condooms voor Afrika.
Wiebe stapte meteen de nieuwe markt in met zijn Stichting condooms voor Afrika.Daar zie je weer dat doorpakken van hem.

Zijn hond was niet gedoopt dus moest hij een condoom om als hij werd uitgelaten.Daar was hij heel duidelijk in.Nu doet iedereen dat.
Daarnaast was Wiebe een zuiver Katholiek.Nooit kon je hem betrappen op een condoom.Zelfs niet als hij de plaatselijke nonnen krikte.
Hij was streng in de leer.Als er vrouwen in zijn huis op visite kwamen deed hij meteen zijn condoom af.Daar was hij heel strikt in.
Hij deed zijn condoom alleen af als hij naar de kerk ging.Nu mag hij hem gewoon blijven dragen van de Paus.Daar schrik je toch van.

Nou schrikken, schrikken sprak de heilige afgezant der 5e klasse onderafdeling Termunterzijl maar het kan ook Staphorst zijn. Ik krik graag een auto, dat weer wel en als ik spuit dan moet het wel in het lokale cubhuis zijn van oude knarren die moeten staan en hun lid ook. Cond oom bisschop vroeg aan een 12 jarige misdienaar even op zijn schoot te komen zitten en vroeg daarna en..' mooi uitzicht zo hoog?'. Zak maar even. Precies nu zit je wat steviger op mijn lid van de kerruk. Niet jammeren nu.

Dis me Ab en liefst hard. Van voor van achter of op, sur. Maakt niet uit. Sub, vanonder, mag ook. Vierkant dissen, of driehoekig, circulair. Kom maar op!