Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Absurdisme met taal! Wie schrijft de meeste onzin?

Waarde Ruud, je begrijpt dat ik nu even pas op de plaats maak. Ik ken je niet persoonlijk maar het raakt mij diep.

 

I van hoe? Ja, met of zonder puntjes erop zeg ik dan. Dubbele puntjes mag ook. Ik denk dan onmiddelijk aan René Daniëls. Niet toevallig ook met twee puntjes. Maar dan op de E. De E van hoe. Evanhoe krijg je dan. Hij is gekend van het prachtige werk. Twee uitroeptekens vechten om een punt. Of twee i's? Nu weet ik het zelf toch niet meer. Het is in ieder geval een prachtig schilderij. Gemaakt door de kunstenaar voordat hij een hersenbloeding kreeg. Alweer even geleden. Hij maakt nog steeds werk, ondanks zijn uitvalsverschijnselen na zijn hersenbloeding. En nog steeds goed. Waanzinnig respect voor René. Een streepje voor en erop! Wat weet u van streepjes?

Streepjes? Soms een streepje voor, er achter, er tussen, erop schuin links, rechts, eronder,wegstrepen, strepen op de weg onderbroken of niet, streep in de lucht,  streepjes op papier, strepen op een muur,  ge zult maar v.d. Streep heten. Wat weet u van sporen?

Sporen? Met de trein reizen, voortplantingscel (meest aanwezig bij konijnen en muizen), goed bij je hoofd zijn, in tegenstelling tot het NIET goed bij je hoofd zijn, wat dan weer ontsporen zou kunnen willen mogen betekenen. Verder, getand wieltje aan een laars om een paard naar de klote te helpen. Wanneer de politie onderzoek doet naar DNA en dergelijke.

Wat weet u over het takkenwijf van een boomkweker in ruste?

Mevrouw Bosjes- Man, ach ja als ' die takkuhwijf' van Boomkwekerij Bosjes staat  ze bekend in Boskoop e.o. Bosjes, haar man nou die is dood! Hij werd onderstboven opgehangen aan kettingen gevonden met zijn rug en billen bloot, een slappe lid van 21 centimeter ( bron: NFI rapport geschreven door De Lidt van Jeuken) een  masker op en een rug met een patroon van donkerrode en zwarte (verstef tekenen) strepen.  'Komt door dat takjenwijf van hem, die sloeg Bosjes met de afgezaagde takken uit zijn boomkwekerij en zelfs bij de bakkerij in de hoofdstraat. Ik zag het gebeuren! Elke zaterdag klokslag 8 uur 's-ochtends. Bosjes werd aan een ketting meegenomen, afgeranseld met die takken, zoals ik net vertelde en daarna moest hij 6 croissants, 4 tijgerbolletjes en 2 bruine broden gesneden bestellen!' En dat ging zo meneer ' bbbbakker, bbbbakker zzzzeszzzzzes krohhhkrohhhsants, vievievierrr tetetetijger...' enzovoort. En wij het hele dorp deden niets meer, we hebben ermee leren leven met dat takkuhwijf. En nu opzoutuh want kijkt u maar daar komt ze aan alleen zonder haar man en takken. Takkuhwijf blijft ze.

Wat weet u van Saskia van Noort?

Saskia van Noort. Ik meen dat u Saskia Noort bedoelt. Want als u "van" Noort bedoelt bent u kennelijk niet zeker van dat het niet Saskia Zuit of Saskia West of Saskia OOst is. Saskia Noort zonder "van" is een duidelijke aanwijzing, een statement bijna, dat er geen twijfel is over de richting. Het is Noort! Basta!

Dat gezegd hebbende : na de moeder havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. (waar kan ik braken) In mei 2006 verscheen Nieuwe buren, een thriller over seks en liefde. En hier moet ik toch even op inhaken. Kan dit nog wel anno 2019? Over seks schrijven bedoelt ik. Ik geef een voorbeeld:Gister zakte er een vrouw in elkaar op straat. Waarschijnlijk hartfalen. Twee passerende heren, renden er als een haas vandoor zonder de vrouw te reanimeren.
Later bekenden de mannen bang te zijn geweest dat de vrouw zou bijkomen tijdens het reanimeren en dat zij dan zouden worden aangeklaagd wegens seksueel grensoverschrijdend geduw op de borsten. I mean: wat willen we nou? vrije seks? of me too en grensoverschrijdend puriteins gedrag?

En nu we het daar toch over hebben, wat weet u over Klukkluk?

Aha..u hebt een . 'van', enfin ' van woorden zaagt SN de poten van haar bed en die van anderen waar ze haar 125 grijze schaduwen beoefent en daarna schrijft over lekkende inlegkruisjes, maar dat - zoals wij van het AV- terzijde.

Pindakaas! dat kwam direct op bij Klukkluk, de indiaan,  Pipo de Clown, Mammaloe, De Dikke, ' taartjes' Deur, Snuf en Snuitje..  ' pppparels mooie pppparels'. Mooie herrinneringen om elke woensdagmiddag naar 'De Verrekijker' in zwart witte beelden te kijken. Oude tijden.. ach over Swiebèrt nog maar te zwijgen!

Wat weet u mij te vertellen over minimaal 8 dictators? Te beginnen bij Franco en dan bedoel ik niet  'Franko' verzend mogelijkheid ?!

Mijn top 8 dictators:

  1. Kim Jong-iel: Belt bij tegenstanders aan, grijpt ze bij de keel en geeft ze de keus: of Kim zingt kant 2 van de eerste LP Frans Bouwer óf de tegenstander wordt opgehangen. 100 % kiest de tweede optie.
  2. 2)Muammar Gadaffi: controleerde de kwaliteit van een bijl door hem in de nek van een willekeurige voorbijganger te hengsten.
  3. Francisco Franco: daar komt de term "franco thuisgestuurd" vandaan, waarbij de verzender de vrachtkosten (of porto) betaalt en niet de ontvanger. Franco stuurde zijn slachtoffers met doorgesneden keel terug naar hun gezin. De vrachtkosten betaald Franco uiteraard.
  4. Idi Amin, bastaard zoon van Hein-Jan Jamin. Maar hij kon de J niet uitspreken. Martelde zijn gevangenen tot de dood erop volgde, door ze vol te gooien met zuurstokken van Jamin
  5. Bennito Mussolini:  zwom graag naakt naast rondvaartboten in Venetie, met een foto van Hitler in zijn bek.Als je niet klapte, moest je meezwemmen
  6. Saddam Hoessein.; onechte zoon van  Johnny Hoes. Had als hobby zingen. Nam met beperkte middelen een heel persoonlijk album op. Over hoe hij een erectie kreeg als hij zijn tegenstander door hun kop schoot . Trad nog op op het grand gala du disc in 1890. Het nummer ,'als tegenstanders naar de hel gaan' en 'kogels voor Sandra' stonden zes jaar op één in de Irakese hitman parade
  7. Mao Zedong: zag je vaak staan huilen bij een massagraf dan dacht je: ja het is ook maar gewoon een mens.
  8. De DIKKE DEUR: verkrachtte Mamaloe in een woonwagen waarna die beviel van een ezel die zij NONONONO noemde. Had verder een genderneutrale verhouding met Klukkluk, die Klokklok genoemd werd vanwege zijn grote pijp-ervaring.
  9. Wat weet u van Ronnie Tobber?

Waarde van Gellekom,  u bent een echte kenner van dictators. MoeGrabe is verstorben en dat is maar goed ook! De ratten zakkenvullende plunderaar van de staatskas , om het laten doden van politieke tegenstanders en niet eigen stamleden maar te zwijgen. Maar dit terzijde.

Ronnie Tobber, ach ach ach... wie kent hem niet. Nou ik niet. Geoast zwijgen is beter anders wordt Ronnie Tober, een tobbertje en lijkt hij een Hennie Huisman, enfin... wat weet u van... even denken... aha, wat weet u van Piet Paaltjes?  Ook goed Multatuli, daar ben ik meer benieuwd over wat u van de schrijver weet.

Multatuli, echte naam gewoon Douwes Dekker. Onechte zoon van de grootmoeder van Mamaloe, die weer oom zei tegen het monument op de Dam. Hij koos voor zijn pseudoniem Mulitasker omdat zijn buurman waar hij verliefd op was,  een multitasker was. Daar werd hij later nog aan geholpen. Die buurman vond vervolgens het recept van ratatouille uit waarna Douwes zijn pseudoniem wijzigde in Multatouille, door Nederland verbasterd in Multatuli. Hij schreef grote internationale werken als:

Piet de Smeerpoets, zijn berouw en bekeering, voor kinderen tot vermaak en leering.

De olijke tweeling

Vileine gedigten voor kinderen

Miljonair en bruidsmeisjes'

'Op zoek naar de ware'-

Mijnheer Pastoor en de ondeugende rakkertjes

 

Kent u Pfaff?