Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Absurdisme met taal! Wie schrijft de meeste onzin?

Jean Marie doelverschoner en neef van de familie Pfaff naaimachines en geadopteerd kind van  Jean Marie le Pen of was Jean des Bouvier zijn broer.  Ach, Jean Marie neef van Marc Marie en Jean d'Arc die jammerlijk op de vuurstapel kwam.  JMP oom van JBF; Jean Boeren Fluitjes, maar dat terzijde.

Frits Spits? Wat kunt zonder tranen over hem  vertellenn en Kübler Ross?

Kübler-Ross? Over de doden niets dan goeds, zou ik zeggen. Elisabeth Kübler-Ross was een Zwitsers-Amerikaans psychiater en werd vooral in Amerika beroemd om haar pionierswerk rond stervensbegeleiding en de verschillende fasen van rouwverwerking.  Wat heeft dat met Frits Spits te maken? Weinig, of het moet zo zijn dat ik met hem het spits had moeten afbijten.

En dan komen we meteen bij de kern. De uitdrukking "het spits afbijten" heeft met Frits te maken. Frits (echte naam Ritmeester), discruiter bij de radio, beet vroeger nagel. Dan draaide hij zijn plaatjes op de radio en hoorde je tussen de muziek (herrie) door het knarsen van zijn tanden op zijn nagels. Veel gezinnen die naar zijn programma de Avondspits luisterden (om zes uur), kregen door de herrie geen hap door hun keel en gingen uit frustratie hun nagels te lijf. Er werden later competities en kampioenschappen nagelbijten gestart . Degene die als eerste al zijn nagels had afgekloven mocht als eerste het nagemaakte, in marsepein geboetseerde hoofd van Frits afbijten .Vandaar de term: "het spits afbijten"

Kent u Joost den Draaierd?

Joost DenDraaikont, precies! Een neef van Tineke ' Veronica' de Nooit 10 vingers hebbende. Ze gebruikten hun draaitafel om samen een vorkje te prikken en met Lex Harding ooit te hebben gepushed op de radio om Waarheen Waarvoor van Mie KeTelkramp op plaats 1 te krijgen bij uitvaart bijeenkomsten in crematoria van Keizer dè  slogan winnaar van 10 buiten  verbrandingsovens. Zijn winnende slogan ' laat u niet kisten want in mijn crematoria komt alles in kannen en kruiken'. Keizer  een VVD Voor Veel Doden, prominent is dood en tijdens zijn uitvaart klonk niet destem van Mie Ketelkramo, nee... Claudia de Brij zong ' mag ik even in jouw as  luieren' de uitvaart hit voor de nabestaanden. Helaas de crematoria mogen niets meer. CO2  en stikstof verbod.  Op het Malieveld stapelen de kisten zich nu op. Boeren, bouwers en haagse pallet stapelaars wrijven zich in hun handen of zoals Japie uit Duindorp roept ' we hebbuh werruk'.

Wat kunt mij vertellen over Wubbo Ockels, nou ja Greta Duisenberg magver ook bij.

Gretta Duisenberg is een Nederlands politiek activiste. Sinds 2002 is zij voorzitter van de stichting Stop de Bezetting. Zij is de weduwe van Wim Duisenberg. Ze voerde actie thuis en uit. Greta had geen thuis- of uitshirt. Daarom gebruikte ze het shirt en hoofddoek van Yassar Arafat.  Ze kwam tot de halve finale van de onder-de-gordel-cup.

Gretta geloofde in de genezende werking van onbespoten explosieven. Door haar werden anderen ook enthousiast. In die tijd  zag je meteen of Gretta er zin in had. Dan hing er groen slijm aan haar kin en plakten haar oogleden aan elkaar. Dan wist je dat de krant volstond de volgende dag.

Wat weet u van Bueno de Mosquito

 

Rita Corita, zijn moeder! Koffie, koffie Bueno de Muskiet? Ja, doe maar! Vriend van Rudi Carel die Der Rudi werd bij de oosterburen. Rudi en Esther Ofarim de Sylvie Meis van de jaren '60 in de vorige eeuw. Bueno? Si, bueno was het standaard naale antwoord van deze komiek. Muskieten gaas, daar werd hij schatrijk door Bueno de Muskieten man, zo liep hij over het Rokin gehuld in een in between muskieten gaas. Hij zag de voorbijgangers, maar die zagen hem niet, dachten dat het wandelende lampenkap was en trokken tevergeefs aan het koordje achter op zijn rug. Geen licht!, nee het was ook jaren te vroeg om als boerka transgender door Amsterdam te lopen. Op de wallen werd door zijn verschijning al heel vroeg op de dag het rode licht achter en voor de ramen aangedaan. Daar heb je Bueno de Muskiet, riep Tante Nel, ook wel ' kale nel' genoemd want Nel hield van klaverjassen met klanten. ' pit', riep ze na het geveinsd klaarkomen en de bezoeker zijn kwakkie kwijt was. Tsja, dat waren gouden tijden in de jaren' 70 en '80., maar dat terzijde. Bueno de Muskiet werd opgepakt en als ondetzoeksobject naar de binnenlanden van Afrika, de moerassen van Azië gestuurd. Want oh wee oh wee de Tse tse vlieg moest buiten het muskietennet gehouden worden. Arme kleine Bueno de Muskiet, hij stierf op hoge leeftijd na geprikt te zijn door een wesp.

Wat weet u van Berend Botje?

Berend Botje is een oud Hollandsch liedje.

De oudste bekende Nederlandse variant is afgedrukt in het liedboekje Volksdeuntjes uit de oude doos uit 1871, uitgegeven door Dirk Noothoven van Goor (1827-1895) te Leiden.[9] De beginzin luidt hier: "Berend Botjen ging uit varen, met zijn scheepjen naar Zuidlaren". De bijbehorende afbeelding toont een jongeman die op reis gaat met een strooien zeemanshoed, roeiboot, visnet en bootshaak.

Een nog oudere uitvoering geeft de ongekuiste tekst weer, die toen, rond 1500, nog kon, maar nu anno 2019 niet meer kan:

Berend Botje ging uut neuken

Met zijn tante in de keuken

Zijn roe woar recht. Zijn roe woar stijf

Stak zijne roede in hoar lijf

Mede doordie prachtige tekst heefr de kinderopvangindustrie veel van haar filialen naar Berend Botje vernoemd..

Wat wilt u kwijt over Dik trom?

Dik Trom alias van Boskamp analist bij een voetbal afseik programma, ooit was Dik Trom, achterstevoren zittend op een ezel hét kinderboek voor nu vele stoute oudere heren. Dik Trompet, neef van, toetert er wat op los. Die Blechtrommel, een duitse film ins Kino, over een trommelaar tijdens Weltkrieg Zwei, was me er eentje.

Als ik trom, dan pak ik 2 stokjes en ram er op los.

Het vel moet trillen van genot, sidderend gebrom van genot

Weemoed naar Dik Trom

Wie vraagt er nog om. In Utrecht vanaf de Dom?

Dikke Trom emigreerde naar de USA en heet nu

Dik Penis Trump, een ramp en rump

Kom daar maar's um!

Zeg nu zelf Trom, Dick als mister president.

Wat weet u van lulletje rozenwater ( de  penisc Aqua Rosa?

Lulletje rozenwater is een oude uitdrukking voor een man met gebrek aan ruggengraat, of met een slap en enigszins onderdanig karakter. Een lulletje rozenwater is een doetje.

Voorbeelden van lulletjes rozenwater zijn: Het lulletje rozenwater van Groen Links, Jesse Klaver, die reclame maakt voor de originele Lulletjes rozenwater-pyama's. Zijn voor-gangster, Femke Halszaakema, echter is getrouwd met een lulletje rozenwater die bijna echte wapens in zijn huis laat rondslingeren.  Daarvoor hadden we de grondlegger voor het Lulletje Rozenwaterisme in de persoon van Paul "lulletje"Rozenmuller.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, raadpleeg dan het GROOT LULLETJE ROZENWATER ZOEKBOEK. Daar staan op chronische volgorde alle Lulletjes Rozenwater vermeld.

Het nieuwste lid van deze club is overigens keeper Jasper Gillessen die op voorspraak van oud-lulletje rozenwater, Ronald Rozenwaterreus,  met algemene stemmen is aangenomen omdat hij , in vergelijking met keeper Onananana van Ajax, een heuse lulletje rozenwater is gebleken.

Tell me about Ivanhoe

Roger ' Ivanhoe' tv serie  Ivanhoeeeee. Ivan Hoe, chinees restaurant in Termunterzijl,waar Hoe de scepter zwaait in de keuken en met een plus 23 brillenglazen in beslagen toestand, het luikje tussen de afhaal balie omhoog deed en de stapel bakken met gerechten klaarzette om ingepakt te worden voor de klant. Meneel, bestelling 31, knoeproek bij? Sambal bij?, en daar gaat jorrit met een maaltijd voor 23 gasten naar de begraafplaats in het dorp. Smakelijk eten opa, oma  en kwakte alles tegen de grafstenen, maar dat terzijde. Ivanhoe Moore werd bekend als James Bond, ook dat terzijde. In Vlagtwedde heeft Ivan Hoe een döner kebab nering dat fantastisch loopt met de döner codicils.

Wat kunt u mij vertellen over Redmond O' Hanlon?

Redmond O' Hanlon, plagiaat- schrijver die o.a. schreef: ‘Griekse plattelands postbodes en hun annuleringsnummers",‘Mensen die niet weten dat ze dood zijn'.‘Hoe je grote schepen kan vermijden'. En de bestseller:‘De resultaten van de tweede internationale workshop over naakte muizen'.

Redmond O' Hanlon stond voor de Europese Parlementsverkiezingen 2014 in Nederland als lijstduwer op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren en liet in een wervingsfilmpje zien hoe je kreeft ook kunt koken in gekookte melk. Daarnaast was zijn motto:e  Je kan zeggen van fascisme wat je wil, maar het is wel goed voor je conditie.

Tell me about  Maan van der Steenwinkel