Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Het wokrestaurant: Vervolgverhaal in vijf zinnen

Wat nou glatis? Ben je nog niet geslaagd vool jouw inbulgelingstoets? Lijntje sambal glaag en daalna wokken en wokken. De Gouden Lotus ook via thuisbezolgd.nl . Goedenmiddag thuisbezolgd.. ik helhaal: 2 x3 glam en 5 metel alluminium folie. Das dan 645 eulo. Pinnen ja dat kan.  Dank u wel vool uw bestelling. Hatsie.. oh solly.. de lijn is velbloken..hatsie. ploost!

Mao Zun Tong staat plots aan de balie van restaurant de Gouden Lotus. Zelf is ie met een Rode Ferrari. Met een bijrijder uiteraard, luisterend naar de naam Sebas Vettig. Zelf kan hij niet meer rijden. De maden kriebelen te veel. Ze kruipen uit al zijn porieën en lichaamsholten. Dat kriebelt en jeukt veel te veel. En dat kun je niet hebben, achter het stuur van een Ferrari. Zelfs niet bij een Rode.
Mao Zun Tong bestelt een portie bami. En nee, ze hoeven de bami niet te snijden. Dan worden de maden jaloers. En als hij een ding niet wil dan zijn het de maden jaloers maken. Ze gaan dan nog harder kriebelen. En nee, hij wil ze niet dood maken. Mao Zun Tong is namelijk sinds kort bekeerd. Bekeerd? Ja bekeerd. Tot het boeddhisme. Nadat hij onlangs 'Kuifje in Tibet' heeft gelezen is ie helemaal om. Wat een pracht verhaal en dito tekeningen. Hij moest meteen ook denken aan de Hooikar van van Gogh. De hooikar si bon! Intussen is de bami klaar. Ping Ping die het witte pakketje door het kleine luik schuift wordt onthoofd. Ping Ping is een grote fan van Mao Zun Tong en had de Rode Ferrari allang gehoord. Nieuwsgierig had hij zijn hoofd met het witte pakketje door het luik gestoken en net te laat terug. Lady Ga Gong Tsakka van de bediening had het luik ietwat te hardhandig dicht gegooid. De maden vonden een nieuw slachtoffer. Mao en Sebas namen vlug de benen. Sebas wist hoe gesteld Mao was op zijn maden. Een kwestie dus van snel vertrekken. Maar helaas. De Rode Ferrari stond niet meer op zijn plek. Aan het einde van de kleine straat zien ze de rode bolide nog net om de hoek vliegen. Achter het stuur een lachende Max.

Het nagerecht. De Verschrikkelijke Sneeuwman: Yeti!  Het wokrestaurant KIT( Kuifje in Tibet) puilde uit van ijs, ijs en nog 's ijs! Het smelten  is begonnen...

Kappen! Kappen! We moeten stoppen met smelten. We gaan ten onder. In het land van wit. Van duizend soorten wit. Het mag niet, Het kan niet. Oplossen. We moeten het oplossen. Met lijst. Veel lijst. Witte lijst. Kilo's witte lijst. Honderdduizend kilo witte lijst. Miljarden kilo's witte lijst. Er blijft toch altijd genoeg over. Opsparen en meenemen in doggybags en opsturen naar Ontvangstcentrum Noordpool, Stationsplein 12, 5300 XX Noordpool of naar Ontvangstcentrum Zuidpool, Stationsplein 13, 5500 YY Zuidpool. Red ons. Red de wereld. Red China. En Amerika. Uch!

Witte lijst ! Bruin is verboden.. lijstkap smelt als satésaus op een broodje kipkerriesmurriecurry. Ik wil ju een whisky met lijst, solly ijs

Twee indianen stappen de Gouden Lotus binnen. Hoorden zij daar 'Uch'? Jazeker. Klukkluk en Manda Rijntje willen het hunne ervan weten. Hunnen? Zijn die er ook dan? Dan zijn er vast ook hanniballen. Kan niet missen. En inderdaad een bont gezelschap is op de noodkreet afgekomen. Allen willen weer meer sneeuw op de ijskappen. En dan zijn ze bij de Gouden Lotus bij het juiste adres. Ze hebben en verkopen goei poeier. Witte poeier die verrekte veel lijkt op sneeuw. Stuifsneeuw? Nee, snuifsneeuw. Goei en vooral duur poeier. Als ze nu met z'n allen deze weelderig tierende markt opblazen komen er genoeg knaken vrij om de hele Noord- en Zuidpool weer wit te wassen. Klukkluk, Manda Rijntje, de hunnen en hanniballen weten wat hen te doen staat. Waar is de ober?

Ik wold geloepen? Mie Hoe Gatie! Aangenaam.. u wilt een oliebol met poedel? Wat, geen poedel maar poeder..witte poeder! Geen witte poedel? Kom s hiel..kijk 's een mooie witte poedel. Blaf 's! Woeffffff blafffff! Kijk wat een mooie schelp geslepen tandenrij en als ik nu loep.. hap! dan hap pie glaag  dus.. een oliebol met witte poedel.. 450 eulo, cash!  Wat zeg u? Ja, een bol met witte poeder. Hier 450 euro. Inpakken? Nee, ik snuif het hier wel naar binnen!

Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Een vreemdeling zeker. Aan de deur van de Gouden Lotus. Vreemd, want de deur staat altijd open. Een verlegen gast zeker zonder bescheiden. Anders loop je toch zo binnen. Doen de chinezen ook. Binnenlopen. Als vanzelfsprekend. Maar niet van chinees. Wel van goei poeier. Toch maar even kijken wie er voor de deur staat. Een poedel! Hoe kan dat nou? Die kan toch niet kloppen? Toch wel. Het is een grote witte poedel met heel veel witte krullen. Ze glinsteren als engelenhaar. Wat zeg ik. Ze voelen zelfs als engelenhaar. De poedel prikt. Hoe vervelend. Niet echt aaibaar dus. Wat wil dat vreemde beest? Voor zijn poten ligt een groot bot. Aha, daarmee heeft hij dus op de deur geklopt. Zacht geklopt, hard geklopt. 'Verkopen jullie goei poeier?' Verrek dat beest kan praten. 'Waarom draag jij engelenhaar?' De poedel begint keihard te lachen. 'Je kent mij niet?' Ik pijnig mijn hersens en antwoord ontkennend. 'Ik ben de kerstpoedel, beste maatje van de kerstman!' Nu begrijp ik het. De kerstman heeft zin in een feestje en stuurt nu naar alle waarschijnlijkheid zijn best kept secret op mij af. En ik moet leveren. Ik kan ook niet anders en geef de poedel, die ik naar ik nu plots besef herken als de labradoedel van mijn overburen een grote zak poeier mee. Goei poeier. Opdat de kerstman een goed feestje kan bouwen.

Daar gaat de witte engel op 4 poten. Hoor ik nu een kerstlied uit zijn bek komen? Ja! I wish you a white xmas, tenminste dat denk ik te horen. Verrek, er wordt weer op de de deur van het afhaal gedeelte geklopt! POLITIE, opendoen und schnell! Een deja vu. Duits sprekende politie mensen met.. herders zonder schapen. Het moet niet gekker worden. In het restaurant vluchten de illegalen snel naar hun bergplaats onder de grond.. hup het luik gaat naar beneden en een tapijt( met witte vlekken)  er over heen. So wie niet weet die niet luikt, zegt de aan opium verslaafde ouwe chinees met een lange deegsliert als baard. Doe maal open Nie. En Nie (89 jaar) stokdoof kijkt naar het gebarentaal en roept. Dlie maal gelecht 34, knoepoek? Inpakken. En Nie verdwijnt achter de gigantische woks. OPENDOEN! De deur gaat open want de deur stond open. De herders snuffelen en laten een geel spoor van seik  achter tegen de tafelpoten. Zo, daar heeft het forensisch team tenminste veel werk aan, roept inspecteur Narco De Vries. Ja, baas dat zijn ONZE herders! Onder de grond is het doodstil! 125 illegalen hebben hun mond afgeplakt.

Hier Nero, ruik hier 's en Nero een oude herder van 16 sjokt naar een vissenkom met 2 goudvissen. Hej ouwe schobbejak, daar bedoel ik.. daar bij dat tapijt.

De fakir pakt zijn biezen en zweeft linea rectaal naar Marrakuch. Daar hoesten wilde indianen de komende dagen zware rook. Voor fakir Lampierechtomhoog Benzoevenpissen echter een place to be, aangezien minimaal duizenden vertegenwoordigers uit minimaal 150 landen wereldwijd op bezoek gaan komen in deze droomstad en zullen instemmen met grote volksverhuizingen die dan weer ten goede komen aan het spekken van de kroeppoek- en wittepoederkas. Hoe meer zielen hoe meer vreugd hoe meer geknok en geknaak. Win-win-situaties en gigantische verdienmodellen zien binnenkort het licht. En fakir Lampierechtomhoog Benzoevenpissen is erbij. Hiep, hiep, hiep, tjap choy.