Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Het wokrestaurant: Vervolgverhaal in vijf zinnen

Donald houdt helemaal niet van Chinees. Brokkenpap is zijn favoriete kostje. Naar het schijnt. Heeft ie als klein jongetje ooit gekregen in een hospitaal. Privaat hospitaal natuurlijk. Vreemd trouwens dat ze daar brokkenpap serveren. Je verwacht er eerder Biebelebonse pap. Maar ja. Brokkenpap is het dus geworden. Donald schijnt er een moord voor te willen doen. Oppassen dus.

Precies! Mien. Het is nu rustig in ons Wokrestaurant! Te warm, te heet, te pittig eten. De heer Ba Mi kaamt zijn deegsliert haar boven de wokpannen en ziet dat zijn roos nu de finishing touch is.

Ba Mi neemt de proef op de som. MMMMM! Dat had ik jaren eerder moeten doen.

Precies. Ba Mi, overigens een geintegreerde medelander, is een man die we wel kennen van t luikje bij de afhaal. Beslagen bril, nummel 56 twee bami speziaal en hup het luikje  klap dicht.

Ha Ba Mi is dat niet die rare koekenbakker die zijn bami groen spuit omdat het én mooier én meer eco look-a-liked? Een groen gat in de markt. De groene verf die Ba Mi gebruikt is milieuvriendelijk en afbraakbaar. Gewoon spugen dus en niet doorslikken. De groene smurrie is inmiddels gepatenteerd.

U kent Ba Mi, heette vroeger Bah Mi, maar dat werd niet gewaardeerd. ' Bah, Ba Mi, niet te makken vandaag dit is vreten!' schreeuwde  de laatste eter van de dag, en slurpte zijn noodles naar binnen en kotste het uit over de Hout Kotuur van een maatje meer model. ' Ik ben bekend!' en begin te wenen. Haar tranen smaakte naar pindasaus, zei Ba Mi....sambal bij?

De tranen at ze op. Calvétranen. Die kende ze nog van vroeger. Nu was ze een bekend Chinees internationaal voetbalsterretje, Liqi Yonq Qartens.

L.Y.Q. wie kent haar nog niet. Voetbalster en Wok influencer. Laatst nog vertelde ze aan Peroen Jauw over haar passie voor tranentrekkende satésaus. Ze heeft bijna alle Wok restaurants ter wereld als volgers. Ze is als een pindarots in de branding!

Pindarots? Dat doet denken aan die andere topper. Qanize Qwan Qeer Qanden. Geen familie van Q & Q, maar dat ter zijde. Rots in de branding en draagt nooit een wok. Wel een voetbal op haar hoofd.

Ah jee die ken jij ook al. W. Ok een pindarots poep chinees, werd schat hemeltje rijk met zijn schoteltje voor een openbare w.c.  ' betalen meneel, hiel leggen' anders komt mijn neef Fung Ku u even leegschudden.