Please or Registreren to create posts and topics.

Het wokrestaurant: Vervolgverhaal in vijf zinnen

KJL geeft niet op. Zijn mond en linkerpink strijden voor hun leven. De kok vertoont een grote grijns. Zo groot dat hij er spleetogen aan overhoudt. Daarmee verwordt kok Peppie Pino tot Peppie Chino. De pink en mond ruiken hun kans. Ze weten dat Peppie geen steek voor ogen meer ziet. De mond bijt keihard in Peppie's neus en de pink penetreert met zijn scherpe nagel in Peppie's oor. Ha, ha, lezer. Voor de lap gehouden. U dacht vast penetratie in een ander hol. Maar nee hoor. In een oor penetreren en dan keihard 'lulhannes' roepen is veel effectiever. Peppie Chino valt dan ook dood neer. Ongelovelijk waar. De pink klimt op de mond en beiden redden hun vege lijf of is het lege vijf?

' Kiek nou 's mams', maar mams draait haar neus om bij de pinken te zijn haar mond en van alle andere eters (behalve van haar 6 jarige zoon) vallen stil. 'Kiek nou toch eens mams'. KJL is op wat laatste stuiptrekkende bewegende spieren, vlees en wat zwarte botjes bijna verdwenen.' de politie, bek houden allemaal'

'Wat is het hier voor een ballentent!' schreeuwt Suzanna Esther met een hysterisch schrille toon in haar STEM. 'Ik ga hier écht niet eten.'
Ze staat op en loopt door de chaos richting de uitgang. Onderweg glijdt ze bijna uit over alle smurrie die her en der op de grond ligt, zich met moeite staande houdend aan vlechten, tafels en stoelen. In de geopende deur ademt ze diep de frisse buitenlucht in en draait zich om. 'Ik ben er klaar mee, tabé!'

 

Nummer 22 has reacted to this post.
Nummer 22

'Ballentent?" Wat nu ballentent. Ja hool wij velkopen ballen met sambal, heet en lekkel. Maak grapjes want iedereen denkt dat wij chinezen de 'r' niet kunnen spreken. Nou, ik g$#×@rdomme wel! Dus hier blijven en bestellen. Welk nummer? 12,14 en 17. Da's jammer 12 en 14 is met gratis witte rijst maar 17 is met bami! Extra betalen did 12 Euri's. WAT?. WATer! En nu rap pinnen jij!

Esther Suzanna has reacted to this post.
Esther Suzanna

Een hele grote man met slagersmes en bloeddoorlopen ogen in een megagrote luier en blote gerimpelde buik verschijnt plots achter de balie. Het kleine luikje in de muur achter de bar schuift met een harde klap open. "Ga weg, ga weg, hij komt eraan!" Een vuurrood hoofd met spleetogen en veel te kleine neus zaait paniek. De grote man met slagersmes spot het vuurrood hoofd en smijt het luik dusdanig dicht dat het effect, te vergelijken met de vrije val van een Franse guillotine, ervoor zorgt dat het hoofd op de grond stuitert, wel drie keer.

Nummer 22 has reacted to this post.
Nummer 22

Zo! Van het huis en vreten zullen jullie! Alle monden waren al uren stil gevallen, het restaurant omsingeld door de anti restaurant, afdeling Wok Nok Nok, hier zijn Wij, bijzondere  opsporing. En nu het hoofd om te eten. Het moet, zo niet dan ook Tjop Tjop de volgende kop eraf. Een mee eetster viel flauw want ze herkende het hoofd. Dat is Lie Tjap Tjoy, mijn buurman. Oh my Confucius. En daar lag de vrouw naast het hoofd van LTJ. ' So mevlouw.. welk hoofdgelecht wilt u?' Ogensoep met oollelletjes is heel lekkel!

Buiten werden de voorbereidingen getroffen voor een bestorming? Maar eerst werd er gezamelijk gegeten. Catering 'Tong Foei Toch, wel lekker' de beste uit de regio schepte de kartonnen bordjes vol en de servetjes kwamen van een gigantische w.c. rol. ' voor de zekerheid, mevrouw de anti Wok terroristen bestrijdster, alstublieft dankuwel.

 

Een drukte van jewelste op de stoep. Alles afgezet met rood witte linten. Een klein mannetje met vuile oude regenjas, vies klein sigarenstompje in zijn bek en een voortdurend rollend knipogend rechteroog maakt zich erg druk. Nou ja druk, eerder verkeert hij in diepe overpeinzing en krabt regelmatig door zijn kleffe zwarte krullen. Ook steekt hij regelmatig zijn linkerarm omhoog met geheven vinger, alsof hij iets wil zeggen, vragen. Dan zwijgt ie weer.

Aan de andere kant van de straat komt een grote forse kale man aangelopen. Hij draagt een lolly in zijn mond en kijkt erg boos. Een derde man komt ook naar de chinees gelopen. Vanuit een andere straat. Hij draagt een pistool, voor zover ik het goed kan zien is het een beretta 2.0 m9, en op zijn schouder, hoe vreemd, een kaketoe. Een witte. Alsof er andere bestaan? Hij draagt ook nog een grijs wollen petje. Een soort van baret.

De drie mannen lopen langzaam naar elkaar toe. De chinees die op de kruising ligt, de zaak bedoel ik dan, niet de man uit de zaak, ik zou hier warempel nog bijna verwarring scheppen, kent vier toegangswegen. Uit de vierde toegangsweg komt nog een man aangelopen. Ook hij draagt een regenjas, een gekreukte. Regenjassen zijn volgens mij altijd gekreukt, maar dat terzijde. En hij draagt een hoed. Een chique met een harde rand en een keurige vouw in het midden. Ook draagt hij een lichte zonnebril, met hele lichtblauwe glazen in een veel te groot montuur. In het echt luistert hij naar de naam Horst. Hij tapt graag moppen. Een echte moppentapper is Horst, maar nu heet hij voor de gelegenheid even Dirk.

En dan gebeurt het. Echt! Op de muziek van ene Ennio Morricone, enne Willeke Alberti, wat een muziekscore (?), lopen de mannen, vier zijn het er nu, dreigend op elkaar af, vanuit de vier toegangswegen, richting chinees, nee, niet naar de dode chinees in het restaurant, gewoon, naar het restaurant zelf, op de kruising der wegen. Dreigend, heel dreigend. Ze bestoken elkaar met woorden. Veel woorden. Keihard en vlijmscherp. De kale man rolt zijn lolly daarbij dreigend door zijn mond. De ander rolt zijn oog, het oogt draait haast door. Dirk schuift intussen zijn lichte blauw getinte zonnebril voorzichtig van zijn neus naar zijn voorhoofd.

De kaketoe op de schouder van de man met baret raakt van de spanning aan de diarree en vliegt weg. De man probeert met zijn baret de vogel nog te vangen. Maar die vliegt extra hoog op als de baret onder hem doorscheert. Hij voelt de grijze scheerwol onder zijn witte buik schuren. Net op tijd opgevlogen. Komt nu wel goed uit, dat de kaketoe in de overgang is. En dan is het moment suprème daar. Wie o wie, gaat deze zaak winnen en loopt binnen? Nee, niet qua salaris maar gewoon door de deur. Spannend!

Het krabben houdt niet op. De met lange latten volgestouwde dakdragers vierwielers belemmeren het zicht op wat er gaat gebeuren.  Nog nooit zo'n  wit maagdelijke hoge berg gezien. Nee, eikle da' s psiro pisseraium ..psorijasdus.

Gestrekte rechter armen wijzen naar de kakatoe ' ja da, er is wieder da und wir sollen sofort..' maar verder zwijgt deze ' Nazi Goreng' uitziende oosterbuur.   Mitkommen du faulpenz, roept de Kebab buurman restaurant eigenaar. Sofort!  Binnen woedt een slag om de linkerbeen van de kok met dat plis 25 brilletje. De gevel neon verlichting knippert 'Spek Savers!, met of zonder vergoeding wij geven u de rijst we gratis bij ook zonder bestelling.

Jezus gristus! Wat een puinzooi!

Dan opent plotseling een zwarte formaat lijken wagen de 2 achterbak deuren en klimt een man met baard en doornenkroon uit de kist.' Wie riep mij?'

Kung Fu, met baard, hoe is het mogelijk? Maar waarom niet in een blauwe Lotus arriveren. Wat kom je doen Kung? En waar heb je King en Kong gelaten? Die zijn toch altijd bij je? Alle mensen op straat kijken elkaar aan. Waar komt die grote basstem vandaan en wat klinkt ie luidt? Dan valt er een grote schaduw over de straat en niets lijkt meer zeker onder de voeten van de mensen. De straat veert als een elastiekje, een rubberband op en neer. Grote scheuren in de straat trekken een spoor. En ik kan u vertellen lieve lezer, dit speelt niet in Groningen.

Bevreesd kijken de mensen de lucht in. Een enorme stank trekt door de straten. Zo penetrant dat alle neuzen plots dezelfde richting inwijzen. De vier mannen staan een moment stil. Het is niet waar. King en Kong zijn aan hun verschenen. De witte en de zwarte aap. Respectievelijk honderdzevenenvijftig en honderzesennegentig meter hoog. Maar ze ogen best lief. Columbo, zo heet een van de mannen met regenjas, pulkt zijn rollend oog uit de oogkas en gooit deze zo hard ie kan omhoog. Hij blijft een klein moment zweven op ooghoogte van King, de kleinste van de twee mega-apen. Bij Columbo valt onmiddellijk het kwartje. Ze zijn goedaardig die twee. Gewoon negeren. Kung is inmiddels de chinees ingelopen. Nee, niet in de man zonder hoofd, maar het restaurant in. Zonder aanbellen. Als dat maar goed komt.

Kung Bah, wat een stank hier en Kung zag de enige vis in het aquarium, zoals vele chinezen meteen restaurant denken de eters te misleiden van hun eigen dooi vis. Op een bordje stond (vertaald door mij als kenner van de duizende tekens, jawel. Ni Hao) 'Wat u ziet is een vis dat stinkt en ook de vis - als u die besteld heeft- , grill plaat of reeds in uw mond' (Kung Viesius, 201 7 na Christus )

Kung keek naar King Fisher en King keek naar Kung * Oh wat ben je eemn mooie grote aap. Kung lachtte het glas in gruzelmenten en King Fisher stierf een spartelend dood.  In zijn hand het hoofd van de kok. Kokhalzende kwam een golf aan weken geleden verorberende bladeren, takken en wat wormen. De stank was nog erger dan de dood.  Kung smeet het hoofd naar een openstaand luikje dat direct neerklapte en het hoofd in 2en  deelde. ! helft de keuken in en de andere helft op de inpaktafel. sambal bij, riep de omgebouwde koekoeksklok. sambal bij, sambal bij, sambal bij.  Ja, lekker zei Kung. Samballen.

Buiten kwam de EOD , de mariniers en de commandotroepen in gelid aangelopen.

Sta til, troepen! riep een zwaar besnorde man van 1.25m. Geef 8ttt, hoofd rechts, groet Chinees! Op de... plaatsssss- rustt!

De kleine man keek rond en riep ' dit gaan wij eens mooi vrij maken van gespuis. Commando's arresteer de gestrekte omhoog hehouden rechterarm eigenaar. Jawohl, befehls is befehl.  329 rechterarmen eigenaren werden afgevoerd naar het haastig ingerichte kamp op de snelweg A12 richting Oberhausen. Kaboem, Kaboem.. hup 2 minder nu. Kaboem, dat is +1

'That's all in the game voor losers met gestrekte rechterarmen eigenaren.

Peter R de Vies, keek in de camara van RTLosers: 'Kijkers, we staan hier voor een bijna totaal verwoeste Chinees restaurant waar Willem H vroeger nog als afwasknecht de koks ging afpersen en binnen 2 weken het illegale casino in bezit nam'. Een te vroeg afgeschoten verdwaalde kogel deed Peter R de Vies geen goed, zijn mond ontplofte door het gewel en Peter murmelde nog ' dftffti kogjnbuiih kwam vanlknihihhio rechtsmlml'

Plotseling verscheen uit het bovenste zolderraaampje een chinees (wie anders) die verdacht , nee het was zo..op 1 van 2 Reuze Panda's lijkt uit Ouwehands Dierenpark. Wat doet dat beest daar?

 

Sergeant ga op onderzoek en sofort!