Please or Registreren to create posts and topics.

Thema: #metoo (#balance_ton_porc) / #ookik

12

Gisteren mailde ik Arta met de vraag of het thema #metoo te heftig zou zijn voor ColumnX. Even later zag ik al de moedige bijdrage van NicoleS.

Seksuele intimidatie dus, als thema voor de komende weken.

Mijn eerste was toen ik elf was. De laatste keer een maand of drie geleden. Meestal verstijf ik, ontwijk ik en zwijg ik. Een enkele keer heb ik hard geschreeuwd, maar kreeg weinig begrip, meer irritatie voor het geluid dat ik produceerde. Dit type verhaal kent bijna iedere vrouw.

De keren dat ik praatte met anderen dan de daders, kreeg ik te horen dat ik niet zo moest overdrijven. Dat het er een beetje bij hoorde. Dat ik er maar beter over kon zwijgen voor de verhoudingen met andere belanghebbenden.

Metoo dus. Of ookik. De komende weken op CX. Denk aan: wat. Maar ook aan: waarom zwijgen we eigenlijk zo massaal?

Mocht je anoniem willen inzenden, kun je dat doen via de mail van de redactie. Alleen Arta en ik kunnen daarin en we beloven geheimhouding.

ColumnX is niet geschikt voor het bekend maken van NAW, dat is de enige regel die we hieraan verbinden. Verder: schrijf en laat je horen! Zwijgen is onzin. Spreken is goud.

Succes.

Hoi Dees,

Naar om te horen dat ook jij met ongewenste intimiteiten te maken hebt gehad. Het erge is dat de twee ervaringen in mijn verhaal niet de enigen waren, het waren er meer. Ik dacht altijd dat ik dat alleen had, maar nu blijkt dat veel vrouwen met mij mijn ervaringen delen.  Het feit dat ik niet alleen sta, sterkt mij wel. Dank voor je openhartigheid en durf.

Misschien handig om te weten dat er een nieuw categorie is toegevoegd aan het menu. Ookik. Vink die dan even aan als je een column onder dit thema indient.

Edit: 26-10-2017
Bij deze een verwijzing naar de categorie even toegevoegd. Met een aantal goede bijdragen reeds. https://www.columnx.nl/category/ookik/

Ik heb inmiddels aan NicoleS' column 'Het Wilhelmus' en Robert's 'Sporen' de themarubriek #ookik gehangen, omdat ze beiden sterk gerelateerd zijn aan het thema.

Slim ... maar geen eigen keuze begrijp ik.

Nope. Wanneer het eventueel ongewenst is draai ik het direct weer terug, natuurlijk...

Ik vind het prima?

Waarom zou je het terugdraaien? De keuze is toch al gemaakt?

Misschien bij deze column ook even de categorie co-column toevoegen? 😉

Co-Column Over herfstdepressieve plaatsnamen

Whaha, je maakt meteen gebruik van de mogelijkheid....

Aangepast.

Af en toe de redactie scherp houden. ?

12