Please or Registreren to create posts and topics.

Wie schrijft mee met Wayan?

12

Ik slaag er niet in om dit in het CX cafe te zetten, want ik raak niet uit de ingewikkelde manier van posten, dus ik zet mijn tekst dan maar hier.

Mijn publisher uit Schotland die al mijn boeken uitgeeft wil een Halloween editie met korte verhalen over geesten, spoken, kortom, Halloween-achtige verhalen uitgeven.

Die verhalen moeten wel in perfect Engels geschreven zijn, maar ik heb daar wat op gevonden: per verhaal betaalt hij 10 pound sterling. Ik stel voor dat jullie verhalen naar mij zenden. Indien ik een verhaal goed vind zal ik het naar het Engels vertalen.

Op die manier verdient de Nederlandstalige schrijver 5 pound sterling en ik krijg ook 5 pound sterling (voor de vertaling)

Het auteursrecht blijft bij de schrijver, en die kan zijn verhaal ook elders publiceren nadat het opgenomen is in de bundel korte verhalen over Halloween. Met kort verhaal bedoel ik minstens 500 woorden.

Je kan zoveel verhalen inzenden als je wil.

Vooruit, schrijven maar! Jullie hebben nog tijd tot 30 september dit jaar.

Nee, ik niet, ik houd niet zo van dit soort verdienmodellen.

Het is in dit geval niet het verdienmodel, waar ik bezwaar tegen heb. Het is eerder het feit dat iemand anders (in dit geval Wayan) bepaalt of een verhaal goed genoeg is om naar de uitgever te sturen.

Ik sla deze dus ook over.

Karen.2.0 has reacted to this post.
Karen.2.0

Daar heb je gelijk in, Lianne.  En het is een hoop gedoe vind ik (bij nader inzien)

Je kan ook rechtstreeks naar de uitgever mailen, maar de verhalen moeten in perfect Engels geschreven zijn. Je verhalen worden in oktober gepubliceerd onder de naam die je wil (pseudoniem of echte naam) en je mag kiezen : 10 pound sterling per verhaal, of de verhalenbundel thuisbezorgd via de post vanuit Schotland.

Ik dacht jullie een plezier te doen, maar mijn aanbod wordt blijkbaar niet goed bevonden.

Dank voor de tip.
Vanavond drink ik een whiskey.
Nee, een whisky natuurlijk. ?
Wat is het web-en mailadres van de uitgever?

smokydrinky@gmail.com

Website: https://underdogsbiteupwards.wordpress.com/2018/04/23/six-in-five-in-four/

Zijn naam is Kevin Hillman

Het kost je niets. Het is geen "vanity publishing". Hij zorgt voor de formatting en publiceert op alle book sites waar men het boek kan kopen, zoals Amazon, Barnes and Noble, bol.com, enzovoort, tot in Japan toe.

Sommige van mijn Engelstalige boeken zijn op die manier in Japan verkocht. Voor een hele verhalenbundel of een roman is het verdienmodel 50/50

Het is de uitgeverij Leg Iron books, een eenmansbedrijfje, maar wel heel efficient. Er zijn al een behoorlijk aantal boeken uitgegeven en ik ontvang elke drie maanden royalties.

Thanx. Zal er eens naar kijken.

Lianne, ai, ai en wat zou het erg zijn voor jou als die domme Wayan en een uitgever uit Schotland zou oordelen over jouw sublieme verhalen...

12