Op mijn auto radio hoor ik de opgewekte stem van de nieuwslezer. Deze vertelt dat Vitesse gered is. Om vervolgens te vertellen dat de gemeente Nijmegen enkele miljoenen in de club pomp om een faillissement van de club te voorkomen. Mijn auto ging er van stotteren, en ik klap bijna tegen een boom van schrik. Waar zijn wij mee bezig in dit land. Als een zelfstandig ondernemer die tachtig uur in de week werk, en het gaat slecht kan hij de pleuris genieten, en een stichting die sociaal maatschappelijk belangrijk is en geen geld meer heeft word op geheven. Neen dan voetbal dan kan alles, en waarom? Omdat er twintig nichterige rand debielen achter een bal aan rennen. Als zij een doelpunt maken springen zij elkaar op de rug als een stel apen in apenheul die elkaar bevruchten, en met het nichterige bedoel ik als zij een schop krijgen liggen zij te kermen als oude wijven die hun rolator afgepakt is, en zijn zij een half jaar uit de running, kijk dan eens naar de vroegere voetballers zoals sjaak zwart of johan cruyf die gingen gewoon door.Daarom vraag ik mij af waarom deze jongens een miljoen per jaar verdienen voor die paar uur die zij per jaar werken. Als deze jongens eens een salaris van twee duizend euro netto per maand zouden krijgen want meer zijn zij niet waard, want maatschappelijk gezien heeft dit spel geen meer waarden, en zouden de clubs minder snel in de problemen komen. De gemiddelde arbeider moet het met minder euro’ s doen , maar wel veertig uur per week tot zijn vijf en zestigste de tyfus werken.. Als zij verliezen word er door de heren, gezegd de bal is rond. Denken zij dat wij dat wij achterlijk zijn als of wij dat niet weten. Een kind van vijf heeft meer hersens dan de gemiddelde voetballer.Maar ja de bal is rond. AB.


2 reacties

Maurits · 16 juni 2003 op 21:09

En als we dan de ongebruikte stadions van de failliete clubs inrichten als arena’s kunnen we er de voetbalhooligans tegen elkaar laten vechten, op leven en dood. Dat is pas echt ouderwets vermaak.

Kobus · 18 juni 2003 op 11:35

Ik heb er in principe niet zoveel moeite mee dat gemeenten geld in voetbal steken. Een gemeente heeft de plicht zowel actieve- als passieve recreatie aan te bieden aan hun inwoners. En als daar behoefte is aan betaald voetbal mag dat best wat kosten. Zeker als je een vergelijking maakt met bezoekersaantallen bij voetbal en bijv. theater en musea. Dus daar zit volgens mij niet het probleem. Punt is dat een club bepaalde ambities moet hebben. En die ambities zijn niet afgestemd op de behoefte (wat biedt je aan passieve recreatie ?) van de gemeente c.q. de inwoners. En dus wordt er aan alle kanten gerommeld met poen, totdat er stront aan de knikker is. En dan kan de gemeente voor de extra schulden opdraaien. En dat is niet goed. Overigens lijkt het wel allemaal een hoop geld wat gemeenten in saneringen stoppen, maar staat vaak ook weer koop van grond, gebouwen, exploitatie, etc. tegenover. En wellicht het belangrijkste….grip op de ambities van een club.
En of je de ambities van een voetbalclub nu volledig in handen moet leggen van een gemeente…..

Geef een antwoord