Mijn vaste lezers hebben vast wel meegekregen dat ik al sinds kerst 2018 in onmin leef met mijn schoonmoeder. Omwille van mijn vrouw en kinderen heb ik na overleg met meerdere partijen een paar weken geleden besloten om de stap te nemen om de strijdbijl te begraven. Ik heb haar netjes een kaart gestuurd en daarop netjes een antwoord gehad.
Echter is de brief die ik ontving van mijn schoonmoeder vol met onwaarheden.
Ik ga de brief vandaag dan ook in 5 punten weerleggen.

De ontvangen brief, staat het volgende in.
Ik heb nagedacht over je tekst, maar heb besloten om hier niets mee te doen. Ik zal je hieronder uitleggen waarom.

Daar komt het:
1. Het begraven van de strijdbijl is niet aan de orde, simpelweg omdat ik er geen heb.
Jij voert deze oorlog met als inzet mij uit jouw/jullie leven te krijgen. Dit alleen omdat jij mij als een bedreiging ziet. Je gaat er vanuit dat je vrouw alles doet wat ik zeg. In een liefdevolle moeder/dochter relatie is ruimte voor gesprekken en tips. Daaruit pikt een ieder op wat voor haar van belang is. Ik vind jouw gedachten gang een belediging voor de intilligentie van je vrouw.

De eerste onwaarheid staat al aan het begin van dit punt. Een strijdbijl heeft ze zeker, als je een ‘fittie’ met elkaar hebt, heb je beide een strijdbijl.
De tweede onwaarheid komt daarna; Want ‘lieve’ schoonmoeder, ik voer geen oorlog om jou uit ons leven te krijgen, ik voer juist oorlog om je dochter wakker te laten worden omdat ze inderdaad alles doet wat jij zegt. Daarin spreek je de waarheid.
Doet ze niet wat jij zegt, dan ben je gepikeerd omdat je je zin niet krijgt.
Zelf meerdere malen van dichtbij meegemaakt.
En iemand die het woord intelligentie al niet goed kan spellen, moet misschien te rade gaan bij haar eigen intelligentie.

Punt 2:
Madam Mikmak schrijft daar het volgende.
Los van bovenstaand, wil ik vermelden dat ik best een gesprek had willen voeren als het bij de zgn kerst-ruzie was gebleven. Nu jij op social media hatelijke dingen en doodwensen over mij hebt gepost ben je een stap te ver gegaan. Ik doe bijna alles voor mijn kinderen, maar nu zou ik mezelf verliezen en dat ben jij niet waard.

Komt mijn weerlegging:
Deze vrouw beschuldigd mij van doodwensen. Ik Postte op mijn Facebook inderdaad een foto met een schroef in een stopcontact. Aan die schroef hing een sleutelbos met de tekst ‘lieve Schoonmoeder, de sleutel hangt op het haakje’.
Dit is geen doodswens, ik zeg nergens dat ze dood moet. Dit was een grapje.
Maar ja, humor heeft ze nooit gehad.
Degene die overigens doodwensen heeft geuit, is Madam Mikmak zelf, door te zeggen dat ze mij voor €1000,00 zou laten omleggen als ze het geld had gehad.
Bizar!
Overigens heeft ze ook nog gezegd dat als mijn vrouw ooit komt te overlijden, dat ze dan over lijken gaat om de kinderen bij mij weg te halen. Dus wie voert hier nu oorlog?

Dat ze alles voor kinderen zou doen is niet waar. Haar dochter, mijn vrouw heeft een depressie, het zou juist helpen als de strijdbijl begraven is. Ze denkt dus aan zichzelf en aan niemand anders.

Punt 3:
Deze handreiking is niet oprecht, maar nu kun je wel zeggen dat jij het hebt geprobeerd en dat alles aan mij ligt. Ook daar lig ik niet wakker van.

De enige onwaarheid in dit stuk is de eerste zin. Mijn handreiking was namelijk wel oprecht. Heb dit met meerdere partijen besproken, of het een goed plan was.
En ook hier ligt ze niet wakker van? Waar nog meer niet van dan, dat kan ik er niet uit halen.
Dat ik het heb geprobeerd en dat alles aan haar ligt is een knap stukje zelf inzicht, dat klopt als een bus en is één van de weinige waarheden in deze brief.

Punt 4:
Omwille van je vrouw en kinderen ben ik bereid hallo en dag te zeggen als we elkaar tegenkomen. Daar blijft het bij.

Klopt helemaal.. Heeft ze ondertussen ook gedaan.

En tot slot punt 5:
Tot slot wil ik benoemen dat ik deze situatie erg betreur, mede omdat we ook jou in ons gezin opgenomen hadden en je net zoveel hebben gegeven als elk ander (schoon)kind van ons. Je bent zowel in liefde, aandacht en materiële zaken niets tekort gekomen en en vind het zeer triest dat je jezelf zo opstelt. Dit zegt alles over jou, niets over mij.

Ook hierin staan 2 onwaarheden.
Als ze het echt zo betreurd, dan had ze de ballen gehad om het gesprek aan te gaan. Echter weet ze dat mijn argumenten kloppen en aangezien ze niet wil afstappen van het hersenspoelen van mijn vrouw, gaat ze het gesprek helaas niet aan.
Dat ik me zo opstel is omdat ze levensgevaarlijk is, deze vrouw wil betalen om mij te laten omleggen.

Dit zegt meer over hoe zij is, dan hoe ik ben. Is mijn mening.
mijn blog van 14-02-2019 zegt haarfijn hoe ze is en dat weet ze

Al met al.. Een handreiking van mijn kant zonder succes.
Maar ik ga door. Zal haar gewoon feliciteren met haar verjaardag bijvoorbeeld, ik laat mij niet kennen.

Categorieën: Overig

5 reacties

Nummer 22 · 6 juni 2020 op 09:26

Gelukkig is degene wiens schoonmoeder geen kindetren kon krijgen ( uit’ de waarheid als een kromme spijker’, door #22. Helaas uitverkocht)

Nummer 22 · 6 juni 2020 op 13:44

De Vechtende Rijder, lijkt me beter. Peter Ruft de Vries is beschikbaar.

Nummer 22 · 6 juni 2020 op 16:20

Ja dat is Peter
Ja..dat is Peterrrrr
U zingt?
Ria Valk is mijn naam!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder