Een gemiddelde ouder hoopt toch wel dat hun duurbetaalde schoolgeld op die manier wordt gebruikt dat hun kindertjes leerzame, goede lessen volgen waardoor veel informatie in de hersentjes opgenomen kan worden, wat weer zorgt voor een succesvol en glansrijk verloop van de rest van het leven.
Helaas.
Wij hebben wel belangrijkere dingen te doen in de les.
Je haar en make-up goed doen, foto’s met je mobiel maken van de string van die meid voor je die – hoe charmant- boven haar broek uitsteekt, schriften volschrijven met galgje en meer van dat soort spelletjes (en bij gebrek aan papier gewoon verder gaan op meubilair en/of muur), chips naar binnen werken en pizza bestellen. Over dat laatste hadden een vriendin en ik vanmorgen onder muziek een flinke discussie. Nja, een discussie kun je het niet noemen, aangezien we het allebei gruwelijk met elkaar eens waren. Wij – jongeren dan- eten veel. En ongezond veel.
Ja, natuurlijk weten we dat, dat is ons nu wel vaak genoeg gezegd.
Maar als je gewoon eens gaat opletten, en bijhouden hoeveel mensen er in de pauze de door mams zo zorgvuldig gesmeerde boterhammetjes in de prullenbak (of ernaast, wat beter uitkomt) smijten, en naar de automaat toe hollen voor chocola en andere dikmakers, zou je nog steiler achterover slaan van verbazing dan Avril Lavigne haar coupe ooit zou willen hebben.

Mijn vriendinnetje en ik besloten een nieuw miniprojectje te starten: gezonder eten. Ook al vinden we ons niet echt in de hierboven geschreven categorie behoren, maar ach, gezonder eten is altijd goed…toch?!

Ikzelf heb mijn vreetbuien niet heel vaak, maar als ze komen, komen ze elke keer weer op ‘t zelfde moment.
Vanmorgen begonnen ze weer. We hadden net geschiedenis gehad, ik liep net het lokaal uit en ineens voel ik….*ploep*.
(Veel meiden zullen precies begrijpen wat hier aan de hand was, maar aangezien 89 % van deze meiden nooit van hun leven zullen toegeven dat ze ook *ploep* voelen (terwijl het 9 van de 10 keer een heel duidelijke *ploep* is), en mensen van het andere geslacht hier natuurlijk weer geen zak van snappen, volgt hier een korte maar krachtige uitleg: ongesteldheid.)
In plaats van écht slim te zijn en meteen naar de wc te stormen zodat ik een bijna niet-te-voorkomen vlek toch nog zou kunnen voorkomen, neem ik de eerste afslag naar de kantine om me daar een half uurtje heerlijk te zitten vermaken met bergen broodjes kroket, kitkat’s en zakken chips.
Helaas stopt dit eetgedrag bij mij dan niet na die ploep, maar blijft het keurig tot het einde van de ongesteldheid doorgaan (en dan even het kleine, onbelangrijke detail weglaten dat er na en voor deze periode ook aardig wat naar binnen geschoven wordt).

In ieder geval, het gevolg is dat wij nu met zijn tweeën de hele dag boterhammetjes en worteltjes zitten te kauwen, terwijl de rest (die zo slim waren niet mee te gaan doen) heerlijk aan de snickers zit.

Nee, maar ik ben goed bezig, ik ben gezond. Ik heb doorzettingsvermogen. Iedereen zegt dat ik het niet kan, maar ik ga ze allemaal het tegendeel bewijzen. Ik heb een ijzersterke wil, en niemand die me hier uit krijgt geluld! Ik ga dit volhouden het gaat luk – oh, de kookwekker, ah, mijn pizza is klaar.

Categorieën: Diversen

11 reacties

Avatar

WritersBlocq · 2 mei 2005 op 13:08

[quote]oh, de kookwekker, ah, mijn pizza is klaar.[/quote]
En……. je eigen eieren? 😀

Avatar

Wright · 2 mei 2005 op 13:54

Lieve Aaf,
Hoewel ik een echte vet-er-aan ben op ongesteldheidsgebied, heb ik nog nooit een *ploep* gevoeld!
Echt niet!

Avatar

champagne · 2 mei 2005 op 14:21

In mijn 27 jaar periodieke ongesteldheids ervaringen, heb ik nog maar zelden de ‘ploep’gevoeld. Was het maar waar! Dan kon ik direct ingrijpen!

Er zijn allerlei aanwijzingen die me vertellen dat het binnenkort eraan zit te komen, maar geen ‘ploep’:-o

Wél vind ik je stukje leuk! 🙂

Avatar

Dees · 2 mei 2005 op 17:21

:laugh: Errug leuk, die ploep en de sores eromheen..

Avatar

Louise · 2 mei 2005 op 18:04

*ploep* hm, nooit zo bij stilgestaan, maar nu je het zegt 😀

Avatar

Aaf · 2 mei 2005 op 18:51

hmm….ik had net deze column ingestuurd, toen ik erachter kwam dat dit de verkeerde versie was. Er staat een ‘verbeterde’ ook nog opgeslagen, die had hier eigenlijk moeten komen…. 🙁 nja, wel leuk dat jullie deze tóch al leuk vinden! Ik denk dat ik die andere ook maar even instuur, het zijn maar een paar kleine veranderingen, maar toch. dan moeten de grote bazen van columnx.nl maar kijken of ze hem er weer opzetten! 😛

Avatar

Aaf · 2 mei 2005 op 18:53

oh, ‘wat wel weer leuk is, dit stukje (de andere versie dan wel) komt morgen in de krant! hoezee! Ze hebben me vanmiddag ook aangenomen voor een eigen vaste rubriek! 😀 ik ben zo blij… 🙂

Avatar

WritersBlocq · 2 mei 2005 op 23:32

Feli Aaf! Ik hoop dat het geen natte krant is :laugh: maar zo wel, dan weet jij het wel weer om te breien tot iets leesbaars.

Avatar

melady · 2 mei 2005 op 23:57

Ik ken het *ploep* niet wel het *plop* maar dan anders. 😀

Ga je schrijven voor de ‘ploep’-krant? 😀
Veel succes!

Melady 🙂

Avatar

Hannah · 3 mei 2005 op 00:05

Ten eerste kun je de incidentele ploep reduceren door je pil door te slikken en slechts eens in de zoveel maanden ongesteld te raken. Het is wetenchappelijk bewezen dat dit niet schadelijk is, en het scheelt een boel rotzooi elke maand.
Ten tweede, niet te streng zijn voor jezelf ! Het is toch heerlijk om af en toe 2/3e van de bank te bedekken met een berg snoep en chocoalde en lekker te bingen. Hmmm… voel je niet schuldig ofzo, bedoel ik!
Voor welke krant ga je schrijven? Wat moet je trots op jezelf zijn, echt leuk!!

Avatar

Ma3anne · 5 mei 2005 op 10:48

Weet je wat ik zo raar vind? Vroeger hadden we nooit vreetbuien als we ongesteld waren. Ik krijg sterk de indruk dat dit een aangepraat fenomeen is de laatste jaren. Mijn dochter had er ook last van en toen ik haar mijn twijfels vertelde, waren haar vreetbuien over.

Geef een antwoord