Het is stil op straat. Corona heerst en verdeelt. Of is het verdeelt en heerst. Hoe dan ook, ik ben op weg naar de supermarkt in mijn enige uitstapje buitenshuis vandaag. Daarom loop ik langzamer dan anders, dan doe ik er langer over. Kan ik langer genieten van de bomen in bloesem en de bloemen in de berm.

Ik slalom mijzelf door andere wandelaars en fietsers heen. Om afstand te houden spring ik van de stoep en 贸p de stoep en in de middenberm. Tien meter v贸贸r mij doet ook iemand dat, de man wijkt uit voor iemand die hem tegemoet komt en springt elegant van de stoep op de rijweg. De elegantie van het geheel verandert razendsnel in een nachtmerrie wanneer de achteropkomende auto, de man niet kan ontwijken. Een m锚lee van armen, benen en wapperende haren in de lucht is het gevolg.

De automobilist week automatisch uit omdat hij kennelijk de verplichte 1.5 meter afstand wilde bewaren, maar raakt hem dus toch. Evenals een lantaarnpaal die geen boodschap heeft aan Corona en gewoon op de plaats blijft waar hij altijd staat.
De auto dendert tegen de paal, slaat twee keer over de kop en komt tegen de volgende lantaarnpaal tot stilstand.

Wat nu te doen. Moet ik helpen? Afstand bewaren van 1.5 meter en hem bemoedigend toeroepen dat elk nadeel zijn voordeel heb? Want ik zie al vanuit mijn positie dat het een moeilijke zaak wordt. De airbag deed het kennelijk niet. De man zit, met dode, opengesperde ogen, recht omhoog. In balans gehouden door het stuur in zijn voorhoofd, waardoor zijn gezichtsuitdrukking enigszins stuurs aandoet.

Een politieauto komt aan scheuren dus loop ik door, v贸贸r ik een boete van 400 euro oploop vanwege onvoldoende afstand houden. Maar zoals ik al zei: elk nadeel heb se voordeel: de automobilist kan niet meer dood gaan aan Corona, en de man die van de stoep op de rijweg sprong voldeed aan zijn burgerlijke plicht om 1.5 meter afstand te bewaren..

Je accepteert het..Wat moet je anders..

Categorie毛n: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet pers茅 in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

2 reacties

Nummer 22 · 25 maart 2020 op 13:06

Je bekijkt en bekeek alles vanaf de vereiste afstand. U bent een model burger, een voorbeeld voor velen en dat zouden meer mensen moeten doen.
U hebt het beschreven als een proces verbaal maar volgende week dinsdag komt bij ‘ Opsporing verzocht’ het volgende bericht ‘ wij vragen uw bijzonder aandacht voor het samen vinden van de 1e model burger van ons land! Hij is de held! Bleef op minimaal 1 meter 50 cm afstand ( ook wel Patries Paay lengte) van wat hij ziet en zag gebeuren. De afstand is nog niet precies duidelijk, daar doet het NFI onderzoek naar m.b.v. Roel van Velzen, Sylvie Meis, Diewertje Blok. Ieder van deze 3 is of zijn als maat te gebruiken PP maat is bekend dus niet meer bellen! Wij zoeken nog naar de eigenaar/ directeur van Circus Renz om de diverse lengtes te complementeren.
Benader de heer niet zelf, houdt afstand maar zeg wel luid en duidelijk’ U bent een held’ en eindigt dit applaus.

Tim uut Kwedamme · 31 maart 2020 op 12:51

Je laatste zin vind ik briljant. Ik denk dat meer zegt. Want je kan inderdaad niet veel anders. Goed geschreven.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder