Volgens minister de Geus kan het volgende kabinet het ministerie van emancipatie en minderheden beleid op heven, dan zit zijn vier jaar er op, heeft hij zijn zakken gevuld, en hoeft een ander dan niets meer te verdienen? Maar goed ik vind emancipatie goed, want elk mens heft recht op gelijke behandeling, ook de beloning bij arbeid hoort gelijk te zijn. Alleen het gezeik over kinderopvang daar kan ik niet tegen. Want de kinderopvang is thuis. Als de vrouw werkt moet de man maar thuis blijven of anders om.Want waarom moeten beiden werken. Dan hoeft de kinderopvang niet uitgebreid te worden, want daar word om gevraagd , en dan het liefst gratis. Gratis opvang is goed voor 1 ouder gezinnen, hoewel ik liever zou zien dat deze mensen gewoon een uitkering zouden krijgen tot de kinderen 16 jaar zijn, en dat is makkelijk op te brengen, bij het volgende idee. Tel bij twee verdieners de salarissen samen, en laat zij 55% belasting betalen. En bij een hoger inkomen 70% . En laat de 1 verdiener 23% belasting betalen. Als je dan 20% uit het hogere tarief haalt, kan je daar de alleen staande ouder en mensen die daadwerkelijk niet meer aan de bak komen, een uitkering van geven.
Conclusie: Als je de 2 verdieners hoger belast, zal er waarschijnlijk 1 stoppen, dus is er weer een arbeid plaats voor iemand die werkeloos is. Minder kinderopvang nodig. Kan de pil weer in het ziekenfonds pakket, hoewel condooms zitten er toch ook niet in.
AB

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Avatar

Kees Schilder · 19 november 2003 op 17:46

Boeiende gedachtengang.Verder alles goed Ab?

Avatar

Kobus · 19 november 2003 op 17:57

Maar ja, ook in het woord emancipatie komt weer ‘man’ voor. Knap berekend trouwens Ab !
Bereken jij ook de toegestane visquota voor Volendam en omstreken ?

Avatar

pepe · 19 november 2003 op 20:19

Andere mogelijkheid is allebei 50% werken.
En dan ook gelijke inkomens, want waarom zou een man meer verdienen, als zijn vrouwelijke collega die het zelfde werk doet?

En wat ik ook een nadeel vind voor de vrouw, als ze al kiest om thuis haar kinderen op te voeden/verzorgen, zij kan moeilijk zeggen ik zie het vandaag even niet meer zo zitten, ik ben ziek/ neem een vrije dag of ontslag.

En ook heb ik, wel eens het gevoel veel mensen minachtend reageren als je geen carriere maakt als vrouw, maar er altijd bent voor je kinderen.

Moeder wordt je, en daar kom je niet meer vanaf.

Avatar

Kobus · 19 november 2003 op 23:19

Degene zonder inkomen (binnen een relatie) is altijd het haasje. Want je bewegingsruimte is in financieel opzicht maar zeer beperkt. Gaat je relatie stuk, dan heb je niks opgebouwd. Geen inkomen, weinig of geen pensioen, en nauwelijks de middelen om een goede nieuwe start te maken, laat staan een treetje te stijgen op de maatschappelijke ladder.
En dan is kinderopvang een bittere noodzaak als je buiten de deur wilt/moet werken.

Een niet-werkende (Wat is niet werken ?) partner ontvangt een rijksbijdrage van 147 euro per maand.
Probeer maar eens met een minimum gezinsinkomen om ook een bedrag vrij te maken voor je persoonlijke behoeften. Ook de 147 euro gaat ras op aan de noodzakelijke levensbehoeften.
Wat overblijft is de zorg voor je gezin, maar dat betaalt zich zeer zelden uit in klinkende munt.

En praat maar niet over alimentatie en pensioenrechten. Die geldt slechts over de periode dat je gehuwd bent geweest. Vaak wordt dat afgekocht (geen rechten) omdat de werkende partner dan de vaak torenhoge schuldenlast van leningen, huurachterstanden etc. op zich neemt.

Er is al vaker gesproken over een basisinkomen voor iedereen. Werkend en niet werkend. In de praktijk is dat al zo via allerlei moeilijke regelingen en wetjes. Als je alle mogelijkheden en voorwaarden op een rijtje zet kom je uiteindelijk op een basisinkomen. Alleen moeten we het in Nederland allemaal onnodig moeilijk maken, waardoor de schreeuwers en slimmeriken krijgen wat ze willen, en met name ouderen hun recht niet halen. Of uit fatsoen en gêne hun hand niet willen ophouden en smeken om hun aalmoes.

Avatar

viking · 20 november 2003 op 09:15

Ab, met dezelfde logica:

Schaf de belastingen af en loon naar werken, hoeven wij niet meer krom te liggen voor de poen, kunnen kinderen weer normaal opgevoed worden door minimaal één ouder. Iedereen wordt verplichte te werken. Mensen die niet willen werken krijgen een enkeltje Engeland en de uitkeringensfaciliteiten die over blijven zijn voor mensen die om wat voor reden dan ook echt niet kunnen.

Avatar

Kobus · 20 november 2003 op 12:59

En je gaat het werk, wat nu noodgedwongen wordt gedaan door vrijwilligers ook zien als gewoon werk en dus ook zo betalen ?

Geef een reactie