Als ik je zie krijg ik altijd zo’n gevoel dat m’n maag in z’n 120 tegen m’n slokdarm op hinkelt. Je hoeft maar te lachen en ik sla als een strijkplank achterover. Zó trots zijn, dat jij het bent die naast me loopt en m’n hand vasthoudt.
Tjah, echt waar. Maar nu even niet. Bah nee, op het moment helemáál niet. Ik vraag me echt af hoe ik in godsnaam al dat zoetsappig gezwijmel hierboven op heb kunnen schrijven. Bah, Eikel dat je bent. Ik haat je, ik HAAT je! Altijd dat gezeik met jou, ik word er strontziek van. Ik stond gewoon verdomme 20 minuten in de kou te wachten, omdat jij vergeten was dat ik naar je toe zo komen. Fijn om te weten, dat jij die zielige vriendjes van je boven mij kiest. Jullie zijn zo sneu, weetje. Het enige wat jullie doen is wijdbeens op de bank achter een stom schermpje zitten. En dan zeggen jullie wat over ons. Wij, die ‘te veel shoppen’. Kom nou toch! Wij zijn tenminste nog in de frisse buitenlucht in beweging. Het enige wat jullie laten bewegen zijn de poppetjes op ’t scherm die – hoe diepgaand- andere poppetjes neerknallen.
Maar in ieder geval, toen je uiteindelijk eens kwam opdagen, was je ook nog eens vergeten die cd’s te kopiëren en die film mee te nemen, je had het me nog zó beloofd! Nou, dan gaan we maar wat tv kijken. Gelukkig is er wel nog een fatsoenlijk programma.
Hehe, eindelijk even rustig, met jou op de bank, relax wat tv kij..HE! Wat zullen we NU beleven! Blijf Gdvrdmme van die afstandsbediening af! Wat nou voetbal, rot op met je voetbal! Ik ben nu toch zeker dít aan ’t kijken! Had je die film maar mee moeten nemen, en geen 20 minuten te laat moeten komen. Zo attent als jij bent, je rook geen eens ’s m’n nieuwe parfum, en die was DUUR!
Ja, inderdaad, rot maar even op, ga maar lekker even beneden zitten, écht geen zin om je nu te zien.
………..
…………..
Hmm.
He verdomme, nu is m’n programma ook nog afgelopen, het gaat lekker. Bah, ik verveel me.
……
Wat een onzin eigenlijk, zo kwaad ben ik al niet meer. Maar als hij maar niet denkt dat ík nu m’n excuses aan ga bieden ofzo. Kom nou, het was toch zeker zijn schuld.
………

Hé, wat kom je doen?
‘Sorry Aaf, dat ik zo lullig doe vanavond’.
‘Hm, nja, ik ben ook chagrijnig dus t ligt niet alleen aan jou.’
‘Kom hier jij’.
Snel duik k naast ‘m op bed en wurm me dicht tegen hem aan. ‘Ookal ben ik vaak zo kut, je gaat toch niet bij me weg hè?’
‘Nee joh, ben je gek! En als ik ga, neem ik je mee.
Had ik je trouwens al gezegd dat je heerlijk ruikt?’
‘Zucht. En daar gaat m’n maag weer, hinkelend tegen m’n slokdarm 🙂 .’


14 reacties

wendy77 · 24 oktober 2005 op 12:07

Ieder huwelijk is een haat-liefdeverhouding volgens mij. Of zou ik toch de verkeerde getrouwd zijn 😛

Shitonya · 24 oktober 2005 op 12:41

Die smiley aan het end weglaten, wat doen aan je spelling en wat godverdomme weglaten. Ik snap dat dit waarschijnlijk je stopwoordje is, maar probeer het in het vervolg te mijden als de pest.
“weet je” na een mededeling is ook niet bepaald correct en tjah is geen normaal Nederlands, haal dan op zijn minst de h eraf.

Opbouwende kritiek en hopelijk doe je er wat mee, in plaats van dat je je enkel wat aantrekt aan alle “schouderklopjes wat uitdrukt: “goed geprobeerd meid”. Terwijl je stukken beter kan schrijven dan dit en dit nooit zal inzien omdat de meeste hier nooit serieus op de column ingaan. 🙂

bert · 24 oktober 2005 op 13:23

Volgens mij een in 3 minuten opgeschreven kladje waar je volgens mij best iets moois van had kunnen maken.
Over de inhoud zullen we het verder maar niet hebben. Die zal ik als man toch nooit begrijpen.
Heeft hij zijn gele schoenen nog, of is dit al weer een nieuwe scharrel. 😕 😕 😕
Voor een 16 jarige scheld en schrijf je verder niet slecht. Je komt in ieder geval over als een heel normale puber van deze tijd. 😀 😀 😀

melady · 24 oktober 2005 op 14:37

[quote]Als ik je zie krijg ik altijd zo’n gevoel dat m’n maag in z’n 120 tegen m’n slokdarm op hinkelt.[/quote]

Daar ga ik vandaag eens diepgaand over mijmeren.

Outsider · 24 oktober 2005 op 15:05

[quote]Ieder huwelijk is een haat-liefdeverhouding volgens mij[/quote]

Ik twijfel of dat wel zo is. Ik denk dat zowat iedere partner wel iets heeft, waar je je blauw aan ergert of wat je woede opwekt, maar is dat hetzelfde als haat? Mijn ex is een onmogelijk mens met wie niet te leven valt (dat is niet alleen mijn mening, want ze heeft met praktisch iedereen ruzie of ruzie gehad), maar het vreemde is dat ik haar nog steeds niet haat. Ik snap het zelf ook niet, want hoewel ze mij ongelooflijk rottig behandeld heeft, wil ik nog steeds graag dat het haar goed gaat.

Trukie · 24 oktober 2005 op 16:25

De eerste alinea vind ik geweldig. Jammer dat de nieuwe Van Dalen net uit is.

Maar de rest is wel een leuk verhaal in jouw dagboek.

wendy77 · 24 oktober 2005 op 16:46

@Outsider: ik zou dat ‘haat’ ook niet te letterlijk nemen hoor. Ik denk ook niet dat zij in haar column bedoelt dat ze hem echt HAAT. Echte haat komt in mijn woordenboek niet voor.

Outsider · 24 oktober 2005 op 17:00

[quote]@Outsider: ik zou dat ‘haat’ ook niet te letterlijk nemen hoor. Ik denk ook niet dat zij in haar column bedoelt dat ze hem echt HAAT. Echte haat komt in mijn woordenboek niet voor.
[/quote]
Je hebt gelijk Wendy en gelukkig maar. Als er sprake zou zijn van echte haat in een huwelijk, dan kan men maar beter uit elkaar gaan.

Li · 24 oktober 2005 op 22:39

[quote]ik sla als een strijkplank achterover[/quote]

Mmm. mijn strijkplank maakt altijd spagaten 😀

KawaSutra · 24 oktober 2005 op 23:53

Leuke contrasten, net het echte leven. En vergeven en vergeten, dat is de kunst! 🙂

klungel · 25 oktober 2005 op 16:17

[i]doet alleen het eerste en het laatste stuk. [/i]

De rest is al gezegd 😀

Mosje · 25 oktober 2005 op 20:30

Nou Aaf, als ik met jou zou verkeren, dan zou ik mijn strijkbout eens flink laten stomen. Verdomd als het niet waar is.

Maar alle gekheid op een stokje: erg spannend leven leid jij hoor.

Mup · 26 oktober 2005 op 13:47

Het doet me pijn om toe te moeten geven 😛 maar ik ben het eens met Shitonya, het eerste gedeelte van de reactie dan he.

Maar wel blijven schrijven hoor.

Groet Mup.

Chantal · 26 oktober 2005 op 21:25

Puberaal, maar dat is juist zo leuk! Ik ben het wel eens met de kritiek die al gegeven is. Vond vooral het contrast aan het begin erg leuk!

Geef een antwoord