Wat doe je in deze tijd? Hoe vul je je tijd? Ik loop veel. Dat deed ik al, maar nu nog meer. In een zonovergoten straat staan twee personen naar een huis te kijken. De twee mensen blijken dichterbij komend, een vrouw en een meisje van een jaar of zeven te zijn. De vrouw is de moeder van het meisje. Neem ik aan tenminste.

Het huis waar ze naar kijken heeft twee grote ramen beneden. Achter één van die ramen staat een oude man, ik schat hem begin tachtig, beverig te zwaaien. Op zijn wang glinstert vocht. Een traan waarschijnlijk. Het meisje en de vrouw zwaaien liefdevol terug. Het meisje roept iets: Love you ,opa! en geeft een handkus.
De man achter het raam zwaait nu met twee handen. Zijn mondhoeken krullen iets omhoog. Naar het begin van een soort glimlach. Een soort, want ik krijg niet de indruk dat hij erg blij is. Hij is alleen maar breekbaar. Kwetsbaar in het licht van de warme zon.

Ik passeer het tafereel en ben mij nog meer bewust dat niets in het leven, zeker is.

Twee weken later loop ik weer door die zelfde straat. Ook nu schijnt de zon weer. Het meisje en de vrouw staan weer voor het huis van de oude man, de opa van het meisje. Maar deze keer zwaaien ze niet. Beide huilen.
Ze kijken naar het raam. Achter dat raam staat een kist. Gesloten. Er liggen bossen bloemen op. En een grote krans.
Iedereen kan het zien. Maar niemand kan erbij. Niets is meer normaal zoals het was.

Het nieuwe normaal laat zijn afgrijselijke gezicht zien.

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

3 reacties

Nummer 22 · 7 mei 2020 op 08:16

Worden wij wakker? Er is geen nieuw normaal er dient gewoon normaal gedrag te zijn. Weg met het oeverloos gezwam aan tafels, halfslachtig optreden tegen overtreders die hun eigen en die van anderen in gevaar brengen. We huilen om onze doden, we herdenken, lezen de honderden rouw advertenties, worden met informatie voorzien dat ‘ we het samen moeten doen’ maar wat is dat ‘samen doen’. Wat is normaal?
Waarde van Gellekom. Uw column raakt mij diep!

    van Gellekom · 7 mei 2020 op 10:05

    Dank u, waarde 22. Nu alles weer bijna mag voorspel ik u allen dat we binnen 3 weken weer achter slot en grendel gaan. Vanwege puur ongeduld en angst.

      Nummer 22 · 7 mei 2020 op 10:37

      Nog erger denk ik! Er komt een gigantische 2e uitbraak dat begint bij 50Plus en besmetting van.. oh halleluja… de PVV, FvD, PvdT, SGP, CU, etc. en Ik DENK dus ben Turk, niet vergeten

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder