Na Celina en Dennis, vandaag windje Ellen. Drie weekenden windjes. En dat dan de wereld ingooien als ware het , het einde der tijden. Wat overigens prima zou zijn, aan alles komt een einde. Dus ook aan een einde der tijden.
Best wel paradoxaal, en dat is op zich weer een troost.

Angst ANgst ANGst ANGSt ANGST. De media en de overheid kunnen er maar niet van genoeg krijgen. Lekker angst zaaien. Stormpje hier. Vier rusjes daar. Doe-de-deur-’s avonds-niet-open, hier. Ga-niet-op-vakantie-zonder griepprik, daar. En alsof dat nog niet genoeg is,  gaan we een punt maken van kijkcijfers (?)

KIJKCIJFERS???? Ja, Kijkcijfers!!! Op de voorpagina van de krant: “Kijkcijfers Jinek nóg lager dan vorige week.”  “Beau valt door de mand met zijn kijkcijfers,”  lees ik ergens anders. “Gordon nog nooit zulke lage kijkcijfers.” En de angst slaat iedereen om het hart. Als dat maar goed gaat met die kijkcijfers. Moeten we al mondkapjes dragen, om die eczeem verwekkende kijkcijfers niet in te ademen? Ogen afplakken om de kijkcijfers niet te zien?

En dan,  als de angst iedereen op aarde verlamd heeft c.q. tot zelfmoord heeft geleid,  als alle redelijkheid in de wereld aan angst ten onder is gegaan,  komt de media en overheid met de allesbeslissende LIJKCIJFERS! En beginnen we van voren af aan. Met een schone frisse aarde zonder angst.

Ik geef je mijn gratis oplossing: negeer het gelul! Adem diep in, vijf tellen vasthouden,  en adem langzaam uit. Doe dat 5 keer en je voelt je herboren en relaxed.

Wat moet je anders…

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

7 reacties

Dorine · 24 februari 2020 op 10:49

Niet te diep, er zou zomaar een virus mee naar binnen kunnen glippen …

Nummer 22 · 24 februari 2020 op 19:04

Tja… binnen een fractie weten dat Trump een scheet heeft gelaten, Hazes Hazes speelt, Gordon voor de 3476e keer aan het afkicken is, Pattu haar darmen laat spoelen , Peter Ruft de Vries blijft ruften, enzovoort enzovoort.. enfin…waanzin. ik adem in en uit, en lees verder met mijn boek..

Marieke · 24 februari 2020 op 23:02

Was heel even bang geworden van de hoofdletters in het stukje. Ik dacht: zou dat diep ademhalen, vijf tellen vasthouden, langzaam uitademen en dat vijf keer herhalen mij doen herademen? Ja, echt een verademing.

Nummer 22 · 25 februari 2020 op 17:46

Nu dan een column over de lijk ik nu op u cijfers.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder