Ik denk wel eens na, over van die onvoorspelbare dingen die gebeuren in ons leven, wanneer je op het nieuws hoort dat er een public Enemy is opgepakt in het buitenland, dan is dat toch hartstikke knap?
Uit miljarden mensen juist die ene kiezen die wat op zijn kerfstok heeft, is toch buitengewoon?
Net als het buitengewoon is, dat uit al die mensen die op onze mooie aarde wonen, er altijd wel stellen zijn die bij elkaar passen.

Een ouderpaar wat bijvoorbeeld al 40 jaar bij elkaar is, gelukkig getrouwd met een aantal kinderen, kleinkinderen en wie weet, komen er nog achterkleinkinderen achteraan, maar als je naar het begin kijkt, dan is er jaren geleden al een klik geweest, tussen twee mensen, die hun ogen op elkaar lieten vallen, verliefd werden, zich verloofden, vervolgens trouwden en dan kinderen kregen.

Die eerste oogopslag, die eerste blink, die eerste vlinders in de buik, want die vlinders zijn er ook al van jaren terug, maar wat zo mooi is, dat is dan toch die eerste klik, die eerste chemische reactie die er ook altijd is, dan is er sprake van een langzaam opgroeiende band.
Bij al die miljarden mensen zijn er altijd weer mensen die als het ware ‘matchen’ die bij elkaar horen als een kopje bij een schotel, die als een lepel bij een vork past, die als een spijker bij een schilderij hoort, die, tja zo kan ik nog wel een aantal dingen verzinnen die bij elkaar horen, maar in principe gaat het erom dat er bij al die miljarden mensen er altijd mensen zijn die ‘klikken’ met elkaar.

Die vlinders hebben bij het zien van elkaar, die verliefd worden, die verloven, althans vroeger, die trouwden en voor nazaten zorgden. Ik denk er wel eens over na, niet alleen dat er duizenden kilometers verder een crimineel is opgepakt die in ons land een misdaad heeft begaan, maar meer omdat er grenzeloos wordt gewerkt. Niet alleen voor wat betreft het boeven vangen, maar ook voor wat betreft het klikken van mensen in het algemeen, als dat niet voorkomt in je eigen land.

Want klikken met mensen en verliefd zijn, dat kan ook op afstand, je kunt iemand via de lucht leren kennen, via internet, en ook dan kunnen er vlinders binnenwaaien, ook dan kunnen er verliefde dingen gebeuren, alleen kinderen verwekken op afstand wordt dan wat lastig, dus die episode moeten we wat verder weg zetten, maar dat is beter ook want, je moet elkaar eerst goed kennen, en niet alleen via de satelliet verbindingen die tegenwoordig mogelijk zijn.
Je moet weten of je elkaar nog steeds leuk vind als je bij elkaar bent, je moet weten of je dezelfde taal spreekt, want zeg nou zelf: je kunt niet alleen afgaan op de buitenkant, want weet één ding wel, van een gouden bord kun je niet eten, en dat moet je van te voren echt wel weten!

Een mens kan er nog zo mooi uitzien, als het karakter waardeloos is, dan moet je de vlinders op vakantie sturen!

Categorieën: Overig

1 reactie

Marieke · 24 februari 2020 op 22:48

Best een lieflijke beschouwing. Zo anders dan het vorige stukje. Het doet vermoeden dat je vele gezichten hebt en vanuit de emotie van het moment schrijft.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder