Hij is een verrader. Een commercieel zwak mannetje. Ik bedoel hiermee Balkenende of beter gezegd de ex-Harry Potter-wanna be. Ja, inderdaad ‘ex’ want hij heeft zichzelf een nieuw kapsel en een nieuwe bril aangemeten. Hij heeft zijn identificatie figuur de rug toe gekeerd. Hij is opeens helemaal dé man omdat hij zijn imago heeft veranderd. Alle vrouwen gilden ’s ochtends bij het openen van de krant ‘oooh, hij heeft z’n haar veranderd!’ Ik zei ‘NEE!’ Hij was mijn Harry Potter-held. Twee jaar lang heeft vrouwelijk Nederland zijn imago afgekraakt. Twee jaar lang heeft hij stug volgehouden. Iedere ochtend stond hij voor de spiegel om zijn dierbare haar met zorg te kammen. Geheel naar gelijkenis van Harry Potter, waarvan foto rechts bovenin op de spiegel was geplakt. Maar nu? Nu heeft hij toegegeven aan de publieke opinie. Dinsdag kreeg hij van een stel studenten een prijs voor zijn vasthoudendheid. Als er een die niet verdient, is Balkenende het wel. Tot een aantal weken geleden was hij vasthoudend, maar nu niet meer. Als hij vasthoudend was, zou hij zijn uiterlijk niet hebben aangepast. Dan had hij nu nog steeds iedere ochtend voor zijn spiegel gestaan, kijkend naar Harry Potter om alles goed te kammen.

Wie zijn nieuwe idool is? Edmund Pevensie, het twee na jongste jochie uit de film Narnia. Dit kleine mopperende gluiperdje heeft onze Jan-Peter in gepalmd met zijn semi lieve lachje. Onze standvastige premier dacht ‘Harry Potter heeft zijn hoogtij dagen gehad. Harry is zo passé. Wie het nu gemaakt hebben zijn de vier kindertjes uit Narnia. Zij weten wat stijl is.’ Aangezien Balkenende een commerciële meeloper is, wil hij nu de look van Edmund. De overeenkomsten zijn te groot. Donkerbruin haar onzorgvuldig opzij gemodelleerd. Een paar sprietjes springen opstandig de andere kant op. Alleen het brilletje is een eigen toevoeging van Balkenende, maar als je het mij vraagt is het een kwestie van tijd dat hij overgaat op lenzen. Dag Potter. Hallo Edmund.


6 reacties

Kees Schilder · 2 maart 2006 op 11:41

Ik weet het niet.Balkenende is al zo vaak door de plee getrokken dat elke nieuwe poging gedoemd is om in de pot te blijven drijven.
Op zichzelf wel goed geschreven, daar niet van.

senahponex · 2 maart 2006 op 11:50

Ik houd het op SAM Gamgee met bril

Trukie · 2 maart 2006 op 12:33

Een beetje gedateerd.
JP is daarna al vier keer naar de kapper geweest.
Ik moet er onderhand oude foto´s bij gaan halen.
Maar ja ik heb toen ook niet gegild om JP.
Mijn buurman had zijn haar weer eens zwart gevefd. 😀

Troy · 2 maart 2006 op 14:59

Columns waarin Balkenende en Harry Potter in één adem genoemd worden kunnen eigenlijk niet meer, en toch vond ik het idee van die foto bovenin zijn spiegel wel geestig 😛

Edmund Pevensie ken ik nog niet. Ik zal em eens gaan googelen.

Ps: welkom!

Ma3anne · 2 maart 2006 op 16:07

Sja, je kon wel eens gelijk hebben.
[img]http://disney.wretch.cc/Narnia/movie/cast/1/edmund.jpg[/img]
Ben jij ook één van die Nederlanders die zich voor hem schaamt? Ikke wel. 🙂

Mosje · 2 maart 2006 op 19:50

Nou, dit was er dan weer eentje over zijn uiterlijk.
Doe de volgende keer er maar eens een over zijn innerlijk, okay?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder