Peter R de V. gaat nu de strijd aan met criminele tieners, die illegale soft ware of games down loaden. Het is om je dood te lachen.
Heeft Petor niets anders meer te doen of heeft hij smeergeld van de Game boys gevangen. Nu kan hij ook in het rijtje bnr’s, eerst vertrouwen wekken en dan hard toeslaan, het lijkt Frits Bom wel. Wat is er zo erg aan als er illegaal wordt gedownload door jongeren. De gemiddelde tiener moet een kranten wijk nemen, en zich dan de pleuris te lopen in weer en wind, zeker een maand of drie, om zo een spel te kopen. Gaat Peter nu bij Donner zeuren voor hoge straffen. Ik begrijp het wel, Peter heeft geen items meer vorig jaar al herhalingen gezien, en er moet toch geld in het laatje komen , of is hij bang geworden, tieners zijn minder gevaarlijk. Peter wat word het volgend keer, peuters die wild plassen tegen een boom, of invalide die te hard rijden met hun scootmobiel. Ik vond jouw wel een toffe peer zoals jij je door crimineel nederland bewoog. Maar nu je voor het capitaal om gaat denk gatsie. Ik dacht dat je een man met ballen was, maar dat valt tegen. Misschien kan je het breekijzer van Pieter Storms lenen, kan je jouw ballen uit je buik peuteren, krijg je weer ballen en raak je misschien die neus stem kwijt.
Kan tenminste weer cold cases openen, of doe onderzoek naar lover boys of kinderporno. Sterkte.

AB


18 reacties

Kees Schilder · 9 februari 2005 op 08:01

Kom op Ab, niet zo jaloers. Ons onderzoeksburo loopt toch ook als een trein?
Maar, Jezus wat heb je gelijk ouwe.Past niet bij de Vries

Mup · 9 februari 2005 op 09:54

Als je massages net zo kort zijn als je columns, krijg ik dan wel waar voor mijn geld?
Je punt is duidelijk, hoefde ook niet langer, maar kan de lengte maar niet uit mijn hoofd zetten:-)

Groet Mup.

Ab · 9 februari 2005 op 10:50

Hoi Mup, mijn massases duren langer, en wie heeft het over geld.En welke lengte kan je niet uit je hoofd zetten. Heb je dan al eens een massage gehad.Ik ben altijd lief voor vrouwen,kunnen alles gedaan van mij krijgen. Vraag maar aan mijn gabber en kroeg maat Kees Schilder.Maar goed ik ben er een jaar tussen uit geweest. Kijk maar bij mijn profiel. daar onder staan langre verhalen, het gaat niet om de lengte maar om de kracht. Toch lief dat je gereageerd hebt. Groetjes AB, 😀

Shorties · 9 februari 2005 op 11:08

Ik vind de actie ook nogal potsiierlijk ogen, en ik heb erg veel vraagtekens over de informatie op de site. Als je met de wet in de hand kijkt, dan is de informatie erg eenzijdig: er wordt zoals altijd bij dit soort clubs ingegaan op wat er verboden is. Wat wel toegestaan is, daar wordt zorgvuldig omheen geschreven. Het is nog niet zo erg als Buma/Stemra, die bij in de wet vastgelegde rechten op kopieën maken, die je als consument ook hebt (en waar je voor betaalt), steevast spreekt van ‘gedogen’, maar het komt in de buurt.

Aan de andere kant vind ik dat ook jongeren met een krantenwijk gewoon voor software moeten betalen. Klinkt lullig, maar ik spreek wel uit ervaring. Ook van mij is ooit software die ik geschreven had gestolen. Toen ik zelf 18 was, vond ik in een winkel in een rek mijn zelfgeschreven spelletjessoftware terug. Het was nog in de tijd van de Commodore 64 en soortgelijke apparaten. Volgens de eigenaar van de zaak was de software helemaal niet van mij: ZIJN naam stond immers op de verpakking en in het programma. Toen hem vervolgens ter ore kwam dat ik de software op grote schaal gratis weggaf, kreeg ik een brief van zijn advocaat: ik diende de verspreiding van ‘zijn’ software onmiddelijk te stoppen. Ik ben, toen de boosheid weg was en ik advies had ingewonnen het risico van een dure rechtszaak maar uit de weg gegaan.

Ab · 9 februari 2005 op 11:24

Ik ben niet jaloers,ik heb geen breekijzer nodig.En wat betreft buro jansen en jansen dat is ander werk, wij zoeken neer overspellige echtgenote. En het loopt als een trein, als het op de goederen wagon staat. Toch bedankt dat iemand het met mij eens is. Vrije radicaal AB.

Shitonya · 9 februari 2005 op 11:33

Dit is geen column, dit is iemand domweg afzeiken. En het is nogal kort.

Ab · 9 februari 2005 op 11:43

Hoi JohnPiek,met de wet in de hand klopt er ook geen ruk van. Maar wetten zijn uit gevonden, om te worden overtreden, anders kan Donner en de rest van justitie wel naar huis gaan.En de buma/stemra die leegschedels vragen nog geld aan een winkelier,voor de radio in de winkel, omdat volgens hun hij muziek aan derde te gehoren brengt. En wat het andere betreft dat is knap lullig voor je, hoe heb jij je zo kalm gehouden. IK had hem met een honkbal knuppel opgewacht, of op zijn minst met verfafbijt zijn auto ingesmeert, of zijn winkel ramen in nacht wit geschilderd. Bedankt voor je reactie groet AB.

Ab · 9 februari 2005 op 11:58

Hoi Shitonya, je hebt gelijk het is nogal kort.Ik heb ook langere geschreven,toch wel gauw 3 of 4 regels meer. En wat dat afzeiken betreft, dat is nog niets als ik hem tegen kom, zeik tegen hem aan.Ik vind het potsierlijk dat een man van kaliber in een reclame spot zit. Ik hoop dat het geen familie van jou is, het is niet mijn bedoeling om jou te beledigen. Sorry vriendjes 😀 Bedankt voor je commantaar groetjes AB.

tontheunis · 9 februari 2005 op 12:14

En nou eens even van een heel andere kant.

Aan het maken van een goede game gaat heel veel werk vooraf. Zowel van de bedenkers als de uitvoerders. Er worden soms miljoenen in een spel gestoken voordat het op de markt komt. Daar hebben anderen voor gewerkt en niet zo weinig ook. Vervolgens komt er dus de een of andere uitvreter die meent dat hij, zonder er ook maar een spat voor te hoeven doen, het eigendom van de bedenkers kan gaan staan te verkopen omdat hij toevallig een dvd-brandertje heeft gekocht.
Het kopieren en doorverkopen van het werk van iemand anders is gewoon diefstal. Het vervelende aan dit soort diefstal is echter dat het om miljoenen exemplaren gaat. Vervolgens maakt iedereen zich kwaad dat die spellen zo duur zijn.
Maak je geen zorgen. Op een zeker moment worden ze gewoon niet meer gemaakt.

Ik ben schrijver. Ik hou er niet van als een ander mijn boeken jat en vervolgens voor een habbekrats ergens gaat staan te verpatsen. Ik heb daar voor gewerkt. De kopieerder heeft er geen moer voor gedaan. Mag ik er dan ook de vruchten van plukken, alsjeblieft? Wie ben jij nou helemaal om zelf niets te presteren dan een boel gescheld op mensen die dat wel doen en het ondertussen maar prachtig te vinden dat die anderen bestolen worden? Sta je er ook bij te lachen wanneer ze jouw spullen hebben gepikt?

Intellectueel eigendom wordt op grote schaal, elke dag, gejat en doorverkocht. Het gaat om enorme bedragen soms, want er zijn complete fabriekjes die ervoor worden opgezet. Dat Peter R. zich daarmee bezighoudt, is daarom niet zo vreemd. Het is grootschalige genoeg. Dat hij probeert om jongeren te laten zien dat het feitelijk om ordinaire diefstal gaat, vind ik niet raar. Maar het is niet goed dat iemand zijn mening over iets uitspreekt als die mening toevallig niet de jouwe is…

Peter R. kennende, weet ik dat hij voortdurend bezig is om allerlei misstanden en misdrijven aan te pakken. Dat kunnen we de komende tijd van hem blijven verwachten en dat geneuzel dat hij zich niet meer met echte misdaden bezig zou houden, is kletskoek.

En als ik moet kiezen tussen Donner en jouw honkbalknuppel, verfafbijt en beschilderde ramen, dan blijf ik, hoezeer ik de man ook wereldvreemd vind, toch maar liever bij de eerste…

TT

Kees Schilder · 9 februari 2005 op 12:24

ja, zo ken ik er nog een paar Ton.
Laten we dan ook de handel aanpakken die voor een doodgewone inktdinges voor je computer 35 euro durft te vragen en wat dacht je bijvoorbeeld van die zwendelaars van de Gemeente die maar blijven doorgaan honderden euros onr.goedbelasting uit je zak te formuleren? Wat dacht je van al die Gemeentelijke subsidies (ONS GELD) die maar klakkeloos aan voetbalclubs worden betaald?
Zo kanik wel doorgaan.
Dus Peter R. ga daar eens achteraan. De grootste maffia zit bij de overheid ma man.
laat die jacht op het kopieren maar zitten.Bij CD’s is dat ook mislukt.

tontheunis · 9 februari 2005 op 12:50

Dus Kees, als iemand een cartridge bedenkt die goedkoper kan worden gemaakt dan de dingen die je nu kunt kopen…
En als de onroerend goed-belasting te hoog is, gaan we niet stemmen om de lui weg te krijgen die dat veroorzaken…
Laten we vooral geen gemeenteraad naar huis sturen die wel 24 miljoen wil betalen voor dat achterlijke voetbal maar geen geld heeft om de bushalte voor de bejaarden in stand te houden bij hun tehuis…
Laten we met z’n allen in de trein gaan zitten en geen kaartje kopen. Net zolang tot die dingen niet meer rijden…
Laten we geen ziekenfondspremie meer betalen tot de medicijnen op zijn…

Nee, laten we met z’n allen jatten wat we kunnen want tegen de overheid kunnen we toch niet op.
Problemen pak je bij de wortel aan, anders blijf je onkruid zien…

TT

Bakema_NL · 9 februari 2005 op 12:57

[quote]Wat is er zo erg aan als er illegaal wordt gedownload door jongeren. De gemiddelde tiener moet een kranten wijk nemen, en zich dan de pleuris te lopen in weer en wind, zeker een maand of drie, om zo een spel te kopen.[/quote]

En jij bent zeker iemand die het heeft over de graai- en snaai-maatschappij, het verfoeilijke materialisme van vandaag de dag?
Dan moet je het gequote zinnetje nog maar eens lezen, het rijmt niet helemaal met elkaar.

Iedereen maar klagen over de vervagende normen en waarden, de jongeren die nergens meer respect voor schijnen te hebben. Maar wel met zijn allen het kopiëren toestaan, want het is allemaal zo duur. Tering zeg wat een dubbele moraal. Jij keek vroeger, misschien nog, ook naar een dikke mercedes en hoopte dat je ooit zoveel zou verdienen dat je er eentje kon rijden…….maar je ging hem niet stelen. Helaas is het met films, boeken, strips, muziek en games veel te makkelijk om er illegaal aan te komen, een mercedes kopieer je niet zomaar even met je pc’tje.
De prijzen van al dat entertainment zijn niet te hoog, alleen in het geval van de muziek, cd’s zijn we al mee genaaid sinds ze op de markt kwamen. Die platenmaatschappijen mogen gerust klappen krijgen, maar dan wel wat betreft de irritante eenheidsworst die ze op de markt brengen. De bands die er nog echt voor gaan, die nog echt een instrument kunnen bespelen, die in een zogenaamd minder interessante commerciële hoek zitten, kunnen nog op mijn geld rekenen, blijven ze tenminste bestaan en muziek maken. Gelukkig worden dvd’s steeds goedkoper nog. Betaalde je voor een nieuwe vhs videoband nog 40 piek per film, een dvd ligt al voor 15 euro vaak in de winkel tegenwoordig en wacht je een paar maanden dan is de prijs alweer flink gezakt….gelukkig niet dezelfde weg als de muziek cd. Games hebben gewoon een normale prijs, je wilt niet weten wat het kost om die dingen te ontwikkelen.
En er is een oplossing voor dit alles als je het te duur vind……….niet meer kopen. Maar dan ook niet gaan kopiëren, dat mag gewoon simpelweg niet, het is diefstal, alleen word het op de een of andere vage manier niet zo gezien.
Dat is lekker opvoeden van je kinderen zeg……als je iets niet kunt betalen kun je er altijd op een andere manier aankomen……en dat is eigenlijk de kern van het verhaal lijkt me. Aanpakken die hap.

En Kees, ook jij hebt de keus om een printer te kopen of niet. Je weet dat die inkt zo veel kost en ja, het kost natuurlijk teveel. Maar dat hebben we ook zelf in de hand gewerkt natuurlijk. We willen alles maar zo goedkoop mogelijk, anders is het niet betaalbaar en Nederlanders zijn krenterig. Dus die printers moeten gewoon met verlies of zeer minimale winst verkocht worden, daar word dus niks aan verdiend. Het geld komt dus van de inkt, simpel. Aan jou de keus of je die printer koopt of niet, je kan ook altijd nog tikken op een ouderwetse typmachine, scheelt je geld.
En wat de overheid betreft heb je gelijk, al kun je daar ook wel wat aan doen. Je hebt tenslotte stemrecht, daarmee kun je laten weten dat je het niet eens bent met de gang van zaken. Dat dat ook nogal weinig effect heeft kan ik persoonlijk weinig aan doen, partijtjes moeten samenwerken om het toch voor het zeggen te krijgen, al zijn ze de grootste, er word dan flink water bij de wijn gedaan over en weer en eigenlijk komt er dus weer weinig van terecht allemaal………….de Nederlandse politiek ten voeten uit.

Shit zeg, mijn reactie is nog langer dan de column……..gelukkig hoef ik het niet te printen. 😀

Kees Schilder · 9 februari 2005 op 14:09

Even voor de goede orde: welke maffiapartij je ook kiest.Geen partij die je ook kiest zal het in haar hoofd halen om een melkkoe als OGB af te schaffen of te verminderen.
Stemmen?? M’n zolen! In deze verrotte maatschappij is het ieder voor zich en God voor ons allen.Democratie? Waar dan?
Voor mij hoeven die kopien ook niet, begrijp me goed.Maar er zijn belangrijker, uit het lood getrokken zaken, om je mee bezig te houden.
En die inkt? bullshit!! Legale oplichterij en anders niet.Net zoals zoveel andere dingen Zo!!
Ik ben uitgeluld.

Ab · 9 februari 2005 op 14:21

Hoi Tontheunis,aan de ene kant begrijp ik jou wel,maar de winst die gemaakt word is gigantis.Ik zelf ben niet in het bezit van een spelcomputer,ik zou nog niet dood gevonden willen worden met een joypad in mijn hand.Ik begrijp ook dat het zuur is als er boek van jou wordt gejat, maar jij verdient er waarschijnlijk geen miljoenen aan.En jouw interesse voor criminaliteit begrijp ik uit,dat jij misdaad romans schrijft.Misschien kan over dit onderwerp een boek schrijven,dan koop ik het vast.By de way
wij hebben twee interesses die wij delen: katten en een biertje flink veel.Nu ga ik met die rand viool Kees Schilder wat boodschappen doen.Bedankt voor jouw reaktie. Groet AB.

Mup · 9 februari 2005 op 20:55

Voor mij gaat het eigenlijk niet of dit wel bij R. de Vries past of niet. Hij verdiend zijn brood. Op zijn manier, die manier veroordeel ik dan niet. Ik vraag me wel af hoe het toch komt dat de ‘crimineel’ altijd technisch gezien een stap voor is op justitie. Heeft dat niet ook vaak met geld te maken? Het gebrek of het verdienen daaraan?

Pff, ben ik de enige die zo’n moeite heeft duidelijk te maken wat bedoeld wordt in een reactie?

Ab, met lengte bdoelde ik de lengte in de breedste zin van het woord. 😛

Groet Mup.

Fred · 9 februari 2005 op 22:15

Het doet me bijna pijn maarre,

Ik ga voor deze keer volledig achter Ton staan. We verschillen (misschien gelukkig) veel van mening maar in deze geef ik hem volledig gelijk
😀 😀 😀

pepe · 10 februari 2005 op 07:57

Welkom terug Ab.
Ik wil niet zeggen dat die games het geld niet waard zijn, maar gemiddeld zo’n 60 euro en dan drie kids die het leuk vinden…
Ik zou niet weten waar ze(we) het geld vandaan zouden halen.
Hier ruilen ze met vrienden, dat scheelt.
Gelukkig spelen ze graag buiten op hun skates of met fiets.

Paulito · 25 februari 2005 op 11:06

Helemaal met ton en bakema eens. Jullie reacties zijn zelfs langer (en duidelijk beter) dan de, alleen door Ab(ortus) zelf betiteld als ‘column’, willekeurige woordhopen van Ab.

Eerst nadenken over iets, dan standpunt innemen en vervolgens onderbouwen met goede argumenten ab. Kijk anders je schriftjes van de 2e klas LBO nog even na…

Let op Ab, opbouwende kritiek hoor!

kusje!

Geef een antwoord