Presentator Henkjan Smits (58) heeft na vijf jaar zijn nagels afgeknipt en zijn broek opgehesen . Hij verscheen donderdagavond opeens zonder nagels en mét broek in de studio van NPO Radio 5, waar hij dagelijks met Manuela Kemp het programma De Max! maakt.

“Het was opeens klaar, na vijf jaar”, legt Smits desgevraagd uit. “Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Nu grote helden als Jan Slagter en koning Willem-Alexander met ongeknipte nagels en hun broek op de enkels door het leven gaan, kan ik mijn missie als volbracht beschouwen.”

Smits begon met het ongeknipt laten van zowel zijn vinger-als zijn teennagels en het achterwege laten van een broek tijdens de periode dat hij jurylid was voor de populaire talentenjacht Idols. “Mijn dochters merkten op dat ik met lange ongeknipte nagels en een blote reet veel minder aangesproken werd als we op vakantie waren”, legt hij uit. “Pas als ik begon met nagelbijten, mijn broek aantrok en mijn mond opentrok, zeiden mensen altijd: oh, je bent het dus toch. En na de vakantie gingen mijn nagels er weer af en mijn broek weer uit zodat ik weer mijn ‘televisielook’ had.”

Toen de Hilversumse coryfee in 2015 de overstap maakte naar de radio, voelde het voor hem “heel logisch om mijzelf een ‘radio-look’ aan te meten en de nagels niet meer te knippen en de broek uit te doen.” Maar die periode is nu dus ten einde, bevestigt Smits. “Al gebiedt eerlijkheid mij te zeggen dat ik vlak voor de zomer ook al even nagelloos  was en zelfs , bij grote uitzondering met gewassen haar en een korte broek , voor een fotoshoot in Veronica Magazine. Alleen heeft niemand daar iets van gemerkt omdat ik meteen daarna op vakantie ben gegaan.”

Dit was Painter voor Absurdistisch MagazineNL

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

1 reactie

Nummer 22 · 12 januari 2020 op 20:39

Lekker.onbelangrijk die broet van Fiona H. Vergelijkt u de foto’s maar. Ik verdenk HJS in vrouwenkleren te lopen ter voorbereiding van zijn gender transfrer naar Fiona H maar dan net iets anders.

Geef een antwoord