Lieve Mijnheer ten Brink,

Nu ik na mijn jaarlijkse reisje naar de Hollandse landen weer op mijn thuisbasis in Spanje verblijf, had ik weer eens tijd om goed op de bank te ploffen, de tv aan te zetten en uw uiterst interessante ‘All You Need Is Love’ te observeren. Helaas moet ik u mededelen dat ik de laatste paar keer niet optimaal kon genieten van uw programma, en met pijn in mijn hart de uiteindelijk gelukkig geworden koppeltjes gearmd van het scherm zie verdwijnen. Het zit namelijk zo, ook ik ben in het bezit van een relatieprobleem. Maar niet zo maar eentje, mijnheer ten Brink, nee. Waar het merendeel van de stelletjes maar één fictief dal doormoet, blijven wij de komende hellingen maar afstrompelen. En dat is niet alleen voor mijn kunstheup minder prettig, ik moet u bekennen dat de wilskracht ook steeds meer verdwijnt.

Ik zal maar meteen met het belangrijkste probleem beginnen.
Waar mijn vriendin (ik zal wegens privacyredenen haar naam niet in het geheel noteren) en ik elkaar ontmoetten, is tevens onze werkplek. Toen onze relatie nog pril was, was het echter nog geen probleem, want wie vindt het nou niet spannend om in de pauze stiekem met zijn tweeën in het kopiërhok te duiken?! Maar helaas, hoe meer de relatie vorm begon te krijgen, hoe meer het opgemerkt werd en hoe meer denigrerende opmerkingen vooral Mevr. Z. Piet naar haar hoofd geslingerd kreeg. Dit begon zo’n ernstige vormen aan te nemen, dat Mevr. Z. Piet dat als een reden ziet de relatie te verbreken. U snapt, dat ik het daar absoluut niet mee eens ben, en dan ook alle mogelijke oplossingen aanhaal. Een van ons twee zou bijvoorbeeld moeten stoppen met werken. Ik ben geen optie, omdat mijn werk mijn lust en mijn leven is, en ik om eerdergenoemde reden ook mijn verjaardag dan niet meer in gewenste vorm zou kunnen vieren. Het probleem zit hem dan ook in Mevr. Z. Piet, die weigert haar werk op te geven voor een man.

Het tweede probleem dat zorgt voor flinke deuken, is het feit dat Mevr. Z. Piet erg jaloers is aangelegd. Wel moet ik toegeven dat ik daar ook enige schuld aan heb. Dit komt door een promotieperiode voor mijn werk die jaarlijks in de november- en decemcermaand plaatsvindt. Ik krijg in die tijd namelijk erg veel mentale maar vooral ook fysieke aandacht van mensen ver onder Mevr. Z. Piet’s leeftijd. Dat heeft tot gevolg dat ze zich in deze tijd erg oud, uitgezakt en vooral jaloers voelt. Het feit dat ik de feestdagen bij andere mensen vier, en ik ook nog eens geen geld meer heb om cadeau’s voor haar te kopen, helpt natuurlijk ook niet mee.

Ik hoop dat wij door middel van deze brief in aanmerking komen deel te mogen nemen aan uw show, en via uiterst intellectuele spelletjes zo onze relatie kunnen redden.

De allervriendelijkste groeten,
De heer S. Klaas

Categorieën: Diversen

5 reacties

Avatar

ietje · 16 december 2005 op 18:18

dit is helemaal de humor waar je mij een groot plezier mee doet! Ik vind het knap dat je op jouw leeftijd al zo schrijft. Geestig uitgewerkt.

Avatar

Ma3anne · 17 december 2005 op 08:25

Hijs leuk! 😀

Avatar

Mup · 17 december 2005 op 16:42

[quote]Ik hoop dat wij door middel van deze brief in aanmerking komen deel te mogen nemen aan uw show, en via uiterst intellectuele spelletjes zo onze relatie kunnen redden. [/quote]

Hou me op de hoogte, dan ga ik zeker eens kijken! 😀

Groet Mup.

Avatar

klungel · 19 december 2005 op 07:58

Hij is leuk 🙂

Avatar

wendy77 · 19 december 2005 op 11:59

Heel goed gevonden Aaf, en heel goed en grappig geschreven ook

Geef een antwoord