Ik kwam ze tegen in een kroeg op 21st street. Drie hitsige puertoricaanse vrouwen en hun vadsige chauffeur die ze een uur geleden hadden ontmoet en hun van kroeg naar club reed met zijn bijna opgereden chevy. Eén van hun bood mij een biertje aan en na het accepteren van deze stond het clubje om me heen vragend waar ik vandaan kwam. Een Nederlander in New York vonden ze wel apart en men begon meteen vragen te stellen over het schijnbare drugmisbruik wat door verscheidene fantasieën Nederland afbeeldde als een, in hun ogen, waar party-paradijs. Ik dikte het nog even wat aan om hun illusie niet te slopen. Ze waren er zo blij mee. Ik kwam er als snel achter dat de dames geen rode dollar-cent bij zich droegen aangezien ‘Vadso’ en ik alle drankjes en intree-kosten moesten betalen. Vadso was door zijn dollars heen en wilde eerst langs zijn apartement om even wat meer te gaan halen. Dus wij de chevy in met de dames achterin en ik op de passagiersstoel richting Vadso’s hok. Vadso vond dat hij wat moest bekennen. Hij vertelde mij dat hij eigenlijk geen auto mocht besturen aangezien hij dronken was en zijn rijbewijs al een maand of drie kwijt was. Hij vroeg mij of ik dat eng vondt waarop ik hem uitlegde dat ik uit Nederland kwam en dit soort dingen haast dagelijks meemaakte. Vadso was niet onder de indruk maar kon wel om mijn antwoord lachen.

Toen moest Vadso bekennen dat hij had gelogen. Hij ging helemaal geen geld halen maar hij zou zijn wapen gaan pakken, ons één voor één overhoop knallen en hij zou beginnen met één van de dames die nogal een zeer grote mond had. Hij voeg mij weer of ik dit eng vond. Ik lachtte een beetje moeilijk en loog dat je mij niet zo makkelijk bang kreeg want ik kwam tenslotte uit Nederland. We reden zwijgend verder. Eén van de dames op de achterbank begon bij mij gewenst handtastelijk te worden en we kwamen aan bij het appartement van Vadso. Ik dacht er niet meer aan om uit te stappen en deze rare shit achter mij te laten want de handtastelijke dame had de inhoud van mijn onderbroek ontdekt en was daar, naar mijn idee iets te vakkundig voor mijn ‘schone’ geweten maar wel lekker, mee aan het spelen.

Toen Vadso terug kwam lopen schrok ik wakker uit mijn erotische realiteit, bedacht mij toen dat het te laat was en maakte mij klaar voor het ergste maar nee, Vadso had geen ‘gun’. Vadso was inderdaad geld wezen halen en we gingen, opgelucht, naar de voldende club waar we ergens in een hoek verwikkeld raakten in een soort van met drank doordrenkte soft-orgie. Het kostte voornamelijk geld.

In de ochtend bij dageraad op de weg terug naar het hotel zat ik op de achterbank met aan weerszijden een dame die met hun handen, lippen en tong niet van mij en mij kleine vriend konden afblijven. Ik was dronken en was het grootste gedeelte van de avond-herinnering kwijt. Ik was libido-stoned en stond op spatten wat ik ook later onder mijn hotelkamer-douche heb gedaan nadat Vadso mij netjes bij de ingang van het New Yorker hotel had afgezet.

Ik ben met een grijns van oor tot oor in slaap gevallen en twee uur later liep ik weer van street naar street en van avenue tot avenue want zeg nou zelf: als New York daar voor je raam ligt dan kan je geen tijd verspillen aan slaap.

Toch?


0 reacties

Geef een reactie