Voor het eerst schrijf ik een blog zonder titel.
De reden: ik vroeg mijn vrouw om een titel de bedenken, zoals ze dat wel vaker heeft gedaan, maar ik heb nooit een titel van haar gekregen. Dat betekent dat deze blog de naam ‘Titelloos’ krijgt.

Een blog over identiteitspolitiek:
Bij Nieuwsuur was de afgelopen dagen weer lekker aan het deugdrammen, ditmaal over het tekort aan diversiteit in onze geschiedenisboekjes. Mensen met een migratieachtergrond voelen zich namelijk achtergesteld in de Nederlandse geschiedschrijving, het is zelfs zo erg dat er mensen trainingen geven aan docenten om deze ‘ongemakkelijkheden’ te bespreken. Typisch geneuzel om niks dus, zoals we gewend zijn van Nieuwsuur!

Het blijft een bijzondere discussie, onze nationale historie wordt teveel bekeken vanuit Nederlands-oogpunt. Op zich vrij logisch lijkt me, over het onderwerp van bijvoorbeeld de Tachtigjarige Oorlog is het onmogelijk om ineens Syrië – als voorbeeld – erbij te betrekken. Dat onze nationale geschiedkunde over Nederland gaat, dat lijkt me vanzelfsprekend. Toch komt er steeds meer kritiek op onze geschiedenis, het is te wit, te Nederlands.

Sommige vinden dat we het curriculum zo moeten aanpassen dat we iedere cultuur/etniciteit ‘betrekken’ bij onze nationale geschiedenis.
Een tijdje geleden werd er gesproken over ‘klimaat-psychologen‘, een nieuw vakgebied binnen de psychologie, die bedoeld is om mensen met ‘klimaatdepressies’ te helpen.
Dit soort onzin banen zijn mogelijk dankzij ons prachtige kapitalisme, vandaar dat een vrouw zoals Vivianne Goedhart nu ook haar onzin kan verkopen dat mensen zich niet ‘vertegenwoordigd’ voelen en dus ‘hulp’ nodig hebben.

Het is van de zotten dat we zulke mensen een podium geven.
Dat we ons geschiedeniscurriculum ‘diverser’ willen maken lijkt me een logische zet.
We kunnen best meer aandacht besteden aan een onderwerp zoals het Ottomaanse Rijk bijvoorbeeld. Maar onze nationale geschiedenis kan je niet echt ‘diverser’ maken. Tenzij je aan geschiedvervalsing wil gaan doen en er dingen aan toevoegen die niet zijn gebeurd of die geen invloed hebben gehad.

Gelukkig zien meer mensen helemaal niks in deze waanzin!

Categorieën: Overig

10 reacties

van Gellekom · 8 februari 2020 op 08:02

Ik vind ook dat we het geen “Vaderlandse geschiedenis” meer moeten noemen maar “Multiculturele geschiedenis” net als moorkoop veranderen in roomkop. Veranderd de geschiedenis daardoor? Of je leven? Nee! dus waarom niet?

Nummer 22 · 9 februari 2020 op 13:33

Nederland zou geen Nederland zijn geworden tijdens het plunderen van overzeese gebiedsdelen en dat 345 jaar lang! ( 5 jaar werd dat oversees gebiedsdeel door de Engelsen geplunderd en ze rijden links) De export van venerische ziektes en bij Baboes gewoon als meegereisde echtgenote geen zin had in de nachtelijke hitte onder een klamboe door haar geile hitsige man bereden te worden en hij zich vergreep aan de baboe. “Bijslaapjes” in de Gordel van Smaragd. Laat ik de politionele acties maar niet beschrijven. Zuid Afrika, Ceylon, Suriname, de Boven- en Benedenwindse Eilanden enz. enz. En op de lagere school maar zingen” Waar de BLANKE top der duinen”, “Moriaanje zo zwart als roet’, enz. enz.

Als velen als Nederlandse burgers de ogen niet willen openen voor onze geschiedenis en niet leren dat wij een multiulturele samenleving zijn en als opportunisten achter Wilders en Baudet waanbeelden blijven staand, dan verandert er niets. Het CDA en de VVD schurken zich nu aan FVD in een provincie omwille van…… Tsja, de ‘C” en “D” verlochenaars.

Onze geschiedenis kent geen vaderland! is niet vaderlands! Vergeet niet I-Pat dat er meer gekleurde mensen op deze aardkloot wonen en leven dan blanken, maar dat terzijde.

Mijn familiegeschiedenis begon in 1754 toen de stamvader vanuit Groningen naar Zweden vertrok om via Duitsland in de Indische Archipel een gezin te stichten en de nazaten eruit werden gezet, na eerst nog aan de Birma Spoorweg te hebben gewerkt, werden venedert door de Jappen en daarna door Soekarno’ Merdeka’ fanatici opgejaagd en uiteindelijk in het koude, grijze naar aardappelen en spruitjes ruikende vaderland nog ’s eens administratief vernedert te worden. Hup, hup Molukkers daar bij elkaar in een voormalig Duits kamp met prikkeldraad en mijn ouders als half bruin- half wit in een opvanghuis want oh oh ze eten ander voedsel dan hier in nederland. Zelf ik werd nog op mijn afkomst bevraagd: Waar ben je geboren? Ik: In Bergen op Zoon! Nee, ik bedoel waar kom je oorspronkelijk vandaan? Ik: uit Bergen op Zoom. Deze man (ik noem zijn naam niet, want u kunt hem zo vinden op internet) is voor mij een man die in stereotyperingen denkt en handelt.

Kortom: Leer de geschiedenis vanuit alle facetten en niet alleen vanuit ” We hebben buiten Nederland alleen maar grootste dingen gedaan”

  van Gellekom · 9 februari 2020 op 14:02

  Juist, leer ook de oorlogsmisdaden die wij pleegden. De joden die wij, te vaak, in de oorlog lieten stikken en wiens huizen wij inpikten. Je kunt je kop niet in het zand steken voor de negatieve daden. Ze zijn er net zo goed als de positieve daden. Maar…… neem niets serieus in deze wereld. Alles is een illusie.

   Nummer 22 · 10 februari 2020 op 17:33

   Ik ben in Jerusalem, in diverse moordkampen geweest, maar the killing fields, birma spoorweg, Westerbork, etc. om onze kids – die nu volwassen zijn, te laten zien om te leren dat onze wereld ….. enzovoort, enzovoort

Marieke · 9 februari 2020 op 16:13

“Het is van de zotte dat we zulke mensen een podium geven.” Dat wordt in allerlei variaties vaker gezegd. Dat roept bij mij de vraag op: is er maar één heel klein podium beschikbaar?

  Nummer 22 · 10 februari 2020 op 17:35

  Marieke, laat ze spreken want doodzwijgen is nog erger..een rottende wond vanuit supremacy extreme denkbeelden.

   Marieke · 11 februari 2020 op 23:54

   Van mij hoeft er niet gezwegen te worden. Het heeft iets grappigs wanneer mensen het podium op klimmen en hun recht op vrijheid van meningsuiting gebruiken om te zeggen dat iets niet gezegd zou mogen worden.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder