Als ik diep ademhaal, vult mijn neus zich met allerlei onaangename geurtjes, waaronder het overheersende aroma van urine. Om de 5 minuten hoor ik mensen die naar het toilet gaan, gevolgd door het geluid van het doorspoelen en het irritante gezoem van de handendroger. Kijk ik achter me, zie ik lokaal 20, natuurlijk bezet door een klas. Ik kan ieder woord volgen wat ze zeggen, en ik concludeer dat er aardrijkskunde wordt gegeven. Voor me is een raam. Buiten regent het. Alweer. Is dit nou lente? Dan maar weer de aula in met de pauze. Straks. Mocht ik ooit hiermee klaar zijn.

Ondanks het weer lopen er nog behoorlijk veel mensen, zie ik daar meneer Cremers? Zouden ze met dit weer buiten hebben gegymd? En ja hoor, daar komen ze al, 30 leerlingen op de fiets, in gymkleertjes, drijfnat. Stiekem vind ik het hartstikke grappig, medeleven, daar doe ik even niet aan. Ben zelf al vaak genoeg nat geregend met buitengym.

Zo af en toe hoor ik wat gepraat vanuit lokaal 19, daar waar ik eigenlijk les heb, en ik vraag me af wat ik allemaal mis. Voor je het weet wordt er alweer een nieuwe toets gepland, of is dit juist de les waarin alle antwoorden worden voorgezegd, en niemand die je dat dan vertelt, met als gevolg dat je als enige uit de hele klas een onvoldoende haalt, wordt uitgelachen, gepest, dom wordt gevonden en weer een jeugdtrauma er bij hebt.

Ik realiseer me dat mijn fantasie weer op hol slaat, ik zou mijn aandacht beter ergens anders voor kunnen gebruiken.

Ik zie een vogel die verwoed tegen de wind in probeert te vliegen.

Verderop in de gang zitten nog 2 inhalers, en voordat ik me zelfs afvraag wat zij aan het doen zijn, wordt de vraag al beantwoord. Vrolijk beginnen ze een gesprekje. “Hoe gaat ie bij jou? Ik doe Economie.” “Ja, gaat wel. ’T is Nederlands. Ik ben eigenlijk allang klaar, maar anders moet ik de les weer in.” “De bel gaat toch zo?”
Is het al zo laat? Dat zou betekenen dat ik nu ongeveer op de helft moet zijn. Ik kijk op mijn horloge, en merk op dat de bel ieder moment kan gaan. De bel, die eigenlijk een zoemer is. Waarom zegt iedereen dan toch…?

Ik voel de bui al hangen, en werp een enigszins paniekerige blik op mijn blaadje. Relatief leeg.
Met een vlugge berekening kom ik er achter dat ik al/nog maar (doorhalen wat niet van toepassing is) een kwart af heb, wat betekent dat ik het volgende uur minstens 2 keer zo hard zal moeten werken.
Situatie: Ik zit op de gang een SE te maken, bij het raam, voor de toiletten, onder het genot van gepraat uit verscheidene lokalen en dan gaat de bel, die geen bel is. Red mij.

Categorieën: Algemeen

7 reacties

Shitonya · 8 april 2007 op 15:18

Het lijkt wel alsof ik mezelf hoor denken toen ik nog op de middelbare school zat, maar dan iets zachter. Mijn gedachtes vlogen ook overal heen behalve datgene waarvoor ik zat. Aardig geschreven, maar wat scherpte erbij zou niet slecht staan.

Mup · 8 april 2007 op 19:38

Een SE is een schriftelijk examen?
Leesbare hersenspinsels, leuk!

Groet OD (ouwe doos)

Isabeau · 8 april 2007 op 20:17

Haha heel herkenbaar! Bij ons op school komt er na het 3e uur een stank van de toiletten waarbij je je ook verbaast dat iedereen de kracht heeft door te lopen en niet gelijk omvalt. Ook de belzoemer en de haardroger zijn hier bekende geluiden. Haha blij dat ik nog nooit iets heb moeten inhalen op de gang 😆 Leuk stukje, misschien wat minder van die korte zinnetjes, het staat leuk maar teveel is teveel 😉
Hopelijk heb je een goed cijfer 🙄

DriekOplopers · 8 april 2007 op 22:58

Ach ja, schoolgeluiden en afdwalende gedachten… Mooi verwoord. Doet me denken aan mijn eigen schooltijd, die inmiddels al héél erg lang geleden lijkt te zijn…

KawaSutra · 9 april 2007 op 00:22

Ben je blijven zitten?

Li · 9 april 2007 op 01:06

[quote]Een SE is een schriftelijk examen? [/quote]
Dat vroeg ik me ook al af. Een SO-tje komt me bekend voor maar een SE-tje :eh: Dat doen ze toch niet in de gang? wat een zeikerd ben ik he? 😀

Li

badeend · 9 april 2007 op 12:45

Bedankt voor de reacties allemaal 😉
[ik was helemaal in shock dat mn column was geplaatst, maar nm]
een SE = inderdaad een school examen. Ik had er een 4 voor gekregen, geloof ik. Ik heb ‘m herkanst aan het eind van vorig schooljaar, en kreeg een 7 😉 Toen zat ik niet op de gang.
Maar nee, ik ben niet blijven zitten. niet in hetzelfde jaar, en niet op dezelfde plek in die gang. later kwam er een lerares die me veilig in een lokaal zette, maar veel was er toch niet meer van gekomen 😛

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder