Het spel van het leven is een spel van boemerangs.
Onze gedachten, woorden en daden komen vroeg of laat met verbazingwekkende precisie bij ons terug.
Eigenlijk wordt je continu een spiegel voorgehouden.
Dat doe ik bij mensen, maar mensen ook bij mij.

Laten we beginnen met mijn gedachten:
Ik denk vaak dat mijn ideeën de beste zijn. Ik bewonder ook echt mijn werken waarin mijn eigen gedachten zijn teruggekomen. Mijn gedachten deel ik ook vaak met mensen, gewild en ongewild, gevraagd of ongevraagd. De spiegel word me voorgehouden als blijkt dat er toch nog betere ideeën waren, als men met onderbouwde feiten komen of als blijkt dat mensen niet op mijn gedachten zitten te wachten. Ik zeg wat ik denk en dat zorgt meteen dat we bij woorden komen.

Woorden: Ik blog, ik Twitter en ik praat. Veelal mijn woorden, mijn meningen, mijn uitspraken. Zo heb ik dit jaar aangekondigd dat ik nog scherper en eerlijker blog dan voorgaande jaren, omdat ik het hart op de tong heb en niet om dingen heen draaien zal.
Als ik daarmee iemand beschadig, moet dat maar zo af en toe.
Zo heb ik in mijn blog ‘Koude Oorlog’ haarfijn de zwaktes van mijn schoonmoeder blootgelegd en heb ik mijn doel bereikt door haar een spiegel voor te houden over hoe en wie ze is. Met woorden ben ik ook het sterkst. Ik kan discussies winnen door te komen met onderbouwingen, of zelfs in sommige gevallen, met feiten te komen. Als ik puur op mijn mening een discussie aanga, die niet onderbouwd is, kan ik nog weleens vastlopen. Hier moet ik aan werken. Toch krijg ik mijn uitspraken weleens keihard terug gekaatst, door de mensen dichtbij mij, maar altijd weet ik me zelf weer te verbazen door met een tegen argument de tegenpartij weer te laten twijfelen. Game, set, match voor mij.

In mijn daden ben ik relatief rustig. Omdat ik het vaak niet zo ver laat komen dat mijn gedachten en woorden ook zorgen dat wat ik zeg en denk inderdaad uitgevoerd gaat worden. Soms denk ik bijvoorbeeld ‘Als hij nog één keer wat zegt, is ie van mij’ Daarna schrijf ik op: Hij is bij deze gewaarschuwd, als ik hem zie, geef ik gas’ om vervolgens te weten dat als ik ‘hem’ inderdaad zie en ik geef gas, dat ik niet meer in vrijheid leef, dus geef ik maar geen gas en hoop ik stiekem dat ‘hij’ dan maar een hele erge huidaandoening of iets dergelijks krijgt. Of van de trap valt of…… Nee laat maar.

Er is genoeg om je over te verbazen en genoeg om je over te verwonderen.
Dromen hebben evenveel invloed als daden. Dus laat ik mijn daden maar in mijn dromen uitvoeren.

Dan ben ik een gelukkig man.

Categorieën: Overig

Geef een reactie