Hoezo is voetbal oorlog?

Voetbal is amusement en niet alleen maar een ballenspel.
Vooral tijdens grote toernooien vind ik het heerlijk om met kaas en worst op tafel de wedstrijden van bijvoorbeeld het Nederlands Elftal te kijken.

In mijn ogen is voetbal zelfs topamusement.
Dat wordt eigenlijk wekelijks wel bevestigd in de Nederlandse stadions.
Spelers die eruit zien als Indiana Jones, die gevechten aangaan met de tegenstanders.
Als ik een voetbal Oscar zou mogen uitreiken voor degene die voetbal meer maakt dan alleen maar 22 spelers op een veld, dan zou die gaan naar Ronald Koeman, die in 1988 zijn reet afveegde met een Duitsland shirt. Top amusement.

Koeman, ook nog eens de huidige bondscoach van Oranje, won laatst zelfs van Duitsland met het huidige oranje. Koeman hoor je over voetbal praten, zoals Kim Holland dat doet over seks standjes. Gepassioneerd en met kennis van zaken.
Geen tekstschrijver kan bedenken hoe Koeman over voetbal praat. De mannen van VI zouden dan een award krijgen voor de beste bijrol. Zij zagen iedereen bij de enkels af en ik hou daar wel van.

Ik hoor ook vaak dat ik te hard ben voor de mensen, dat ik teveel mensen doorzaag of misschien wel beschadig. Soms moet ik oppassen wat ik zeg, maar ik deins nergens voor terug.
Ik hou van het randje opzoeken.
Voor open doel staan en met alle emoties de bal erin rammen.. Dát is wat mij voldoening geeft. Wel zonder al te veel na te denken, anders blijft het 0-0 en ik wil winnen, koste wat kost.

Voetballers en pers, zijn vaak boos op elkaar. Omdat de pers spelers ook echt kan beschadigen, net als ik dat kan bij mijn mensen die ik niet zie zitten. Ik krijg al gauw het stempel ‘irritant’, maar dat is de heks uit Sneeuwwitje ook, maar zonder haar is er ook geen verhaal.
Zonder de boze wolf is Roodkapje ook maar een domme doos met een mandje aardbeien.

En in de wereld van sport en entertainment zijn er daar al teveel van.

Categorieën: Overig

4 reacties

Nummer 22 · 5 oktober 2019 op 09:59

Tsja, over de affaire van Koeman met zijn vermeende buitenechtelijke zoon lezen we niets meer. Hebt u misschien nieuws?

van Gellekom · 13 oktober 2019 op 13:01

Waar ik aan denk? Weet je waar ik respect voor heb? Voetballers! Wat is er nou op tegen dat een stelletje bonkige balnichten elkaar aftrekken in een dugout? Niet dan?

Mien · 14 oktober 2019 op 20:02

Ik wist trouwens niet dat Roodkapje aambeien had.

Geef een reactie