ZO irritant. Zat ik gister in de pauze, en ik moest even naar de wc. Nou, dus ik vraag aan al het aanwezig vrouwelijk volk of een van hem zin heeft om even mee te lopen. Nou, niks aan de hand, totdat de mannelijke helft van het pauze-groepje doorheeft wat er aan het gebeuren is. En dan komt het hoogintelligent commentaar, en altijd ook weer hetzelfde. ‘ooh, , zijn jullie te zielig om alleen te gaan’ of , ‘shit hé, gaan jullie weer gemeenschappelijk tampons uitwisselen?’ Hoe vaker ze het meemaken, hoe zieliger de opmerkingen worden. Pf, Ze kunnen ons gewoon niet zo lang missen, en ze kunnen er al helemaal niet tegen dat ze niet weten wáárom wij dit doen. Nou, vooruit, omdat iedereen het zich blijkbaar afvraagt, en ik het sowieso gruwelijk irritant vind dat er zó ontzéttend veel stukjes over geschreven worden, zal ik daar voor eens en altijd maar eens korte metten mee maken.
Waarom doen we dit? De meeste zullen zeggen, ach, het is gewoon gezellig. Natuurlijk, wat bijkletsen, beetje roddelen (let hierbij goed op! Nml. Groot risico aangezien je nooit zeker weet wie er allemaal in de hokjes naast je zitten), en wat tampons uitwisselen.
Persoonlijk ben ik er toch niet zo’n fan van als de hele schoolplee vol staat. Omdat, punt 1, er niet veel ruimte is, dus je staat als een stelletje varkens op weg naar de slachterij op elkaar gepropt, wachtend tot iemand zich uit het stinkende hokje weet te wurmen. En punt 2, probeer dan maar eens met een volle blaas de hele stomp-en-duw wedstrijd te doorstaan, om het hokje te bemachtigen.
Maar als je dan eenmaal op de wc zit, kan de pret pas echt beginnen.
Het ‘fijne’ aan onze schoolwc’s is namelijk dat de deurtjes niet van de grond tot het plafond lopen, maar gewoon ergens in het midden zweven. Wat dus als gevolg heeft dat álles wat in het hokje gebeurt, duidelijk te horen is voor alle meiden die zich ook de op wc’s bevinden.
En het blijft altijd lullig, als er nét een stilte valt, en je hoort jezelf ineens keihard…..PSSSSSJT…

OM dit soort redenen ben ik dus geen grote fan van het wcbezoek-in-groepsverband, alhoewel het soms toch erg gezellig kan zijn.
Toch denk ik dat ‘gezelligheid’ niet de hoofdreden is van dit mysterie.
Het is gewoon heel logisch.
Waarom meiden met z’n allen naar de wc gaan? Simpel.
Wij gaan met z’n allen, zodat als iemand er in het hokje achter komt dat er geen papier meer is, een ander dat meteen uit een ander hokje kan jatten en doorgeven.
En waarom mannen dat niet doen? Tja, die zullen waarschijnlijk niet de capacitiet hebben om zo ver vooruit te kunnen denken.

Categorieën: Diversen

13 reacties

Aaf · 28 augustus 2005 op 17:20

Dit wordt de 3e column in mijn rubriekje in de krant ‘De wereld volgens Aaf’, die afgelopen zaterdag van start is gegaan.
hartstikke leuk en spannend allemaal, vooral voor een 16jarige. 😛
ik zal elke 2 weken braaf de stukjes op de site zetten!

Bakema_NL · 28 augustus 2005 op 18:30

Ik ga even heerlijk flauw doen….

[quote]Nou, dus ik vraag aan al het aanwezig vrouwelijk volk of een van hem zin heeft om even mee te lopen[/quote]

Natuurlijk loopt die mee, want zo te zien is het een man vermomd als vrouw.

[quote]En waarom mannen dat niet doen? Tja, die zullen waarschijnlijk niet de capacitiet hebben om zo ver vooruit te kunnen denken.[/quote]

Inderdaad, wij hebben geen tieten.

En wij mannen pissen wat af in groepsverband hoor. Moet je eens kijken op een concert of zo, hele rijen staan tegen de boom aan en tegenwoordig staat het ook op zo’n terrein helemaal vol met van die grijze pisbakken, verdeeld in 4 segmenten waar het gezellig groepsplassen is, iedereen in the mood met halfdronken kop, gezellig.

Verder herken ik die collega’s van je niet, dat heb ik nooit als vrouw(en) naar het toilet gaan, nooit zo’n opmerking gehoord ook. Wel heb ik een mannelijke collega die mij altijd op de hoogte houdt wanneer hij de grote boodschap gaat doen en we presteren het nogal eens om gelijktijdig te moeten en dan ontstaat er een race wie de eerste is want je wilt niet die 2e zijn…….maar dan glip ik vaak even bij de dames naar binnen wanneer ik de sprint mocht afleggen.

Plas en poep…..werkt altijd. 😛

Outsider · 28 augustus 2005 op 18:38

Wie op 16-jarige leeftijd zo kan schrijven, heeft volgens mij absoluut veel talent.

champagne · 28 augustus 2005 op 19:32

Puur praktisch dus, dat gezamelijke plassen.
Ik ging ook eens in zo’n ‘hoorbaar’toilet. Mijn zus was bij me, zij moest ook. Terwijl ik de deurklink vastpak, zegt mijn zus doodleuk: “Ik tel tot drie en dan gáán we…..!”
Gezamelijk stereo gekletter was het gevolg 😀

Leuk stukje!

bert · 29 augustus 2005 op 08:41

Ach, ook al herken ik dit soort taferelen niet, kan ik me er nu, na het lezen van deze leuke column, in ieder geval iets bij voorstellen. 🙂 🙂 🙂

KawaSutra · 29 augustus 2005 op 12:07

Aan mij is dat groepsgebeuren niet besteed. Wel leuk geschreven. Je gaat ons nog wel een keer vertellen hoe je als vaste columniste bij de krant gekomen bent, toch?

Mosje · 29 augustus 2005 op 23:22

Wij jongens deden dat plassen ook wel gezamenlijk hoor. Wij kozen dan bijvoorbeeld de kvp’er van de week (kvp: kampioen ver pissen, niet te verwarren met katholieke volkspartij, een partij waar overigens ook nog wel eens gezeken werd). Een ander gewaagd spel was het pissen tegen schrikkeldraad. Volgens sommigen kon je apparaat door een stroomstoot getroffen worden dan. Hetgeen mij nooit overkomen is, omdat ik wel ver, maar niet nauwkeurig kan pissen.
En capacitieten hebben wij mannen wel hoor.
😛

Louise · 30 augustus 2005 op 08:01

Hé wat super, een eigen plekkie in de krant! Ben nu natuurlijk razend benieuwd hoe je dat heb klaargespeeld 😉

Shitonya · 30 augustus 2005 op 11:11

Het was me al duidelijk dat je 16 was en niet enkel omdat je bekend maakte dat je 16 was en het stukje over school..

Outsider · 30 augustus 2005 op 11:21

Wat bedoel je daarmee, Shitonya? Dit heeft niets met opbouwende en inhoudelijke kritiek te maken, het is gewoon iemand die goed kan schrijven een kopje kleiner maken.

Trukie · 30 augustus 2005 op 19:36

Aaf, dit is gaaf.
Niks om over te zeiken

Aaf · 5 september 2005 op 19:05

ja inderdaad, wat bedoel je daarmee zeg

k bedoel, kritiek, positief of negatief altijd welkom en heel graag, en ik weet dat ik jong ben en lang niet zo goed als jullie, maar komop, dit vind k wel een beetje laag van je..

wendy77 · 21 oktober 2005 op 15:55

Heel leuk en goed geschreven Aaf.
Ach Shitonya is zelf ook de 16 nog maar net gepasseerd hoor en ze kan lang zo goed niet schrijven als jij. Waarschijnlijk gewoon jaloers dat je een vast plekkie hebt om je columns in kwijt te kunnen. Hardstikke goed van je.

groetjes Wendy

Geef een antwoord