Het was zoooo erg. Zooooo verschrikkelijk. Een drama. Een ramp. Duizenden mensen kunnen er in zo’n stadion en dan komen er maar een handjevol opdagen. Verschrikkelijk. Een drama. Zoiets ergs hoop ik nooit meer mee te maken. En ook voor hem. Voor hem was het ook zo erg. Je moet hem toch eens gaan zien. Die video over Andre Hazes. Vooral dit fragment, in Spanje, waar ik slechts de essentie van aangeef. Waarin Andre’s schoonmoeder (opvallend kapsel, uitbundige kleding, bril met aandachttrekkend gouwen montuur) met haar gezicht stijf van zon, zonnebank, botox, of een combinatie naar keuze hiervan, vol ontroering vertelt over de slecht bezochte concerten van haar schoonzoon Andre. Echt, de tranen stonden in mijn ogen. Van het lachen. Wat een klasse cabaretier is die vrouw. Net echt. Even trapte ik er in.

En nu dreigt het sprookje te eindigen. The beast heeft the beauty verlaten – of the beauty heeft the beast verlaten (laatste bericht is trouwens dat het weer goed dreigt te komen). In gedachten hoor ik Andre’s schoonmoeder het drama verwoorden, met tranen in haar ogen. Haar man zit er zwijgend naast, houdt haar hand vast. Rachel is niet in beeld, opent waarschijnlijk de enveloppe met scheidingsaanvragen. En Andre’s schoonma raakt maar niet uitgepraat hoe erg het allemaal wel niet is. Vooral haar laatste zinnetje maalt door mijn hoofd. En voor hem. Voor hem is het ook zo erg.

_splinter_

Au. Dat_doet_pijn.

Categorieën: Media

3 reacties

Kobus · 7 maart 2003 op 15:38

De video kan ik altijd zelf bekijken. Heb hem al tijd in mijn bezit. Ik ben inderdaad zo iemand die de LP’s van Andre (ben niet zo’n CD freak)niet verbergt als er visite komt. Natuurlijk zitten er in zo’n video wel wat opgeklopte emoties. Net als de publiciteit rond zijn persoontje. Maar het is ‘business’. En als we dat woord roepen, trekt iedereen altijd een vuil gezicht in Nederland. Want gewoon zijn en er nog aan verdienen ook, dat kan blijkbaar niet.

Martijn · 7 maart 2003 op 16:32

Er zijn Godenzonen en Godsgeschenken (zie columnx).

Maar er is maar één échte GOD en dat is Dré!!

Heb de docu op DVD. En bewezen is dat je ook en DVD grijs kan draaien.

Als ik kijk, kijk ik met medelijden en plezier.
Iemand die zo ‘zielig’ is en zich toch zo weet te presteren is in mijn ogen een HELD!

Groet Martijn.

_splinter_ · 7 maart 2003 op 18:49

Precies. Want híj is de artiest en daarom is het erg voor hém – en natuurlijk is het daarnaast ook erg voor schoonma en schoonpapa. Vandaar dat ik die laatste zin ‘en ook voor hem’ zo prachtig vind.

Geef een antwoord