Naast de Chinezen en Japanners lijkt de rest van de wereld door #corona nu ook de mond-neusmaskers te hebben ontdekt. In Azië is het al jaren gemeengoed om met een #mondkapje over straat te gaan. Niet zozeer vanwege bacteriën die op zoek zijn naar een nieuwe gastheer, maar vooral vanwege de luchtvervuiling die her en der heerst. Om daar enigszins tegen beschermt te zijn dragen miljoenen Aziaten dagelijks een mond- neusmasker. Als dit nog twee of drie generaties wordt volgehouden zou volgens #Darwin z’n #evolutietheorie de natuur moeten voorzien in ingebouwde en aangeboren #FFP2-filters in de luchtwegen… Dat zou een geweldige structurele oplossing zijn voor de heersende mondiale schaarste aan geschikte persoonlijke #uchtwegbeschermingsmiddelen. Maar, helaas kunnen we niet wachten met onszelf beschermen tot de evolutie uiteindelijk een oplossing heeft geïmplementeerd. Tot die tijd moeten we het stellen met industrieel geproduceerde lapjes met een bacteriële filtering. 
Zoals we weten bieden mondmaskers vooral #schijnveiligheid. Hoe dat zit? Simpel, als je een mondmasker draagt dan voel je je een #superheld! Ga maar na: Ironman, Deadpool, Spiderman, Superman, allemaal dragen ze iets voor hun gezicht... Zo’n masker geeft blijkbaar het gevoel van #onoverwinnelijk en dus gaan normale mensen hoestend en proestend over straat en strooien lekker de bacteriën rond waarvoor we nu juist zo huiverig zijn. Nu hoor ik je denken: onzin! Daar heb je juist dat masker voor op je snuit, dat voorkomt verspreiding van bacteriën en dús #COVID19besmetting! 
Dat is waar, maar heb je al eens gezien dat de meeste mensen die zo’n masker dragen het vooral gebruiken als slabbertje? Is het je niet opgevallen dat heel veel mensen er alleen maar hun onooglijke #geitensikje of #onderkin in verbergen?

Veritas, 18.05.’20

Veritas1974

Schrijven is schrappen. De beste verhalen ontstaan in het hoofd van de lezer door wat de schrijver niet geschreven heeft.

1 reactie

van Gellekom · 19 mei 2020 op 13:22

Schrijven is schrappen. De beste verhalen ontstaan in het hoofd van de lezer door wat de schrijver niet geschreven heeft. Tja, je gaat toch anders kijken..

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder