Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Absurdisme met taal! Wie schrijft de meeste onzin?

Michael Schoenmaker de autoacrobaat die alle levensgevaarlijke capriolen in een raceauto overleefde maar hersenletsel opliep door een skypartijtje. Zijn naam had hem moeten waarschuwen :"SCHOENMAKER HOU JE BIJ JE LEEST"

Sinds HET ski-incident eind 2013 is er weinig bekend over de gezondheid van Schumacher, die een halfjaar in coma lag na zijn ongeluk. Afgelopen week bracht de Franse krant Le Parisien echter naar buiten dat de voormalig coureur van Jordan, Benetton, Ferrari en Mercedes naar een ziekenhuis in Parijs was overgebracht voor een experimentele behandeling, waar een stamcelbehandeling onderdeel van was. De artsen dachten dat de operatie geslaagd was tot Schumacher, 3 minuten nadat hij bijkwam, heel hard WRRROEMMMMMM, begon te reciteren en op zichzelf in begon te steken met een loslopende scalpel

Dat verplichtte de artsen hem naar een dermatoloog te sturen hetgeen uiteraard dermate logisch is, maar dat terzijde. Dat één dag na de operatie, Schumacher  opeens singer-songwriter wilde worden, zaaide enige onrust onder de medici. Maar dat hij aangaf dat zonder baard te willen doen bracht paniek in de tent.

Wat weet u van behaarde mannen met baarden zoals Yul Brynner ?

Yul! Da, een weggelopen landgenoot, antwoordde Vladimir Poetvoormij, via een bron in het Kremlin. De verbinding was slecht want ik hoorde allerlei ' Njet', 'Da' en 'Spasiba, Vodka' opmerkingen en ook nog' kameraski 22 Holland, maar dat terzijde. Joeli werd Fransman, vertrok naar de Joe Es Ee, omdat Joeli begreep als Joe li are welcome. In NYC, 1985 ging hij dood, ook dat terzijde. Siam rijst was zijn gerecht in zijn filmrol The King and Ei. U weet een ei met rijst smaakt alleen met echte sambal uit Siam, het huidige Thailand. Momentje, ik word gebeld. Vladimir  weer.. ' Da Vladibier, da da..njet bier , Vodka wil ik. Hoeveel flessen? Ach, Vladi doe maar een container of 32 met de rederij MSC. Wat?, via de waddeneilanden naar mij? Njet, daar komen problemen van en helemaal totalski Vladimir ( gekraak en stemmen op de lijn) als je het laat verstoppen tussen schoenen en andere plastiski rommel. Nou, waarde van Gellekom u en ik weten nu dat Vladibier niet naar mij heeft geluisterd Njet, njet .

Wat weet u en kunt u mij vertellen over Jesse Klaver en zijn afkomst?

Ja, us Jesse. Wat kun je daar van zeggen: Zijn vader is Marokkaans en zijn moeder was Nederlandse van Indische afkomst. Zijn grootvader van overbuurmankant speelde een grote rol in zijn opvoeding. Samen met een onbekende en daar weer een neef van en diens zus van vaderskant, die oom moet zeggen tegen de Toren van Pisa volgde hij tussen 1999 en 2015 het vmbo aan de Vrije School Michael College te Prinsenbeek. In 2010 werd Klaver genomineerd voor de prijs politieke eikel van het jaar.Hij won daarmee de zijden eikeltjespyama die voortaan elke jaar aan een nieuwe eikel wordt uitgereikt.

Overigens is Jesse sinds kort beschermheer van de eikel.  Zijn fans gaan zo’n ding toch anders bekijken. Geruchten gaan dat Jesse het achter zijn ellebogen heeft. Wát weet niemand maar dat hij altijd met opgestroopte hemdsmouwen staat te preken komt ook omdat hij het vóór zijn ellebogen heeft.

Volgens zijn tante van buurman's kant is het puur toeval dat Jesse in groen links kwam. Hij wist geen politieke keus te maken en nam een besluit op grond van het gegeven dat hij alles met zijn linkerhand doet.

Wat weet u van Maharishi Mahesh Yogi?

Vlodrop , op 91e jarige leeftijd transmeditatief ons ontstegen. Tsja, even wachten ik ga even wat joga oefeningen doen.

 

Daar ben ik weer, enfin een opmerkelijke man met baard in India geboren. Nou die baard was nep, maar dat terzijde. Swami Ramses, die 365 RR  goeroe Baghwan, vertelde me dat van hierboven. Alledrie hebben nu geleerd ' laag swami, kijk omlaag baghwanti, want daar is het leven.... slecht!

 

Wat weet u van Market Garden &  Brisge to Liberation op 21 september 2019  20.30 uur bij de Rijn.

Er was geen plekje meer vrij vrijdagavond op de Arnhemse Rijnkade. Duizenden Arnhemmers keken tezamen met een grote groep Britten naar de Bridge to Liberation Experience. Terwijl honderden teleurgestelde bezoekers vertrokken omdat er geen plek meer was, genoten de circa 22.000 mensen die wel een plek vonden van een indrukwekkende en ontroerende show. Anderen teleurgestelden vertrokken omdat ze dachten dat The Passion,  een Nederlands muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus, dat sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, nu ook zou plaatsvinden. Met Peter R. de Vries als  Jezus R. de Christus en MArt Smeets als P.Pilatus.

Velen teleurgestelden dropen ook af omdat ze Nick&Simon verwachtten  die het schone lied; Bridge over troubled water zouden komen zingen

Overigens, kunt u mij helderheid verschaffen over de reden dat Jinek naar RTL gaat? Is dat vanwege de klimaatverandering of vanwege de invoer destijds van de euro?

Bridge to Liberation, 75 jaar herdenking. Ik was erbij, maar dat terzijde.

Jinek, ach ze liegt! De pecunia heeft haar overtuigd vol te gaan als night light leuteraar. Teleurstellend om dit te lezen. Nu is Jinek ook flink uitgewoond door Freek die zijn collectie boa constrictors, anaconda's en de serpentica gardenia van 20 meter, inzette als late night surprise.Jinek kon daar niet meer tegen, ook dat terzijde.

Ji Nek, haar nicht uit Hong Kong, is hels. Fellle protesten zijn gaande over haar Nederlandse nicht niet uit te leveten aan RTL 4. Of t helpt?

 

Wat weet u van  Oe Thant?

Oe Thant was een groot voetballer van Benfica in de jaren vijftig. Nazaat van de bekende kunstgebittenfamilie AU Thant Tandprothetische Praktijk.

OE  Thant was later een Birmees diplomaat en de derde secretaris-generaal van de Verenigde Naties, van 1961 tot 1971. Bekende uitspraak van Thant is: "Elke stervende tand is mijn tand, elke stervende kies is mijn broeder"

Oe Thant trok zelf zijn kiezen. Schreeuwend, tijdens een begrafenis. Gaf toch wat sfeer toen. Hij vond de Schuimraper uit. Je had er geen reet aan, maar dat durfde niemand dan  te zeggen. Stond de hele verenigde naties dan, zogenaamd schuim te rapen.

Vertel eens iets over Cannonball Adderley  u weet wel

 

 Mercy, Mercy, Mercy! Julian Edwin "Cannonball" Adderley  overleden in 1975 op 8 augustus. Hij zou in leven zijnde nu 91 jaar en - met vandaag erbij-  6 dagen oud zijn geweest.  Saxfonist en Sextelefonist bij Hugh Heffner in zijn Konijntjes Hotel, maar dat zijn geruchten of was het zijn broer Nat Adderley die de jazzcornet bespeelde in de band.  Miles, zijn vriend, Miles Davis vond hem een vriendelijke kleurgenoot en noemde zijn Album Kind Of Blue, wat zo iets betekende als Vriendelijk  Blauw en u weet dat Indo's ook nu nog Blauwen of Pinda's worden genoemd, maar dat terzijde.

Wist u dat Theirry B, Geert W, Frits Bolkenstein, Adriaan van Dis en Sylvie Meis indo's zijn? Maar daar  vraag ik u waarde geen verhaal over te vertellen . Tip: ren naar uw boekhandel en koop de eenmalige uitgave van PINDA. Ik heb er 1 en u zult zich verbazen dat  Wilders en Baudet zich nog in ons land bevinden, want de eerste groep gerepatrieerden  Indo's; blank en gekleurd, lazen op een muur INDO"S GA TERUG.  Het blad Pinda is dus een eemalige uitgave..  kopen dus.

Terug.. Wat kunt u mij vertellen uit de volgende personen waaruit u 1 persoon mag kiezen of allemaal, dat is aan u:

JP Sartre, Descartes, Voltaire en Aristoteles (Hoe kwam Ari aan zijn einde)

Ja ik wist dat die personen Indo's zijn. Dat komt omdat ik met Indo's ben opgegroeid. Ik woonde vroeger in Amsterdam- West. Dat was net gebouwd toen. Veel mensen uit Indie woonden daar en ik was de enige Nederlander onder mijn Indo vrienden. Altijd eten bij iedereen en altijd ongekend lekker. BEter dan die spruitjestroep die Nederlanders noemen. Mijn vriend Hugh Keasberry, daar was ik elke dag. Ook ; snachts stonden bij hem thuis de pannen op het vuur. Gastvrijheid. Dat herinner ik mij.

Maar goed, JP Sartre  . Hij was een Frans filosoof en schrijver van romans en toneelstukken. Hij wordt beschouwd als de vader van het Franse existentialisme. Hij schreef les jeux sont faits (Nederlands: De teerling is geworpen. ) Sartre (Linke Jean) . Met dat, en dat is misschien heel raar wat ik nu ga zeggen, uilskuikerige zenuwtrekje, gaf overal commentaar op. Zo zei hij ooit: "Ik discrimineer niet, voor mij zijn alle buitenlanders hetzelfde"

Kortom; De werkelijkheid is als het hoofd van J.P.Sartre: als je 'm omdraait dan klopt-ie nog steeds.

wat zegt de naam Los Bravos u?

 

Black is black, dat nu in tijden van ontmanteling-wat wij ooit als Gouden Eeuw hebben benoemd, onze in verwarring brengt. Ook bij ontmantelaars heerst verwarring. Zo toetert een politiek 1 mans fractie in de Raad van Amsterdam nu ook over het vak wiskunde. Amsterdam huilt!

' indo's ga weg' stond als begroeting voor de gerepatrieerden uit Indië op een muur. Toen al. In het blad ' Pinda' een eenmalige uitgave dat nu in de boekhandel ligt, worden 2 politieke aan het woord gelaten; TB en GW..de indo's die hetzelfde toeteren als toen op die muur geschreven. Te absurd voor woorden. Terug naar Los Bravos (..) de spaanse muziekband, het land waar Sinterklaas met zijn makkers vandaan zou komen. Een gotspe die wij kennen. En nu, anno 2019, komt de Sint met zijn makkers naar Apeldoorn. Zijn makkers worden  nu 'roetveeg' pieten genoemd en over stikstof zwijg ik.

Wat kunt u mij vertellen over Soekarno, ooit student in Nederland. Maar, u mag ook schrijven over de Goude Koets met de afbeelding van slaven op de zijkant. Ofwel.. ?