Mét de harde klap van de op de grond vallende laptop, vervaagt en verscherpt het beeld van Marieke even.
‘Marieke? Ma-rie-ke? Ben jij echt hier?’
In slow motion blijft ze op mij aflopen. Elke stap die zij zet wordt de blik in haar groene ogen dreigender en het rood van haar haren vuriger. Wat is ze toch een prachtige vrouw.

De weg van de deur naar mijn bed lijkt kilometers lang. Mariekes heupen wiegen kordaat heen en weer op de maat van mijn ademhaling.
‘Marieke? Ben je het echt?’
Het duurt een eeuwigheid voordat ze mij bereikt. Even staat ze stil. Haalt diep adem, buigt zich langzaam voorover. Tergend langzaam. Ik zie haar borst sneller dan normaal op en neer gaan. Haar gezicht komt steeds dichterbij.

Wat heb ik de zachtheid van die roomwitte huid, die mij nadert, gemist. Ik wil haar aanraken, maar mijn arm wil niet bewegen. Ik wil haar tegenhouden, want ze komt te dichtbij, komt in mij, vervloeit met mij. Ik ben bang. Mijn wereld is gek geworden. Hij vervaagt, wordt wit.

‘Lieverd, wordt wakker!’
Vaag dringt mijn moeders stem mijn werkelijkheid binnen.
‘Je hebt twintig uur buiten westen gelegen, jongen. Ik ben blij dat je er weer bent.’
‘Mam?’
‘Ze weten nog steeds niet wat je onder de leden hebt’
‘Mam?’
‘Maar nu je weer wakker bent kunnen de onderzoeken starten’
‘Mam, was Marieke hier?’
‘Sorrie, schat, ik moet nu gaan. Morgen kom ik weer.’

Mijn moeder vertrekt zo snel dat ze haar paraplu vergeet, mij in volslagen verwarring achterlatend. Het is nu twee jaar geleden dat Marieke mij buiten gooide na een wilde nacht met de buurvrouw. Ik ben gewend geraakt aan mijn vrijgezellenbestaan. Waarom is mijn ex dan toch weer in mijn hoofd gekropen?

Zou het kunnen zijn omdat…

Categorieën: Hokusai bon

Arta

Zijn. bewonderen, verwonderen, notuleren, opwaarderen; Het zijn zomaar wat steekwoorden, die voor mij onlosmakelijk zijn verbonden aan 'Schrijven'. *Overigens schrijf en reageer ik als arta natuurlijk op persoonlijke titel

6 reacties

G.van Stipdonk · 19 maart 2021 op 15:36

Mooi! Het wachten meer dan waard. Benieuwd wie zich geroepen voelt om het stokje vanaf hier over te nemen? Waar is Mien als je hem nodig hebt?

Arta · 19 maart 2021 op 23:20

Dankjewel, G.! 😊

Mien · 22 juni 2021 op 19:02

Prima aamvulling. Ruud kan los op 7. Schuimbekkend zoals we hem kennen.

    Mien · 22 juni 2021 op 19:03

    Aamvulling? Wa’s dat nou? Aanvulling dus. 😆

    Mien · 28 juni 2021 op 19:57

    Ben zo brutaal geweest om zelf aanvulling 7 in te zenden. Is reeds gebeurd. Nu nog effe wachten op publicatie. Wacht en huiver.

Mien · 27 juni 2021 op 13:29

arta met of zonder hoofdletter. Ik denk met.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder