… ik Marieke mis als kuitpijn, gelijk vette kramp. Als ze weer eens op een doordeweekse gehaktdag mij neemt, tussen neus en lippen door, geheel onverwachts, van achteren op zijn Kralings, want dat is haar favoriete maanstand. Met de zon heeft mijn Marieke immers niets. Ze is van het donker en van Sinterklaas. Sinterklaas, ja. En mama maar vloeken en tieren dat ik mijn hoofdprijs bedrogen heb met Sabrina, de linkerbuurvrouw met de pronte tietjes. Alsof Marieke zo heilig is. Echt niet, ze deed het immers met oom Justus uit Curaçao, verkleed als Sinterklaas, in de keuken noga bene, neefjes Jurgen-Jan en Berend-Bas zaten vol spanning in de woonkamer op de Goed Heiligman te wachten. Vijf december was het, het sneeuwde zware vlokken. Marieke houdt wel van verkleedspelletjes, en van triootjes. Jammer alleen dat Zwarte Piet zich even vergiste in zijn rol. Per abuis verkleed als Sinterklaas. Maar ach, de tequila had zijn werk reeds gedaan bij nonkel Justus, dol op zwarte gaten en in zijn dagelijks leven voornamelijk een gespleten oom.

De deur van kamer 15 zwaait open en Robbert stapt binnen. In zijn hand draagt hij een zwarte map. Zijn gezicht staat op serieus. Hij schraapt zijn keel. Iets wat dokters en co-assistenten zelden doen. Ik houd onder de lakens de randen van mijn getralied bed vast. Dit wordt slecht nieuws.

‘Ehh … ehhmm … ehhh … ehhmm … beste Meneer Zeep, we hebben een diagnose vast kunnen stellen. Het duurde even, maar we weten het nu zeker. Het goede nieuws. Geen corona. Het slechte nieuws. U gaat dood. Binnen 24 uur om precies te zijn. En de tijd gaat nu in. De diagnose heeft helaas nog geen naam. We noemen haar vooralsnog Truus. U heeft dus de ziekte van Truus. We doen ons uiterste best om u nog een fijne tijd te geven. Aangezien we niet de complicaties kennen, heeft de artsenraad besloten om u hier in dit ziekenhuis te laten sterven. Voor ons is het immers een primeur en we willen de pers niet wakker maken, nietwaar, meneer Zeep? U mag drie mensen en één dier op bezoek ontvangen, gedurende de 24 uur. Ze mogen gelijktijdig aanwezig zijn. Graag willen we wel van te voren weten wie het zijn. In verband met mogelijk besmettingsgevaar van Truus. Tot ziens.’

Robbert is weer weg. In de deuropening staat Sabrina, met een bosje brandnetels. Tranen in haar ogen. En schuin achter haar … zie ik het goed … mijn rechterbuurvrouw Simone … nee, nee! … ook dat nog … en naast haar … nee, echt! … Frenkie de Jong.

Categorieën: Vervolg verhalen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

11 reacties

Nummer 22 · 2 juli 2021 op 07:50

“ik kom even jongleren om u te vermaken heer Zeep en heb een verrassing in deze envelop. Nee, Chantal Jansen of Gaston , zelfs beiden vergezeld met een andere malloot die het geld komen aftroggelen en weer uitdelen maar dan aan de verkeerde straat waar geen huizen staan, maar dat terzijde. Tararaboemdiejee…. hoor het scheuren Zeep van deze envelop gelijk de afmetingen van een doel waar Lotion et Odeur van het Franse blindenelftal de bal er wel in schoot maar … ik vloek niet Zeep… Woutje dus niet, maar dat ten tweede male terzijde.
Wat staat er geschreven, wat denk Zeep zelf? Zie ik nu traantjes? Hier staat dat het onze majesteit de Man met de Zeis het heeft behaagt u nog even te laten leven omdat er nog velen wachtenden voor u zijn. De administrateur en zijn 3000 hulpjes uit diverse landen, pardon 2999 zijn het er nu want de Indiase collega is zojuist ontvallen en weer 1 minder en nu de Braziliaanse samba danseres uit Rio de Janeiro. Ik moet verder praten Zeep. U blijft dus nog even leven. Ik ga, zeg u gedag maar niet voordat ik u deze bal men zeg, et alle handtekeningen van all corona doden en dat was een klus daarboven, als kado mag achterlaten. Ik ga, blijf gezond Zeep, pardon wordt gezond!

Goede gedaan Frenkie uit Arkel en nu Barcelona. je hebt dribel, hak- en kap talent. Dank u wel mevrouw Borsato. Nee, nou ga je de fout in. ik heet Iris Hond! Hier de rode kaart en nu opzouten voordat ik piano ga spelen maar dan heel vals, zo vals dat Hindemit zichzelf hin da mit gaat noemen.

Sorry, sorry Leontien, uh hoe u ook mag heten…

Mien · 4 juli 2021 op 07:41

Mooie aanvulling wederom. Behaagt allen en vooral Mister Soap. Hij lacht zich een Borsatobultrog.

Nummer 22 · 6 juli 2021 op 07:19

Meneer Zeep, ik laat u mijn talenten weten. Wat, mijn nieuwe oude liefde Leon10tje behaagt mij nog altijd. Ze vergeeft mij, mijn escapes buiten de pot piesen. Gelukkig heeft de interieur verzorger er geen kind aan het geseik vond buiten onze eigen pot thuis plaats. Deo Volente en Carpe Diem heb ik wat extra inkomsten te verwerven en schreef mijn promotie hitje om mijn afvallige inkomstbronnen terug – de ideale schoonzoon- te verleiden. Dat ik een eikel ben en niet in een boom hangt, moet genoeg zeggen, of… ? Ik praat me een schorre keel aan de tafels van de avondprogramma’s, jawel. Mijn mombakkes, ongeschoren en mijn resterende haren op mijn kop kan ik er niet meer moeiteloos uittrekken. Van spijt? nee, soms is een vreemd bed lekker als er ik een snurkende verleidde dame naast me hoor. Ja, verleiden heb ik als nazaat van italianen gewoon met de pizzaspatel meegekregen. Ik ben Marco namelijk, de lieveling van mijn – rap naar de 50 jaar oude maar slinkende achterban. Mijn buidel moet gevuld blijven. Ben ik zielig? ook dat is correct, ik ben een Hans Klok adept en goochel vanuit mijn broek al jaren, maar dat is mijn verborgen talent, toch… Leontien. Ach, Marco eigenlijk ben je een pizza loser, maar dat terzijde.
“scheiden doet lijden, afscheid brengt leed, zeg maar of is het nu afscheid bracht leed. Lang zal duren eer de fans mijn besodemieterij vergeet, vandaar een nieuuw lied. Ik moet pecunia blijven verzamelen.
Zo sliep ik in de B&B van Henk Krol in Best. Nou ja, een hotelletje waar de gast graag een ontmoeting ziet met Henkie, nog zo’n grimas van zelfoverschatting, maar dat terzijde. Ik sliep daar alleen of niet? Helaas voor u en mijn fans ik.. zwijg.
En hoe ziet mijn toekomst er nu uit? Rood, concerto in Rosso niet des leven maar maar mijn schaamrood op mijn lippen, jawel edoch het leven gaat verder, de kinderen bijna allemaal uit huis of tussen de uitdijende groep van influencers gemoffeld, zij moeten ook wat met TikTok, Instagram en hun Facebook capriolen. Ik smile met een zure lach, mijn lach dat is mijn bezit en wat eronder tussen mijn benen hangt ach… moet onderhouden worden. Oh, why? Laat ik het zo schrijven ook voor mijn laatste vriend tellen de jaren want niets is meer wat het lijkt. Maar Leon10 kan er weer mee leven en dat Zeep stemt mijn stembanden ook tevreden. Ik zing nu graag voordat de kerken wordt betreden. Kortom ………….

Mien · 6 juli 2021 op 08:15

En dan te bedenken dat Marco nog iets heeft gehad met Rafaella C. Foei!

Mien · 12 juli 2021 op 13:00

Hoi Arta, zet je Zeep (7) nog even op de front?
Straks gaat per abuis nog een ander deel 7 schrijven. 😉

Arta · 12 juli 2021 op 13:11

Doe ik gelijk!

Mien · 12 juli 2021 op 21:24

Wat flauw. Toch nog effe de titel aangepast. Ach ja. Het is zoals komt en het gaat zoals het is. Wel jammer. 🤔

    Arta · 13 juli 2021 op 08:41

    Nee joh! Ik had helemaal niet gezien dat de spelling anders was! Ik heb het aangepast, hoor! Het betrof een gevalletje knippen en plakken in de HTML-code, waar ik alleen het cijfer aangepast heb… 🙂

Mien · 12 juli 2021 op 21:29

Redactionele dwaling. Laat ik het daar maar op houden. En anders, vergissen is menselijk. Kan ook. 😄😁😉

    Mien · 13 juli 2021 op 19:13

    Bijna goed. Mis de haakjes nog. Nee, niet om de handdoek aan op te hangen. Mallerd.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder