Augustus 2023, tijdstip 08.43 ergens in Twente

Per toeval ontdekte een fietser- in het gras bij hetTwents Kanaal- een plastic zak met de omgekeerde kleuren van de Nederlandse vlag. Deze fietser, waarvan de anonimiteit voorlopig nog geborgd wordt – kneep stevig in de remmen- slipte en belandde bijna in het kanaal omdat de snelheid op dat moment zo’n 25 kilometer per uur was.
Nadat het hijgen en het gevloek stopte, de fietshelm werd afgezet aan het stuur werd gehangen van de nu liggende fiets werd de zak opgetild en voelde de fietser dat de zak een inhoud heeft.
Schichtig om zich heen kijkende – er was niemand te zien zelfs geen schip dat voorbij zou varen- werd de plastic zak geopend. Sodeju, op de kartonnen map een foto van de BBB leider met snor dat lijkt op de snor van een 2e WO dictator uit Berlijn. De tekst is verontrustend “Revolutie” over Hoe de Belangrijke Burgers Beweging in Nederland de macht moet grijpen. De foto’s van enkele parlementsleden met het adres en een X, schokte de fietser.
Om niet de inhoud van deze plastic tasje helemaal te gaan bekijken- ýou never know who’s looking too- werd de fiets rechtop gezet, de tas in de rechter en nog lege fietstas gestopt en het koordje van deze tas strak aangetrokken. In de linker fietstas waar geen ruimte meer is ligt een extra slot, het regenpak met schoen regenbeschermers.
De fietser stapte- nadat de fietshelm op het hoofd werd gezet en de bandjes aangetrokken, de sluiting dichtgeplakt – op de fiets (zonder stang) en trapte steeds harder tot het maximum in stand 8. De accu heeft nog stroom om de nog resterende afstand 17 kilometer te overbruggen. Daar in zijn stamkroeg zal de accu worden opgeladen.

De auto die de fietser voorbij reed, even verderop in een P-strook wachtte totdat de fietser voorbij reed, werd niet opgemerkt.
In de auto met donker getinte achterruiten klikte de mobiele telefoons van de 2 personen. Wij moeten deze fietser volgen en de tas te pakken zien te krijgen Sjaak’, er zitten documenten in die onze partij de ‘kop’ kan kosten! En spoor snel op wie deze tas heeft verloren of was het toch expres.

(Wie schrijft het vervolg)

Categorieën: Algemeen

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Kees Schilder · 12 augustus 2023 op 18:25

Fantastisch proza. Ga ik zeker een vervolg opschrijven

Geef een reactie

Avatar plaatshouder