Please or Registreren to create posts and topics.

Meedoen met 'Samen schrijven'

... het geluid van ratelende wielen op her Rokin irriteerde de man. Niemand ziet de man. Hij een verdwaalde geest uit de VOC tijd, een metalen band vastgeklonken om zijn hals en een enkelband met een metalen ketting dat nergens aan vast zit, pijnigt hem sinds de ontsnapping en de jacht op hem door de blanke VOC jagers met hun bloedhonden en neger hulpjes. Ja, toen al had je collaborateurs die uitvoerden wat 'de meester' erin sloeg. ' ja m'neer'. strompelend met zijn bloedende enkel door de scherpe metalen rand van de kwelgeest. Vloeken kan hij niet, die taal nooit geleerd. De dood kwam snel. Een enkel geweerschot en de kogel sloeg in zijn hart een gat. Het werd zwart maar zijn geest ontsnapte net op tijd naar het VOC schip om  mee naar Holland te zweven.  In het ruim wilde niemand van bemanning in de buurt van de met water gevulde tonnen slapen. ' het spookt daar, we horen een ketting rinkelen'. Nu anno 2020 is hij een geest, een spook zeggen de kinderen die zich in de donkere steegjes gingen verstoppen maar er snel uit kwamen rennen 'het stinkt daar naar pis..getverderrie en ik zag een spook, een zwarte spook'  Dat......

...in werkelijkheid Meester Kwel was, de schoolmeester van Billie Turf, de zoon van een slager die ook nog een zus had die Bettie heette. En waar de één de lichaamsbouw van de slagersdochter weelderig zou noemen, werden voor de ander alle grenzen van het toelaatbare overschreden.

Meester Kwel, die graag voor spook speelde, probeerde  koppig vast te houden aan occulte rituelen, maar dan zonder kaarsen, wierook en het Ouija om geesten op te roepen op repeat.

Ook Billie had zich graag de kneepjes van het spookvak meester gemaakt, maar zijn moeder, die een onechte dochter van KWel was,  stond hem niet toe 's avonds het huis te verlaten. Dus verzon hij het volgende...

Hij- als beginnend - architect tekende, nee... schetste een geheime kamer op zolder. Optisch mag de bezoeker niets zien. Maar hoe kom ik nu aan de materialen?, en Billie krabte zich achter zijn oren en even later aan zijn kont. Jeuk!, de nerveusiteit overwint hem telkens weer als Billie een duivels grimas trok en in de spiegel keek ' goed bezig jochie' fluistert hij tegen zijn spiegelbeeld  Goed bezig! Hij ging rap verder met schetsen. De tafel was bezaaid met papier, krantenpapier!, en af en toe zoog hij aan het puntje van de potlood zuigend. Waarom?, dat wist hij zelf niet. Het schetsen ging hem goed af als een gediplomeerd architect als zeg maar een natuur talent. De schets werd langzaam de tekening van de geheime kamer, de materialen zullen bij het afval aanbied station komen of van het Rokin of omgeving waar winkels worden verbouwd, in de steigers staan. Niemand zal het merken of hem wat vragen. Nee, de voorbijgangers kijken wel uit. Een vraag ' waar zijn wij mee bezig?' zal worden beantwoord met een oerkreet, een wilde blik en een open mond met 4 verrotte tanden. Maar die tanden waren nep.Een voorzet gebitje uit de feestwinkel in de Damstraat. Gewoon gejat. Als spook en architect moet je wel zwevend jatten, toch.

Buiten sloeg de regen tegen het zolderraam en de donderslag boezemde Billie angst, grote angst. Zijn benen in de rafelige corduroy broek voelde  opeens als een warme straal water, maar hij wist dat is: stront! Angst liet zijn darmen leeglopen.

Stront aan zijn knikker?, nee wel stront dat als het opgedroogd is hem vreselijke jeuk zal geven.

'Wat stinkt het hier. Billie, Billie toch weer in jouw broek gescheten!, stoute jongen! Kom 's hier bij mama..en doe je broek naar beneden smeerpijp.

Niet slaan mama, jammerde Billie. Niet slaan. Billie maakte het touw dat zijn broek steviger, om zijn broodmager middel, vast houdt nu langzaam los, liet zijn nu bruine onderbroek tot op zijn enkels zakken, keek naar beneden  zag de stront in zijn pantoffels en draaide zijn bruine besmeurde kont naar zijn mama. Zijn mama die klaar staat met in haar hand een....

 

 

 

 

 

 

….emmer vol schoonmaakmiddelen  , en na 184 dagen, 14.320 liter water en 26 tonnetjes wasmiddel later durfde Billie zijn volgescheten Sensation White-broek weer aan naar een kinderfeestje, alwaar de bekende kinderhobbiest, Willem van der Kortvanlid, het feest naar grote hoogte stuwde. Billie hield hier een trauma aan over want toen hij 18 werd, kreeg hij van zijn ouders een fototoestel, waarmee hij tot op de dag van vandaag al zijn stoelgangen haarscherp vastlegt, maar dit terzijde. Terug naar het feestje:

Terugkomend van het feestje, het zal een dinsdag zijn geweest, was Billie er getuige van dat zijn moeder de stoute schoenen aantrok, een ongewassen slip aan Gordon stuurde en naast de telefoon plaats nam. Drie uur later ging deze telefoon over en de moeder van Billie nam op: "Met wie spreek ik.....?'

... Met VanDen Kommesklaer uit Sint Job is Goor aan de baan van Antwerpen naar Breda via Hazeldonk en de reclamebus van Club Diane, u kennuh dah  vast wel dien hoerenkot waar ze afgelebberde oudere sexwerkers zoeken omdat de club niet alle mannen aan hun trekken laten komen Laten komen, haha hoort mij eens. Ik ga verder, die club zoekt ook een klein dik jongetje met de naam Billie die als spook de viezerikken moe de stuipen op hun naakte lichaam moet jagen! en fotoos moe maken dan kan ik ze afpersen. Zo,  en ik vertelde u dat zojuist, den club zoekt ook oudere verloederde sexwerkers die alleen nog het slikwerk willen doen, iets voor u madame?

 

Dat zou zomaar kunnen, Gordon. Maar ik kan alleen op even uren. Op on-even uren bezoek ik meerdere keren per dag de plaatselijke dierentuin, in de hoop de erectie van de olifant in opgewonden staat te kunnen zien. Op zichzelf zou je het een soort van "training on the job" kunnen noemen. Toch?

'Zeker!,' zegt van den Kommesklaer. Maar ik moet u wel waarschuwen. Het betaalt misschien niet zo goed maar voor dames die bij de seks niet schrikken van de geur en fysieke aanwezigheid van stront voor de poepseksliefhebbers, is de zuipkeet waar onze werkvloer is gevestigd, een aanrader. En ik schat u in op een genieter van "plattelandsgeurtjes"

"Nou, eh..moeder van Billie, ik ga hangen want ik heb vandaag al zoveel geld verdiend, dat ik de rest van de dag ongestoord van mijn geslachtsdeel kan genieten.  O....even wat anders, bent u familie van die oude Turf?  Ik bedoel, de achterneef van die onderzoeker...Leijdeckers?'

Nondeju, u gaat niet een respectabele familienaam gebruiken die  in onze gemeente gerespecteerd wordt. Dus nee ik ben geen familie van Leydecker want die zijn me te intelligent. Nou, ik ben familie van Tokkie Turf, uit Duindorp..ach u kent de beelden toch met vuurwerk, palletbranden en Krikke ( ze werd daar Ff krukke genoemd) moet vertrekken. Ik zag haar wel regelmatig bij Prof. Leydecker op de koffie komen. Ze kennen elkaar denk ik goed.

En nu ga naar de olifanten om de grootste slurf naar mijn doos dat ruikt naar pinda's te lokken. Ik wil ook wel s gekriebeld worden, nie dan seg sou self. Billie  heb ik vastgebonden en verdoofd met een slaapmiddel ' Vim' staat op de doos, geloof dat dat wel snor is. Maar ik heb geen snor meer hier tussen mijn benen, nee daar groeit al 23 jaar niets meer. Hept u een oplossing daarvoor? Kom op zeg en vertel. Wahblieft...seg ut nog s...

Eh...Mosterdgas schijnt geweldig te helpen tegen deze kwaal. Zelfs P. van der Boskabouter uit Terdwergenzijl,  ging hier van groeien. Nog een voorbeeld: toen de stiefvader van mijn dochter op de kop af 25 jaar als pianist over de wereld had gezworven, ontwikkelde hij een hardnekkige allergie voor de zwarte toetsen. Goede raad was duur. Zéker bij een bedrijf als Gall&GAll, die altijd elke klant probeert te flessen, dus probeerden zij zoetzuur van de Spar die toen toch al failliet was. Helaas bleek er geen zoetzuur maar zoutzuur in het flesje te zitten. Doet er niet toe, het ging erom dat het probleem toch was opgelost. Maar goed, genoeg tijd verspild, moeder van Billie. Ik verwacht u in de zuipkeet, morgenochtend om zestien uur nul nul uur..

...gelukkig zeg, ik ben nu gehgel haarlozer  wrat- platjes vrij. Mijn broer Joël had een schoonmoeder die geen kinderen kon baren, zelfs niet toen ze in een zuipschuit ging varen door de Am*damse grachten, maar dat terzijde. Proost!, ik neem slok Rutte jenever, u moet deze Schiedamse drank 's proeven als u dit jevertje nog niet kent. Het is de broer van Mark die geen wartaal spreekt maar jenever stookt. Jawel. Proost dus, nog maar nu 2 slokken van De Coninck Grand Cru ( 12.5%) . Ik zal er zijn in dien suipkeet, maar waar staat die keet?.. wah( mijn buurman staat te bonken op mijn raam) wah s r? Wah... meesuipe met mij.. opzoutuh jij suipschuit. Sodemieuhh opp. Ik moe naar....

...die Suipkeet. Toch doet de moeder van Billie de achterdeur open. En inderdaad, daar, in haar tuin, staat de buurman. Een bekend lid van een inbrekersfamilie.Ook deze buurman had zich graag de kneepjes van het inbrekersvak meester gemaakt, maar zijn moeder stond hem niet toe 's avonds het huis te verlaten. Daarom vlucht hij soms naar de buurvrouw wanneer zijn moeder apezat onder de bank ligt te kotsen.

Toch is het oppassen met deze buurman. Hij is zo'n jolige peer die roept dat je hem wakker mag maken voor een goeie nacht slaap, en dan boos werd als je niet moet lachen, maar dit terzijde.

De moeder van Billie kijkt naar de buurman:Ook zij, net als andere buurvrouwen kon maar moeilijk wennen aan buurman's vrije houding ten aanzien van masturbatie in de achtertuin.

Geschrokken deinsde ze terug, niet beseffend dat achter haar  inmiddels de kerstman was opgedoken, gekleed in blote kont, koppel en speer....