Wat wordt er toch allejezus veel gevreten en gezopen op de Nederlandse televisie. Iedere Janboerendoedel is een chef kok of iets wat daar op lijkt. Het valt me ook op wat een enorme hoeveelheden er worden opgediend. En wie gaat dat eigenlijk allemaal opvreten. De cameramensen? De arme stakkers! Je zult maar cameraman/vrouw bij 24 kitchen zijn. En de hele dag die culinaire ‘hoogstandjes’ naar binnen moeten werken. Ik zou het geen twee dagen vol houden. En waarom stapelen die koks het eten altijd op elkaar in plaats van naast elkaar. Zoals mijn ouders het gewoon deden. aardappelen, daarnaast de rode kool en daarnaast het suddervlees. Zoals ik het nog steeds doe trouwens, maar dat is hopelijk ouderwets. Stapelen met die ingrediënten. Dat het een enorme verassing wordt wat er onderop te vinden is. En wat gebruiken ze oneindig veel ingrediënten. De hele keuken staat vol met de meest exotische kruiden en lekkernijen. Maar als ik dat allemaal nog in moet slaan ben ik net zoveel geld kwijt als aan een drie gangen diner bij een beroemde chef kok. En die Jamie Oliver met zijn 15 minute meals kan helemaal mijn rug op. Ja, in zijn volleerde tempo kom je een end, maar dat gaat mij toch echt niet lukken. En ze laten echt niet zien wat een voorbereiding er aan vooraf af gaat. Want alles staat al klaar in allerlei bakjes en pannetjes. Mijn hoela met die culinaire top chefs. Ja, ze zullen heerlijk kunnen koken, maar niet in die vijftien minuten die ze ons doen geloven.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Meralixe · 5 april 2016 op 09:01

Weg zappen!
En dan hebben we het nog niet gehad over de afwas!

Mien · 5 april 2016 op 09:08

Ha, ha, Roos en dan ook nog alles opleuken met bloemetjes. Master Chef Nederland was ook weer leuk. Met ouwe mik koken. En hangop in de fles met zuurtjes. Fermenteren maar. Niet te pruimen die nieuwe rage. Wel goedkoop, dat laatste. Duurt een eeuwigheid. Van de honger ga je dan vanzelf … ach … :yes:

arta · 5 april 2016 op 10:28

Zó fijn dat er een knop op de TV zit!
Ik werd gewoon moe van jouw spui-tempo.
Je schrijft leuk.

Mosje · 5 april 2016 op 10:39

Zin in een gebakken eitje? 😉

Frans · 5 april 2016 op 10:48

Ik heb me wel eens voorgenomen om op mijn gemak een kookboek door te nemen en alle gerechten die me lekker lijken te maken. De achterliggende gedachte was dat ik dan min of meer spelenderwijs mijn kennis over koken zou vergroten, beter zou gaan koken en meteen nieuwe lievelingsgerechten zou ontdekken. Ik moet er nog steeds aan beginnen. Kennelijk vind ik de weg naar beter koken zoals zo vaak te lastig. Zo zou ik graag een warm exotisch land bezoeken. Ik zie alleen tegen de reis op.

pally · 5 april 2016 op 11:33

Haha, ik kan wel met je mee, hoewel ik zelf heel graag kook, word ik ook heel moe van al dat stapelen, kleuren, versieren en de ingrediëntenwarboel. Ik kijk dus gewoon niet.
en kook op mijn eigen manier. gaat best goed…

Esther Suzanna · 5 april 2016 op 13:16

Ik zou daar best cameravrouw willen zijn… Lekker! 🙂

Odette · 6 april 2016 op 09:42

Ik moest lachen om de manier waarop dit uit je pen (pardon toetsenbord) is gespoeld. Volgens mij moest je even wat kwijt 😉 Wat witregels ertussen maken het wat meer leesbaar.

Grumpy-old · 9 april 2016 op 15:33

Lol ouderwets spuien 🙂
Ik moet toegeven dat ik met Oliver aardig mee kan kokkerellen . Het lukt me elke keer om binnen de twintig minuten hetzelfde op tafel te krijgen. Iets langzamer dus hahaha

Geef een reactie

Avatar plaatshouder