Lunchtafelnieuws: als je urine drinkt, dan ben je “in”. Dit kwam tot mij toen ik tijdens de pauze aspergesoep zat te lepelen. “Het goudgele vocht is een schatkamer aan dingen waar je lichaam van opknapt”, luidde het nieuws. Al verder lepelend grapte ik dat ik schijnbaar de pispaal word als ik niet overga tot deze nieuwe manier van zelfrecycling. Aspergesoep krijgt bij mij echt een enkele reis hoor, het ruikt lekker als je het vers uit je kommetje eet. Het stinkt aan de andere kant van de lijn.

Voorbijgaand aan het feit dat het een afscheiding is van ons lichaam, een ontlasting die volgens mij thuishoort in het moderne Aap Noot Pies, Zus Is Een Slet, zeggen geleerden die meten met vrienden in plaats van met maten, dat je gerust je eigen sappen tot je kunt nemen. “Ach schei toch uit” zeggen sceptici. “Ja geweldig, maar neem het weer tot je” zeggen de tegenhangers.

Ik verheug me smakelijk op het gezeik dat hiervan gaat komen! De discussie tussen mannelijke pispalen en vrouwelijke pispotten zal mij zeker niet onberoerd laten maar wellicht een beetje beroerd laten voelen. Inmiddels heb ik gelezen dat 10% van de mensen die tot pieszuipelarij zijn overgegaan last hebben gekregen van diarree.

Wat is de overeenkomst tussen pies en diarree? Je schijt of scheidt het uit, het is nat en het stinkt. Wat bewezen is, is dat het goed is dat het eruit gaat. Wat voor mij niet als een (pis-)paal boven water staat, is dat het weer terug zou moeten. “Dingen” die in ons lichaam zitten komen er niet zomaar uit.

Categorieën: Actualiteiten

Pauline

Talent voor tekst, taal en verhaal

12 reacties

Snoppe · 9 september 2004 op 13:15

Gewend als ik ben om mijn eigen uiteinden te besnuffelen en middels de tong te reinigen, kan ik u zeggen dat u er niet dood aan zult gaan. Maar om nou te zeggen dat het een culinair genot is… Nee, het is de roep van de natuur.

Nu weet deze belezen kater echter wel dat het zogenaamde ‘pisdrinken’ al in de Middeleeuwen gold als zeer gezond en door grote groepen werd beoefend. Toenmalige ‘medici’ propageerden het als middel tegen allerlei kwalen. Waarmee ik maar wil zeggen dat er niets nieuws onder de zon is en het woord actueel niet op zijn plaats.

Het diarree-happen is daarentegen een variant die ik nog niet kende, maar, de mens kennende, verbast het me niks als dat binnenkort een survival-opdracht bij Expeditie Robinson wordt.

Mauw

viking · 9 september 2004 op 14:18

Potje vrouwvriendelijk keutelpijpen? 😀

melady · 9 september 2004 op 14:37

Heel snel na het lezen heb ik een ‘golden shower’genomen en daarna mijn mond gespoeld met’odol’

Melady 😛

sally · 9 september 2004 op 17:12

Getver!
PIS nijdig kan ik worden van dit soort onzinnige constateringen.
😀 🙄 :dunno:
lollig geschreven

sally · 9 september 2004 op 17:12

😀

KingArthur · 9 september 2004 op 17:20

Dit zijn nu precies de onderwerpen die ik ook aan de eettafel bespreek 🙂

Bakema_NL · 9 september 2004 op 19:08

Dus mensen die aan plas- en poepsex doen zijn wellicht erg gezond bezig en waren hun tijd ver vooruit? Onbegrijpelijk eigenlijk dat mensen dit soort bezigheden veroordelen en die bezigheden niet met open mond omarmen.

ignatius · 9 september 2004 op 19:59

Ik heb juist een lekkere flinke dampende bolus gedraaid en er flink over heen gezeikt. Wie een hap wil mag zich melden, reserveren gewenst, want op is op! 😛

Mosje · 9 september 2004 op 23:21

Wat een gepies en gepoep hier, vooral ook in de reacties.
Zouden jullie dat a.u.b. in de tuin van Ton Theunis willen doen? Ik lees zo net, in zijn reactie op de column van Snoppe, dat hij dat erg op prijs stelt.
😛

Ma3anne · 9 september 2004 op 23:40

[quote]Aap Noot Pies, Zus Is Een Slet[/quote]
Deze is ijzersterk. 😀

Heb jaren geleden ook al eens gelezen, dat het drinken van (ochtend)urine heilzaam zou zijn en wordt gedaan door een bepaalde groep gezondheidsfanaten. Dus nieuw is het niet.

Maar geeft niet, heb genoten van je schrijfstijl.

Louise · 10 september 2004 op 09:48

Nou, ik sla even een ronde over. Deze culinaire hoogstandjes zijn aan mij niet besteed 🙁

WritersBlocq · 10 september 2004 op 12:36

Wat veel pies-reacties! Leuk! Een vriendin van mij ging al kotsen toen ze het stukje las, ik denk dat ze heel-vies-voor-gevorderden gaat doen als ze jullie reacties leest haha!
Groetje, Pauline

Geef een reactie

Avatar plaatshouder